voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχεται και ποιες περιοχές θα χτυπήσει

    Βουλιαγμένη: Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 82χρονου για μια ξαπλώστρα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

  • Εκπαίδευση

    Ψηφιακό Φροντιστήριο: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    Μετεγγραφές φοιτητών 2026-2027: Αυξάνονται έως 30% οι θέσεις σε πέντε πανεπιστημιακά τμήματα

    Επαναληπτικές Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι  βαθμολογίες των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων

    Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης της ΔΥΠΑ για 24 θέσεις προσωπικού

  • Θέσεις εργασίας

    Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Προχωρά σε μονιμοποίηση συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Πυροσβεστική: Άρχισε η διαδικασία αιτήσεων για 19 προσλήψεις ιδιωτών

    ΔΥΠΑ: «Ημέρα Καριέρας» στην Αθήνα 10 Οκτωβρίου

    ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη 3ΓΒ/2026 για 97 θέσεις ΕΕΠ από τον γραπτό διαγωνισμό

  • Οικονομία

    Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    Ολοκληρώθηκε η επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, ιατρούς και νοσηλευτές – Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια

    e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη ηλεκτρονική υπηρεσία «εξόδων κηδείας»

    Η Κομισιόν βλέπει σταθερό εφοδιασμό «προς το παρόν» για το φυσικό αέριο

  • Εργασιακά

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

    ΕΦΚΑ: Έρχονται αλλαγές στην εκκαθάριση εισφορών

    Τηλεργασία με επιδότηση 90%

    Στα 1.000 ευρώ η μέση σύνταξη από τον Δεκέμβριο

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

    Δ. Μιχαηλίδου: «Σύστημα επισιτιστικής βοήθειας πιο ασφαλές, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό, πιο προσβάσιμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

    Π. Μαρινάκης: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα, στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επιχειρησεις

Εκτός της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων Αν. Κρήτης

από press room
10/03/2021
σε Επιχειρησεις, Τουρισμός

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εκτός του προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που δόθηκε σε επιχειρήσεις του νησιού, έμειναν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της ανατολικής Κρήτης.

Όπως αναφέρει μέσω ανακοίνωσης η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «Κνωσσός», για μια ακόμα φορά οι επιχειρήσεις του κλάδου έμειναν έξω κι από αυτήν την δημόσια οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας πως «μένουμε εκτός από όλα σχεδόν τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχει δρομολογήσει η κεντρική Κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε οικογενειακές επιχειρήσεις και στην πλειονότητα μας χωρίς προσωπικό, ή με ένα το πολύ δύο υπαλλήλους».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, αν και απασχολούνται και βιοπορίζονται από αυτήν την απασχόληση, δυστυχώς δεν προσμετρούνται σαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να φαίνονται χωρίς προσωπικό κι έτσι να εξαιρούνται σχεδόν από όλα τα προγράμματα οικονομικής στήριξης.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα 60 εκ. ευρώ που διατέθηκαν μοιράστηκαν μόλις σε 2.377 επιχειρήσεις ενώ θα μπορούσαν να διανεμηθούν σε περισσότερες από 6.000 ενώ το ίδιο πράγμα τονίζουν ότι συνέβη και στα προγράμματα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, 2,και 3, όπου μεγάλες επιχειρήσεις εισέπραξαν πολύ μεγάλα ποσά και οι πολύ μικρές αποκλείστηκαν παντελώς.

ΣχετικάΆρθρα

Αύξηση μισθών 5% το 2025 και 3% το 2026 στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία

20/02/2025

Ξενοδοχεία: Η πράσινη κατηγοριοποίηση «ξεκλειδώνει» χρηματοδοτήσεις

16/01/2025

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «Κνωσσός»:

«Απογοήτευση και λύπη ήταν τα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των αιτήσεων των επιχειρήσεων για την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της Περιφέρειας Κρήτης. Για μια ακόμα φορά οι επιχειρήσεις του κλάδου μας έμειναν έξω κι από αυτήν την δημόσια οικονομική ενίσχυση.

Ενός κλάδου πολύπαθου που έχει πληγεί μαζί με την εστίαση, περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από την Πανδημία του COVID 19.

Οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ κι αυτό δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, είναι και το μεγαλύτερο ελάττωμα μας. Γιατί μένουμε εκτός από όλα σχεδόν τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχει δρομολογήσει η κεντρική Κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε οικογενειακές επιχειρήσεις και στην πλειονότητα μας χωρίς προσωπικό, ή με ΕΝΑ το πολύ ΔΥΟ υπαλλήλους.

Οι Ιδιοκτήτες αν και απασχολούνται, αλλά και βιοπορίζονται από αυτήν την απασχόληση, δυστυχώς δεν προσμετρούνται σαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε χωρίς προσωπικό και να εξαιρούμαστε σχεδόν από όλα τα προγράμματα οικονομικής στήριξης.

Πιστεύαμε όμως ότι με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης θα άλλαζε η κατάσταση και τα μικρά Τουριστικά καταλύματα αυτά που στηρίζουν την τοπική οικονομία, και είναι η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Τουρισμού θα ενισχύονταν επιτέλους από αυτό το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ( ΕΣΠΑ ) μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Μάταια όμως !!!! Όλες οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, ως συνήθως, έμειναν εκτός χρηματοδότησης .

Η Ομοσπονδία μας κάνοντας το χρέος της, προσπάθησε με προτάσεις προς την Περιφέρεια, να στοχεύσει στην αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος. Σε συνεργασία δε με την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων «ΑΠΤΕΡΑ», καταθέσαμε συγκεκριμένες λύσεις προκειμένου να είχε αποφευχθεί η διαφαινόμενη ΑΔΙΚΙΑ.

Δεν εισακουστήκαμε όμως, με αποτέλεσμα τα 60.000.000 ευρώ να διανεμηθούν σε λίγες επιχειρήσεις (2.377), ενώ θα μπορούσε να διανεμηθούν σε περισσότερες από 6.000 .Κάτι παρόμοιο έγινε και με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1,2,και 3 όπου μεγάλες επιχειρήσεις εισέπραξαν πολύ μεγάλα ποσά έως 800.000 ευρώ και οι πολύ μικρές αποκλείστηκαν παντελώς. Ενώ από την επιστρεπτέα 4 και 5 οι εν λόγω επιχειρήσεις εισέπραξαν 1000 ευρώ ελεημοσύνη. Είναι αυτές, οι ίδιες επιχειρήσεις που τα χρόνια της οικονομικής κρίσης σήκωσαν όλο το βάρος της πρωτοφανούς υπερφορολόγησης αδιαμαρτύρητα.

Οδεύουμε σε αχαρτογράφητα νερά, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το 2020 αλλά όπως φαίνεται και το 2021 θα αφήσουν μεγάλες πληγές σε όλο τον Πλανήτη. Η εφετινή χρονιά θα είναι η χρονιά των λουκέτων. Άπειρες είναι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας δίχως αύριο. Όλοι αυτοί είχαν στηρίξει τις ελπίδες επιβίωσης τους στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Τώρα τι θα τους απαντήσετε κύριε Περιφερειάρχη;; Ποια θα είναι άραγε η απάντηση στην ερώτηση γιατί τα 60.000.000 ευρώ μοιράστηκαν πάλι στους ίδιους που πήραν και την επιστρεπτέα προκαταβολή; ΟΔΥΝΗΡΟ!!!

Σας καλούμε λοιπόν τώρα, να βρείτε την απαιτούμενη χρηματοδότηση και να επιχορηγήσετε όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ειδικά του Τουρισμού .Έχετε έτοιμες αξιολογήσεις ας μην ταλαιπωρήσετε άλλο τον κόσμο, βρείτε χρήματα και επιχορηγήστε τις επιχειρήσεις με βαθμολογία από 55% και πάνω. Είναι άμεση ανάγκη για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό όλων.

Και για μα μην κουράζουμε περισσότερο, όλη η αλληλογραφία των Ομοσπονδιών της Κρήτης προς την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κύριο Αρναουτάκη, είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου».

Ετικέτες: ξενοδοχείαΞενοδόχοι

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΑΔΕ: Ποιοι απαλλάσσονται από τη δήλωση για timologio και myDATAapp

    25 Σεπ 2026

  • Τηλεργασία με επιδότηση 90%

    25 Σεπ 2026

  • ΑΑΔΕ: Ποιοι απαλλάσσονται από τη δήλωση για timologio και myDATAapp

    24 Σεπ 2026

  • ΑΑΔΕ: Ποιοι απαλλάσσονται από τη δήλωση για timologio και myDATAapp

    22 Σεπ 2026

  • Πιερρακάκης: Νέες παρεμβάσεις υπέρ των επιχειρήσεων εφόσον δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος

    22 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι πληρώνονται την Παρασκευή αναδρομικά 2 ενοίκια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 82 προσλήψεις σε έξι δήμους

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.