Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

6 Μαρτίου 2020

Για μια δεκαετία υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση του διορισμού τους οι 2.909 εργαζομενοι που θα προσληφθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω προκήρυξη αναμένεται να «τρέξει» εντός των επόμενων ημερών. Επιπλέον θεσπίζεται και η άσκηση παράλληλων καθηκόντων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δημιουργείται και το πρόγραμμα «Πρόληψη στο Σπίτι» στο οποίο υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Στηρίζουμε το επιτυχημένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τις απαιτούμενες μόνιμες προσλήψεις. Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Το αναβαθμίζουμε σημαντικά. Δημιουργούμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα τηλεϊατρικής «Πρόληψη στο Σπίτι» για κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κάθε εντασσόμενος στο πρόγραμμα δήμος και για κάθε πέντε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, μπορεί να συνάπτει, σύμβαση μίσθωσης έργου με ιατρό ετήσιας διάρκειας, κατόπιν δημόσιας προκήρυξης, ύψους μέχρι είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ κατ’ έτος, για τη συλλογή και την ιατρική αξιολόγηση των εξετάσεων των ωφελούμενων του προγράμματος. Περαιτέρω, ο οικείος δήμος μπορεί να συνάπτει σύμβαση, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, με μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, νοσοκομεία ή τοπικές μονάδες υγείας, εφόσον διαθέτουν την υποδομή και το προσωπικό για την αξιολόγηση των εξετάσεων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<