Ανήσυχοι οι επαγγελματίες του τουρισμού σε Πάρο – Ρέθυμνο: Θα είναι καταστροφή το lockdown, πρέπει να προσέξουμε πολύ

Ανήσυχοι οι επαγγελματίες του τουρισμού σε Πάρο – Ρέθυμνο: Θα είναι καταστροφή το lockdown, πρέπει να προσέξουμε πολύ

21 Ιουλίου 2021

Έντονη είναι η ανησυχία που υπάρχει στους επαγγελματίες του τουρισμού στην Πάρο και στο Ρέθυμνο όπου τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται.

«Ανησυχούμε αλλά εδώ τηρούνται τα μέτρα στο νησί. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που υπάρχει συνωστισμός. Γενικότερα, όμως, όλοι τηρούν τα πρωτόκολλα. Εμείς είμαστε υπέρ των ελέγχων στα μέρη που συγκεντρώνεται ο κόσμος να διασκεδάσει. Στο νησί υπάρχει έλλειψη ελέγχων, δεν υπάρχουν οι υποδομές, δεν υπάρχει προσωπικό, ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί» επισημαίνει μιλώντας στο Mega η Σοφία Βακιρτζή η οποία είναι ξενοδόχος στην Πάρο.

Όπως υπογραμμίζει το πρόβλημα με το ξενοδοχείο καραντίνας έχει λυθεί καθώς βρέθηκε ένα μεγάλο συγκρότημα στο νησί που δεν έχει ανοίξει φέτος, και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενηθούν πιθανά κρούσματα που θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.

Για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη μίλησε στο Mega και ο πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου, Ανδρέας Κλαψινός.


«Υπάρχει ένα επιδημιολογικό φορτίο αυξημένο, το ίδιο και την προηγούμενη εβδομάδα και δεν βλέπω να πηγαίνει καλά η ιστορία. Υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες για να εμβολιαστεί ο κόσμος, έχει αυξηθεί ο εμβολιασμός στο Ρέθυμνο, αλλά είναι χαμηλά ακόμα. Δεν είχε πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να εμβολιαστεί» είπε εκφράζοντας στην ανησυχία του.

«Θα είναι καταστροφή το lockdown αυτή τη στιγμή. Πρέπει όλοι να προσέξουμε πολύ. Από την πλευρά μας ως εστίαση κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε μεγάλο ποσοστό είμαστε εμβολιασμένοι και κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι εμβολιασμένο και το προσωπικό μας. Και ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί, οι έλεγχοι είναι συνεχείς ειδικά το σαββατοκύριακο που βγαίνει περισσότερο ο κόσμος», συνέχισε ο ίδιος.

«Το πρόβλημα είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες, που θεωρούσαν ότι είναι άτρωτοι. Τώρα που βλέπουν τη ζημιά που γίνεται στην πόλη μας αρχίζουν και εμβολιάζονται. Επίσης στην ενδοχώρα, μεγάλο ποσοστό κατοίκων των χωριών δεν έχει εμβολιαστεί», κατέληξε ο κ. Κλαψινός.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<