Θέμα voucherergasia.gr: Το νομοσχέδιο που προβλέπει νέες προσλήψεις ναυαγοσωστών και ασφαλέστερες παραλίες

Θέμα voucherergasia.gr: Το νομοσχέδιο που προβλέπει νέες προσλήψεις ναυαγοσωστών και ασφαλέστερες παραλίες

12 Φεβρουαρίου 2020


Τη «θωράκιση» των παραλιών και στην Κρήτη θα φέρουν οι αλλαγές που είναι υπό συζήτηση και σε εξέλιξη ως διαδικασία.

Όπως είχε προαναγγείλλει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτακης στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις παραλίες μέσα από την επέκταση της Ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών.
Ζητούμενο είναι εν ολίγοις η ασφάλεια των λουομένων και η προστασία του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας
Όπως τόνισε ο Υπουργός, έχει κατατεθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, το οποίο και θα προωθηθεί προς έγκριση «το επόμενο διάστημα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πρόκειται για το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες».

Μεταξύ άλλων το Προεδρικό Διάταγμα  προβλέπει κατ’ αρχάς ότι οι παραλίες, οι λουτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να καλυφθούν από ναυαγοσώστες.

Υπάρχει  δε πρόβλεψη επέκταση κάλυψης ωραρίου από 10:300 π.μ. έως 17.30 μ.μ. -που ισχύει μέχρι σήμερα- γίνεται για τους μήνες Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος 10.00 πμ εως 18.00 μμ και για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο, 08:00 πμ μέχρι 20:00 μμ.

«Είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι πολλές από αυτές τις λουτρικές εγκαταστάσεις δεν είχαν καν ναυαγοσώστη. Και σε αυτές τις παραλίες είχε παρατηρηθεί και η μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων», είχε τονίσει ο κ Πλακιωτάκης.

Όπως είχε επισημάνει μάλιστα ο Υπουργός: «πλέον έχουμε στοιχεία ως Υπουργείο για να μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες κινήσεις. Είμαστε σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και με τους Δήμους, έχοντας συμφωνήσει απόλυτα στην προώθηση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος».

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η αλλαγή του ισχύοντος ΠΔ 31/2018 οι μήνες ναυαγοσωστικής κάλυψης από τέσσερις (Ιούνιο- Σεπτέμβριο) με υποχρεωτική κάλυψη από Μαϊο έως και Σεπτέμβριο – και έως έξι μήνες, εφόσον πάρει παράταση- ενώ υπάρχει προσθήκη εποπτών στις παραλίες από το Μάϊο μέχρι και τον Οκτώβριο, σε όλες τις χαρακτηρισμένες λουτρικές εγκαταστάσεις. Ενώ η ενίσχυση της ασφάλειας στις παραλίες της χώρας προϋποθέτει ακόμα και αύξηση του εξοπλισμού -περιλαμβάνεται το jet ski – και αλλαγές για τις ναυαγοσωστικές επιχειρήσεις.

Το προσχέδιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσχέδιο του ΠΔ αναφέρει πως οι Δήμοι θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εκτέλεση του ναυαγοσωστικού έργου και την υποχρέωση να μεριμνούν γενικά για την εξασφάλιση της καθαριότητας και της αισθητικής του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου.

Με τον αριθμό των ναυαγοσωστών από 671 που προβλέπονται σήμερα να ανέρχονται στους 711 -κατ ‘ άλλη εκτίμηση να προκύπτουν μέχρι και 1100 θέσεις Ναυαγοσωστών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<