voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

    Δ.Μιχαηλίδου: Πάνω από 3.000 αιτήσεις μετεγκατάστασης σε 10 ημέρες – Σχεδόν 1.000 ευρώ η πρώτη ενίσχυση από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας πριν από τα Χριστούγεννα

    Φιλοδωρήματα: Ο κίνδυνος που κρύβεται

  • Εκπαίδευση

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

    Δωρεάν σίτηση σε φοιτητές – Ποιοι «κόβονται» από 1η Ιανουαρίου

    Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    OIEΛE: Επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων για πρωτοβουλίες ενάντια στη διαπλοκή στον σχολικό αθλητισμό

  • Θέσεις εργασίας
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

  • Οικονομία

    Η τεχνητή νοημοσύνη θα ψωνίζει και θα πληρώνει για εμάς – Πώς αλλάζουν οι τράπεζες και οι συναλλαγές

    Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πότε θα αναρτηθούν

    Aπό 01/11 σε εφαρμογή το τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.

    Φυσικό αέριο: Άλμα 42% σε έναν μήνα – Οι τέσσερις πληγές για την ελληνική οικονομία

  • Εργασιακά

    Ν. Κεραμέως: «Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan»

    Το τέλος των άνισων αμοιβών: Η μισθολογική διαφάνεια φέρνει νέους κανόνες από την 1η Νοεμβρίου

    Στις 14/11 έρχεται νέο JobReady by DYPA

    Η μισθολογική διαφάνεια φέρνει τέλος στις άνισε αμοιβές – Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Ν. Δένδιας: Το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών FDI και στην Ελλάδα προσδίδει νέες δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Τασούλας: “Η Ελλάδα έχει και πάλι όλες τις δυνατότητες όχι μόνο να αποτρέπει κάθε απειλή, αλλά, εάν χρειαστεί, και να κατατροπώνει κάθε απειλή”

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Τουρισμός

Γαλάζιες σημαίες 2022: Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

από Σταύρος Καραΐνδρος
21/05/2022
σε Τουρισμός

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πεντακόσιες ογδόντα μία ελληνικές ακτές, δεκαπέντε μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος Γαλάζιες Σημαίες, φέρνοντας την Ελλάδα για ακόμα μία φορά στην 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 53 χώρες, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Πρώτος στην Ελλάδα σε αριθμό συνολικών βραβεύσεων, αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 96 σημαίες, ενώ ακολουθούν η Αττική, η Κρήτη και η Ρόδος.

«Είμαστε ευλογημένη ως χώρα – oι προορισμοί μας είναι περιζήτητοι παγκοσμίως», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση βράβευσης και κάνοντας ειδική αναφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Επεσήμανε τα ζητήματα ασφάλειας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συνδέονται με τον θεσμό, ενώ έκανε γνωστό ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν ήδη εξασφαλιστεί περί τα 140 εκατομμύρια για την κατασκευή μαρινών, αλλά και για την βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Όσον αφορά την τουριστική σεζόν, η κα Ζαχαράκη ανέφερε ότι «τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τη χώρα μας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «στη φετινή χρονιά θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣχετικάΆρθρα

Παραλίες: έλεγχοι με drones και MyCoast σε πάνω από 300 παραλίες – Πρόστιμα έως 73.000 ευρώ

07/08/2026

Νάξος: Η Αγία Άννα ξεχωρίζει σε λίστα με τις 100 κορυφαίες παραλίες του πλανήτη​​​​​​​​​​​​​​​

11/06/2026

Ειδικότερα, η διεθνής επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, ενώ η χώρα μας κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών.

Μάλιστα, φέτος, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Πέτρου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, «στις μέρες μας, με την εντεινόμενη περιβαλλοντική κρίση, ο ρόλος της Γαλάζιας Σημαίας γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, υποσκελίζοντας την Ισπανία». Ο ίδιος επεσήμανε τη δυναμική που υπάρχει για την κατάκτηση περισσότερων από 1000 σημαιών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απ’ την πλευρά του, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανοίγοντας την εκδήλωση, εξέφρασε τη χαρά του για την ανάληψη των βραβεύσεων της Γαλάζιας Σημαίας και έκανε γνωστό ότι ο δήμος προχωράει σε μία ολιστική ανάπλαση του παράκτιου μετώπου του, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στον χαιρετισμό του, ο διευθυντής του διεθνούς προγράμματος, Johann Durand, επεσήμανε την αξία των Γαλάζιων Σημαιών ως μέρος της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ενώ ανέφερε ότι ο θεσμός πρόκειται να εξελιχθεί σημαντικά τα προσεχή χρόνια.

Η βουλευτής Ν. Ηλείας της Ν.Δ., και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης, του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών, αλλά και την προστασία των περιοχών Natura, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή της στον θεσμό.

Η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, Χριστίνα Τετράδη, δήλωσε ότι «τα τουριστικά γραφεία δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον θεσμό» και επεσήμανε τις προσπάθειες των φορέων για την κατάκτηση των Γαλάζιων Σημαιών. Επιπλέον, έκανε λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν με τις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών, τονίζοντας ότι «το νέο μοντέλο ανάπτυξης πρέπει να προστατεύει το περιβάλλον και να εξασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη».

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αττική, σε δύο φάσεις:

Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην βραβευμένη παραλία του δήμου Γλυφάδας, με την συμμετοχή περισσότερων από σαράντα παιδιών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ).

Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιελάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens με παρουσία πολλών εκπροσώπων της Πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

Το ΥΠΕΝ, διά της γενικής γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, υποστηρίζει ενεργώς το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», ενώ η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2013 πρωτόκολλο συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού, επισφραγίζοντας και τυπικά τους κοινούς στόχους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), υποστηρίζει το πρόγραμμα και προτρέπει τους ΟΤΑ στην τήρηση της εφαρμογής των κριτηρίων του

 Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παρακολουθείται κάθε χρόνο από τις διευθύνσεις υδάτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων και την γενική γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, μέσω δειγματοληψιών ελέγχου που γίνονται από διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εργαστήρια.

Ετικέτες: Γαλάζια Σημαίαπαραλίες
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τουρισμός: Στα 18,2 δισ. ευρώ τα έσοδα του οκταμήνου

    30 Οκτ 2026

  • Κ. Χατζηδάκης: Οι 4 προτεραιότητες για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό

    26 Οκτ 2026

  • Ελληνικός τουρισμός: Το στοίχημα της επόμενης ημέρας πέρα από τα ρεκόρ

    24 Οκτ 2026

  • Αυξημένη κατά 4,3% η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 9μηνο

    6 Οκτ 2026

  • Ιανουάριος – Αύγουστος 2026: Στο +3,4% οι αφίξεις από το εξωτερικό στα βασικά αεροδρόμια της χώρας

    30 Σεπ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Έρχεται νέο Market Pass έως 1.000 ευρώ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με voucher – Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.