Καθυστερεί κι άλλο η νέα Κοινωφελής Εργασία – Φεβρουάριο 2020 η πρόσκληση!

Καθυστερεί κι άλλο η νέα Κοινωφελής Εργασία – Φεβρουάριο 2020 η πρόσκληση!

30 Δεκεμβρίου 2019

Η νέα Κοινωφελής Εργασία για το μεγαλύτερο αριθμών Δήμων στην Χώρα (276 Δήμους) προβλέπεται κι άλλο να καθυστερήσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες του Voucher Ergasia λένε ότι η διαχειριστική αρχή δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγάλει την νέα πρόσκληση. Μια η καθυστέρηση και οι εσπευσμένες διαδικασίες κατάρτισης στους 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κωδικό ΟΠΣ 5037598 που αντιστοιχούσε στη Δημόσια Πρόσκληση Νο 3/2019 του ΟΑΕΔ, δηλαδή της προηγούμενης Κοινωφελής, μια οι άδειες των υπαλλήλων μέσα στα Χριστούγεννα καθώς και οι σκέψεις να αλλάξει ο τρόπος κατάρτισης και υλοποίησης σε σχέση με τις προηγούμενες προσκλήσεις έχουν φέρει μεγάλες καθυστερήσεις στο νέο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα οι σκέψεις να αλλάξει ο τρόπος υλοποίησης και τα σενάρια που είχαν βγει στη δημοσιότητα, δεν φαίνεται να κερδίζουν τελικά έδαφος. Το πιο πιθανό είναι να έχουμε μια από τα ίδια, δηλαδή οχτάμηνη εργασία στους Δήμους της χώρας και 120 ώρες κατάρτισης στην Πληροφορική.

Οι μόνες αλλαγές που ενδέχεται να υπάρχουν είναι να γίνει η κατάρτιση στην αρχή και μετά οι ωφελούμενοι να πηγαίνουν στους Δήμους για να εργαστούν. Αυτό αν εφαρμοστεί τελικά δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στους Δήμους οι οποίοι ξαφνικά αναγκάζονται να αδειάζουν από υπαλλήλους  εκεί που τους είχαν εκπαιδεύσει και αναθέσει δραστηριότητες. Επίσης σε αυτή την χρονική περίοδο που θα βγει η νέα Κοινωφελή, η αρχική κατάρτιση δεν θα αποδυναμώσει τις υπηρεσίες των Δήμων την περίοδο του Καλοκαιριού όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό.

Επίσης είναι πολύ πιθανό η κατάρτιση να είναι υποχρεωτική πλέον για όλους εκτός από εκείνους που διαθέτουν Πιστοποίηση Η/Υ. Δηλαδή αν αυτό ισχύσει δεν θα διαλέγει ο ωφελούμενος αν θα επιλέξει την κατάρτιση ή όχι και άρα δεν θα υπάρχει δήλωση κατάρτισης στον ΟΑΕΔ από τους ωφελούμενους κατά την φάση που θα προσέλθουν για να πάρουν το συστατικό σημείωμα εργασίας στον Δήμο που επιλέχθηκαν.

Το άλλο κρίσιμο σημείο που ακόμη συζητείται είναι αν θα επιτραπεί στους ωφελούμενους της προηγούμενης Κοινωφελής να πάρουν μέρος, κάτι όμως που το πιο πιθανό είναι να μην γίνει.

Ας ελπίσουμε λοιπόν οι διαδικασίες των υπευθύνων να προχωρήσουν γρήγορα και να βγει η δημόσια πρόσκληση, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων το συντομότερο δυνατόν.

Μείνετε συντονισμένοι στο Voucher Ergasia. Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για την εξέλιξη στη νέα Κοινωφελή Εργασία καθώς και για την πορεία όλων των επιδοτούμενων προγραμμάτων!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<