voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία

    Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

  • Εκπαίδευση

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    Μετεγγραφές 2026: Τα 6 SOS για τους πρωτοετείς φοιτητές

    ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εγγραφές

    ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    “Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

    Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    Προκηρύχθηκαν 19 προσλήψεις τεχνικών ειδικών καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα

  • Οικονομία

    Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

    Στεγαστικά δάνεια: Νέος «κουμπαράς» πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση

    Σε πλήρη λειτουργία η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 – Κανονικά η υποβολή αιτήσεων

    Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε 95 παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Κρήτη με 140 εκατ. ευρώ – Δημιουργούνται πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας»

  • Εργασιακά

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    ΑΣΕΠ: Τα προσόντα που ανεβάζουν τις πιθανότητες επιλογής προϊσταμένων

    Εθνική Σύνταξη 2026: Οι 3 «κόφτες» που μειώνουν τα 446,87 ευρώ

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

    Μαρκόπουλος για πετρέλαιο θέρμανσης: «Δεν θα μείνει αθωράκιστη η ελληνική οικογένεια» – Νέα μέτρα ανάλογα με τις τιμές

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Οι κλάδοι που ετοιμάζονται για νέες προσλήψεις στην Ελλάδα

από Νίκος Μοναστηριώτης
10/03/2026
σε 1. Πρώτα Θέματα, Θέσεις εργασίας
113
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ελληνική αγορά εργασίας συνεχίζει να εμφανίζει θετικές προοπτικές για νέες προσλήψεις, με αρκετούς κλάδους της οικονομίας να προγραμματίζουν ενίσχυση του προσωπικού τους το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Έρευνας Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup, οι εργοδότες στην Ελλάδα εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της απασχόλησης, καθώς σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων δηλώνει ότι σχεδιάζει να αυξήσει το εργατικό του δυναμικό τους επόμενους μήνες.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 525 Έλληνες εργοδότες, δείχνει ότι οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο 11% για το εξεταζόμενο τρίμηνο, παρουσιάζοντας άνοδο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Παρά τη βελτίωση αυτή, το επίπεδο παραμένει στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, γεγονός που αποτυπώνει μια αγορά εργασίας που αναπτύσσεται με σταθερό αλλά όχι εκρηκτικό ρυθμό.

Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις των εργοδοτών, το 28% δηλώνει ότι αναμένει αύξηση των προσλήψεων το επόμενο διάστημα, ενώ το 14% προβλέπει μείωση του προσωπικού του. Ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων εκτιμά ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο απασχόλησης, στοιχείο που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας κινείται σε φάση σταθεροποίησης μετά τις έντονες μεταβολές των προηγούμενων ετών.

Ιδιαίτερα έντονη δυναμική εμφανίζουν ορισμένοι κλάδοι της οικονομίας, οι οποίοι καταγράφουν τις υψηλότερες προοπτικές προσλήψεων. Στην κορυφή βρίσκεται ο τομέας των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ο οποίος παρουσιάζει τις ισχυρότερες προοπτικές απασχόλησης, με ποσοστό που φτάνει το 29%. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, που δημιουργούν αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

ΣχετικάΆρθρα

“Τρέχουν” προκηρύξεις για προσλήψεις 672 ατόμων σε δήμους της Αττικής

19/09/2026

Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

16/09/2026

Ακολουθεί ο κλάδος των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με προοπτικές απασχόλησης που αγγίζουν το 23%. Η ενίσχυση του συγκεκριμένου τομέα συνδέεται με τη συνεχή ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, την αυξημένη κινητικότητα εμπορευμάτων και τη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως κόμβου logistics στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σημαντικές προοπτικές εμφανίζει επίσης ο κλάδος της Ενέργειας και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, όπου οι προθέσεις προσλήψεων διαμορφώνονται στο 20%. Η ενίσχυση των επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές, η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ανάγκη εκσυγχρονισμού των δικτύων δημιουργούν νέες ανάγκες σε προσωπικό με τεχνικές και εξειδικευμένες δεξιότητες.

Παράλληλα, θετικές προοπτικές καταγράφονται και στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και του Real Estate, όπου οι προθέσεις προσλήψεων φθάνουν το 17%. Η σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων, η αύξηση των επενδύσεων και η ενίσχυση των τραπεζικών υπηρεσιών δημιουργούν πρόσθετες ανάγκες για στελέχη σε τομείς όπως η χρηματοοικονομική ανάλυση, η διαχείριση επενδύσεων και η ανάπτυξη ακινήτων.

Σε περιφερειακό επίπεδο, η Αττική εμφανίζει τις ισχυρότερες προοπτικές απασχόλησης, με δείκτη 21%, γεγονός που επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο της ως βασικού επιχειρηματικού και οικονομικού κέντρου της χώρας. Ακολουθεί η υπόλοιπη Ελλάδα με προοπτικές 18%, ενώ η Βόρεια Ελλάδα καταγράφει θετικές αλλά χαμηλότερες προσδοκίες, στο 12%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν το μέγεθος των επιχειρήσεων. Οι οργανισμοί με 50 έως 249 εργαζομένους εμφανίζουν τις ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων, με δείκτη 33%, ενώ σημαντική βελτίωση καταγράφεται και στις μικρότερες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε εκείνες με 10 έως 49 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη ManpowerGroup, η θετική αυτή εικόνα της αγοράς εργασίας συνδέεται με την ενίσχυση της κατανάλωσης, τις αυξημένες επενδύσεις και τη βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας σε αρκετούς τομείς της οικονομίας. Παράλληλα, η ζήτηση για εξειδικευμένες δεξιότητες παραμένει υψηλή, γεγονός που καθιστά την προσέλκυση και την ανάπτυξη κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού κρίσιμο παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν σε μια αγορά εργασίας που μεταβάλλεται γρήγορα, με την τεχνολογία, την ενεργειακή μετάβαση και τις επενδύσεις σε υποδομές να διαμορφώνουν νέες ανάγκες σε δεξιότητες και ειδικότητες. Οι κλάδοι που συνδέονται με την ψηφιακή οικονομία, τα logistics, την ενέργεια και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή μεταμόρφωση της ελληνικής αγοράς εργασίας προς πιο δυναμικούς και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας.

Ετικέτες: ManpowerΠροσλήψεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

    19 Σεπ 2026

  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    18 Σεπ 2026

  • Προκήρυξη για προσλήψεις 11 ατόμων στο Δήμο Ζωγράφου

    16 Σεπ 2026

  • Πολεμικό Ναυτικό: Έως τις 30/09 οι αιτήσεις για 350 προσλήψεις ΕΠΟΠ

    16 Σεπ 2026

  • Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις ΕΠΟΠ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

    15 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Συνταξιούχοι: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι δεν θα το λάβουν

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.