voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

    Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 26 Μαΐου η διόρθωση σφαλμάτων για τα βιολογικά

    Tα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

    «Χειρόφρενο» τραβούν οι αυτοκινητιστές από τις 21 Δεκεμβρίου – Ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση

    Θερμότερο κλίμα και υψηλότερες θερμοκρασίες για την Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

    Τι καιρό θα κάνει τις γιορτές;

  • Εκπαίδευση

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Σοφία Ζαχαράκη: Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040

    Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές και πότε θα ανοίξουν ξανά

    Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ενστάσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών

  • Θέσεις εργασίας

    ΕΑΒ: Προκήρυξη για 150 μόνιμες προσλήψεις

    Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για την πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων

    Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για την πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 300 προσλήψεις

    ΕΑΒ: Προκήρυξη για 150 μόνιμες προσλήψεις

  • Οικονομία
    Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση-Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

    Εορταστική φορολοταρία: 12 τυχεροί κερδίζουν από 100.000 ευρώ – Ποιοι συμμετέχουν και ποιοι μένουν εκτός

    Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν έως 1.000 ευρώ – Τα κριτήρια

    Επίδομα θέρμανσης: Οι 3 πληρωμές που έρχονται

    Κ. Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά

    Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση-Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

    Εορταστική φορολοταρία: 12 τυχεροί κερδίζουν από 100.000 ευρώ – Ποιοι συμμετέχουν και ποιοι μένουν εκτός

  • Εργασιακά

    Δώρο Χριστουγέννων 2025: Σε ποιους θα δοθεί νωρίτερα

    Μπόνους για δημοσίους υπαλλήλους: Πότε καταβάλλεται το ποσό έως 2.000€

    Ενημέρωση από την ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

    Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη: Ποιοι θα συμμετάσχουν – Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

    dwro-xristougennwn-nwritera-plhrwmh

    Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Online υπολογισμός

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Voucher των 200 ευρώ: Πώς θα πάρετε την επιδότηση

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

  • Πολιτική

    Κ. Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως: Περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις μισθών στις αρχές του 2026

    Χατζηδάκης: Ο προϋπολογισμός του 2026 θα συνδυαστεί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Γυρνάμε σελίδα και περνάμε σε μια νέα κανονικότητα στις πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων

    Κ. Χατζηδάκης: Ο προϋπολογισμός του 2026 θα συνδυαστεί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις 

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Τουρισμός

Επιμηκύνεται το τρέχον πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

από Νίκος Μοναστηριώτης
09/05/2020
σε Τουρισμός

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος κοινωνικού τουρισμού (2019-2020) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για διάστημα ίσο με τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων, λόγω του κορονοϊού, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των δικαιούχων και ωφελουμένων να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2019-2020 έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημειώνει ότι, παράλληλα, εκπονείται και το νέο πρόγραμμα περιόδου 2020-2021, προαναγγέλλοντας την ενίσχυση και την αναβάθμισή του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρει ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ένα πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής, αλλά και οικονομικής πολιτικής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη, στηρίζοντας τόσο το εργατικό δυναμικό, όσο και τις επιχειρήσεις.

ΣχετικάΆρθρα

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα

Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διακοπές με τα voucher

08/12/2025

Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διακοπές με τα voucher

07/12/2025

«Έχει προσφέρει πολλά, μπορεί όμως να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Ιδιαίτερα, στην τωρινή συγκυρία, που η ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης στον τουρισμό είναι αναγκαία, η επέκταση και η αναβάθμιση του προγράμματος θα συμβάλει ουσιαστικά στην άμεση στήριξη της απασχόλησης και στην ανάσχεση της ανεργίας» επισημαίνει ο κ. Πρωτοψάλτης, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν διακοπές, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις και τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας, με τον τρόπο αυτό, έναν κινητήριο μοχλό της οικονομίας.

Το ετήσιο πρόγραμμα υλοποιούταν από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), μέχρι την κατάργηση και συγχώνευσή του στον ΟΑΕΔ το 2012, για να ξεκινήσει μία νέα διαδρομή από το 2013 έως σήμερα, υπηρετώντας πάντα τους ίδιους σκοπούς, αλλά προσαρμοζόμενο στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και εκσυγχρονισμένο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Από το 2013, έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο πρόγραμμα, που ξεκινάει κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.

Πώς λειτουργούν οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα υλοποιείται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ βασική διαφοροποίηση από το παρελθόν και καινοτομία αποτελεί η αντικατάσταση των γνωστών έγχαρτων «δελτίων κοινωνικού τουρισμού», με τα οποία εφοδιάζονταν οι δικαιούχοι, με τις ηλεκτρονικές «επιταγές κοινωνικού τουρισμού».

Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί, που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μία συγκεκριμένη οικονομική αξία, η οποία αποτελεί την επιδότηση των διακοπών.

«Με λίγα λόγια, οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να κρατούν τίποτα στα χέρια τους, όταν πηγαίνουν στο τουριστικό κατάλυμα, παρά μόνο τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Αντίστοιχα, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις εντοπίζουν και ενεργοποιούν την επιταγή, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, καταγράφοντας τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης. Είναι, λοιπόν, μία διαδικασία απλή, σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον» διευκρινίζει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ο συνολικός αριθμός και η οικονομική αξία των επιταγών ορίζεται σε ετήσια βάση και εξαρτάται από τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος, ενώ στα νησιά Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω, η αξία της επιταγής είναι μεγαλύτερη.

Για παράδειγμα, για τον κοινωνικό τουρισμό της περιόδου 2019-2020, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα.

Πότε γίνονται αιτήσεις και ποιοι είναι δικαιούχοι

Κάθε χρόνο, συνήθως περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο ΟΑΕΔ δημοσιεύει δημόσια πρόσκληση για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και επιχειρήσεων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων.
Μετά την υποβολή της αίτησης, όλα τα στοιχεία, που απαιτούνται, για να εξακριβωθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, αντλούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ. Συνεπώς, δεν χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, όπου και πάλι παρέχεται η δυνατότητα να επισυναφθούν στην ηλεκτρονική αίτηση.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος:
– 50 ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ ΟΕΕ ή
– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
– συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας) ή
– είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Στην ηλεκτρονική αίτηση, οι δικαιούχοι δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη της οικογένειάς τους, δηλαδή συζύγους και παιδιά, καθώς και συνοδούς ΑμεΑ. Όπως σημειώνει ο ΟΑΕΔ, η επιταγή χορηγείται χρόνο παρά χρόνο, εκτός αν πρόκειται για ΑμεΑ, που μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα.
Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται, επίσης, ηλεκτρονικά με μοριοδότηση, με την οποία εξασφαλίζεται διαφάνεια και λαμβάνονται υπ’ όψιν στοιχεία οικογενειακής, οικονομικής και ασφαλιστικής κατάστασης.
Συγκεκριμένα, μοριοδοτούμενα κριτήρια είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, ο αριθμός ημερών ασφάλισης της προηγούμενης τριετίας και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας. Μετά τη διαδικασία μοριοδότησης, εκδίδονται οι επιταγές.

Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν

Για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, απαιτείται μόνο η εξακρίβωση της νόμιμης λειτουργίας τους. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, συμπεριλαμβάνονται σε ένα δυναμικό Μητρώο, αναρτημένο στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.
Τα τελευταία έτη, όπως υπογραμμίζει ο κ. Πρωτοψάλτης, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, υποβάλλονται νέες αιτήσεις και εντάσσονται διαρκώς νέες επιχειρήσεις στο Μητρώο, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στο πλαίσιο συμπληρωματικών δημόσιων προσκλήσεων.

Ποια είναι η διάρκεια των διακοπών

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού, επιλέγουν ελεύθερα το τουριστικό κατάλυμα, που επιθυμούν, από το Μητρώο και επικοινωνούν με την επιχείρηση για την κράτηση δωματίου, στη χρονική περίοδο που τους ενδιαφέρει, κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος.
Μπορούν να πραγματοποιήσουν έως πέντε διανυκτερεύσεις σε οποιοδήποτε κατάλυμα του Μητρώου, καταβάλλοντας- ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος -και ένα συμβολικό ποσό οικονομικής συμμετοχής με ανώτατο όριο.
Στην περίπτωση που επιλέξουν για τις διακοπές τους κατάλυμα στη Λέσβο, τη Λέρο, τη Χίο, τη Σάμο ή την Κω, μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις, χωρίς να καταβάλουν ιδιωτική συμμετοχή.

Προοπτικές ενίσχυσης και αναβάθμισης

Παράλληλα, εκπονείται και το νέο πρόγραμμα περιόδου 2020-2021.
«Με γνώμονα την αναγκαία ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, εξετάζονται τροποποιήσεις του προγράμματος, ούτως ώστε να απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, να περιλαμβάνει περισσότερες διανυκτερεύσεις, να έχει μεγαλύτερο ύψος επιδότησης, ακόμα και να καλύπτει μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των δικαιούχων παράλληλα με την κάλυψη της διαμονής» τονίζει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ετικέτες: OAEDΚοινωνικός Τουρισμός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι ισχυρός συντελεστής στο όραμά μας για μια Ελλάδα ανοιχτή και σύγχρονη

    15 Δεκ 2025

  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διακοπές με τα voucher

    8 Δεκ 2025

  • ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

    3 Δεκ 2025

  • «Τουρισμός για όλους 2025»: Δείτε τον νέο οριστικό πίνακα δικαιούχων χαμηλής περιόδου

    20 Νοέ 2025

  • Με ρεκόρ επιβατικής κίνησης 37 εκατ. ταξιδιωτών θα κλείσει το 2025 για τα 14 αεροδρόμια – Νέες επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ

    14 Νοέ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    599 shares
    Share 240 Tweet 150
  • Νέα προκήρυξη από το ΑΣΕΠ: 66 προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδας με απολυτήριο Λυκείου!

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Αυξάνεται το επίδομα παιδιού από το 2026

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ – Πότε καταβάλλεται

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.