Αυτές είναι οι χώρες για τις οποίες ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός στις 15 Μαΐου

Δεκατρείς ακόμη χώρες προστίθενται στη λίστα με τα κράτη απ’ όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα από τις 15 Μαΐου χωρίς την υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα.

Έτσι από το Σάββατο 15 Μαΐου στη χώρα μας θα μπορούν να έρχονται τουρίστες από συνολικά 52 κράτη χωρίς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει η Ελλάδα για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Οι 52 χώρες

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες από τον Καναδά, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ουκρανία, την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τη Λευκορωσία, το Μπαχρέιν, καθώς και από τις 4 χώρες που είναι ενταγμένες στη ζώνη Σένγκεν αλλά είναι εκτός Ε.Ε., δηλαδή, την Ελβετία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και το Λιχτενστάιν θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας χωρίς περιορισμούς:

εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή

στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα έγινε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους κατοίκους από:

ΣχετικάΆρθρα

την Αυστραλία

τη Νέα Ζηλανδία

τη Ρωσία

τη Νότια Κορέα

την Ταϊλάνδη

τη Ρουάντα και

τη Σιγκαπούρη.

Από τη Δευτέρα 16 Απριλίου έχει γίνει άρση της καραντίνας για τις 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για 5 ακόμη χώρες.

Συγκεκριμένα για:

Ηνωμένο Βασίλειο

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ισραήλ και

Σερβία.

Οι όροι

Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Κατά την είσοδό τους στη Ελλάδα οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους βάσει του PLF και σύμφωνα με τον αλγόριθμο EVA που έχει αναπτυχθεί με στόχο το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.



ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by