voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Τανάγρα: Νεκροί οι πιλότοι του Φάντομ που έπεσε κατά τη διάρκεια επίδειξης – Συγκλονιστικό video από τη στιγμή της συντριβής

    Θάνος Πλεύρης: Περίπου 20.000 λιγότερες παράνομες αφίξεις στην περίοδο Αύγουστος 2025-Ιούλιος 2026

    Ο ΙΣΑ προειδοποιεί για συνέχιση της διασποράς του Δυτικού Νείλου στην Αττική και τον Σεπτέμβριο

    Χρυσοχοΐδης: «Μετατρέπεται σε κακούργημα η τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένων»

  • Εκπαίδευση

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι ώρα θα γίνει ο αγιασμός

    Δημόσιες ΣΑΕΚ: Tι αλλάζει σε φοίτηση, απουσίες και εξετάσεις

    Ζαχαράκη: Στρατηγική για τη σωστή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

    Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό βιβλίο με εικόνα ομόφυλου ζευγαριού

  • Θέσεις εργασίας

    Προκηρύξεις για προσλήψεις 328 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες

    Εν αναμονή της προκήρυξης για 1.800 μόνιμες προσλήψεις ΑμεΑ, με και χωρίς πτυχίο

    Έως τις 11/09 οι αιτήσεις για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

    Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

  • Οικονομία

    ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

    Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

    ΔΕΘ: Αυτά είναι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2028 – Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ από το 2027 στους δημοσίους υπαλλήλους – 400 ευρώ για τους συνταξιούχους – Τα μέτρα για τους αγρότες

    ΔΕΘ: Εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

  • Εργασιακά

    ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

    Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

    ΔΕΘ: Αυτά είναι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2028 – Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ από το 2027 στους δημοσίους υπαλλήλους – 400 ευρώ για τους συνταξιούχους – Τα μέτρα για τους αγρότες

    ΔΕΘ – Ν. Κεραμέως σε εκδήλωση της ΔΥΠΑ: «Εμείς θέλουμε μία κοινωνία εργαζομένων, όχι μία κοινωνία ανέργων»

  • VOUCHER

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων, συνεχίζονται οι αιτήσεις

  • Πολιτική

    ΔΕΘ: Συνοπτικά οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά κατηγορία

    Νέα μέτρα: Όλες οι λεπτομέρειες των ανακοινώσεων Μητσοτάκη

    ΔΕΘ: Αυτά είναι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος μισθός από το 2028 – Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ από το 2027 στους δημοσίους υπαλλήλους – 400 ευρώ για τους συνταξιούχους – Τα μέτρα για τους αγρότες

    Κ. Μητσοτάκης από τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ιαπωνίας στην 90η ΔΕΘ: «Η πρόκληση τώρα είναι να δυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ των επιχειρήσεών μας»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Τουρισμός

Καλύτερος πελάτης ο Έλληνας τουρίστας

από Αντώνης Σαριδάκης
06/09/2021
σε Τουρισμός

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καλύτερος πελάτης αποδείχθηκε φέτος ο Έλληνας παραδέχονται οι ξενοδόχοι, με τους οδικούς προορισμούς να κερδίζουν τη “μερίδα του λέοντος” στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Δυναμική ήταν φέτος η επιστροφή των Ελλήνων ταξιδιωτών στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, χαρίζοντας “χαμόγελα αισιοδοξίας” στις τοπικές κοινωνίες.

Σ΄αυτή την εξέλιξη βοήθησαν και τα προγράμματα επιδότησης των διακοπών των υπουργείων Τουρισμού και Εργασίας, για τα οποία υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. “Ενισχύουμε τον εγχώριο τουρισμό και δίνουμε την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ταξιδέψουν σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά μέρη της πανέμορφης χώρας μας. Συνεχίζουμε με επιμονή την πολιτική ενδυνάμωσης των προορισμών με το να τους γνωρίσουν οι συμπολίτες μας και να επαναλάβουν την επίσκεψή τους στο μέλλον”, τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αναφερόμενη στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου εξαργυρώθηκαν 47.170 voucher που αντιστοιχούν σε 99.950 ωφελουμένους.

Ειδικότερα αισθητή βελτίωση εμφανίζουν φέτος οι επιδόσεις του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” του υπουργείου Τουρισμού. Το πρόγραμμα, που προσφέρει διαμονή έως 4 ήμερων ή εναλλακτικά τουριστικές υπηρεσίες μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, εμφανίζει, κατά την φετινή χρονιά, ιδιαίτερα αυξημένη εξαργύρωση των παρεχόμενων voucher του σε σχέση με πέρυσι. Έτσι μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου εξαργυρώθηκαν 47.170 voucher που αντιστοιχούν σε 99.950 ωφελουμένους, ενώ οι αριθμοί για το σύνολο της χρονιάς πέρυσι ανέρχονταν μόνο σε 23.840 vouchers και 46.945 ωφελουμένους.

ΣχετικάΆρθρα

kriti-erga-upsous-ekat-eurw-se-ierapetra

Με εκπτώσεις και κρατήσεις τελευταίας στιγμής εξελίσσεται η σεζόν στην Κρήτη

12/07/2026
πόλεις

Θετικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την τουριστική χρονιά φέτος στην Κρήτη

20/06/2026

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παρατάθηκε για όλο το 2021. Σ΄αυτό εντάχθηκαν 631 νέα καταλύματα και 41 τουριστικά γραφεία ως πάροχοι, πλέον καλύπτεται η διαμονή 2,3 ή 4 ημερών κατ’ επιλογή του δικαιούχου – αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρυσι – έχουν αυξηθεί τα ποσοστά κάλυψης από το 60%, στο 80% έως και 100% ανά περίπτωση, ενώ προσφέρεται 100% κάλυψη σε άτομα με αναπηρία και επιλύθηκαν ζητήματα ως προς τους συνοδούς τους. Ακόμη το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε νέους δικαιούχους προσφέροντας 70.852 νέα vouchers σε 128.351 νέους ωφελούμενους του προγράμματος.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη οι αισθητά βελτιωμένες φετινές επιδόσεις οφείλονται αφενός στην γενικότερη μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται στην φετινή σαιζόν, στο γεγονός ότι το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε περισσότερα καταλύματα και στο άνοιγμα των περισσοτέρων ξενοδοχείων φέτος, καθώς και σε μια σειρά αλλαγών που επιφέραμε στο πρόγραμμα, με σκοπό την βελτίωσή του. Κυριότερα βέβαια στην διάθεση των συμπολιτών μας να ξεκουραστούν και να αποδράσουν μετά από μια μακρά περίοδο περιορισμών στις μετακινησεις, σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού.

Ο Ελληνας τουρίστας είναι ο καλύτερος πελάτης

Ο Ελληνας τουρίστας είναι ο καλύτερος πελάτης αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, μιας περιοχής που και φέτος πρωταγωνίστησε στις ελεύσεις Ελλήνων επισκεπτών. Συγεκριμμένα το ισοζύγιο Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στο νομό Μαγνησίας παραδοσιακά ήταν 65% – 35% υπέρ των Ελλήνων. Εφέτος ξεπέρασε και το 75% το ποσοστό των Ελλήνων.

“Ειδικά για το διάστημα 15 Ιουλίου με 20 Αυγούστου δεν έπεφτε καρφίτσα” στα καταλύματα όπως σημειώνει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος δεν παραλείπει να εστιάσει και στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα οποία όπως εξηγεί, συμβάλλουν κι αυτά στην τόνωση της εγχώριας οικονομίας. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι τον Αύγουστο ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας 47.000 επιταγές του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 6.500 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς. Οι διακοπές με το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021 – 2022 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Πρωταγωνιστές οι οδικοί προορισμοί

Οι προορισμοί με οδική πρόσβαση φέτος πρωταγωνίστησαν στις επιλογές των Ελλήνων τουριστών, κυρίως στην Πελοπόννησο, που όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης, αυτό που έγινε εφέτος τον Αύγουστο στην περιοχή έχει να το δει περισσότερα από 30 χρόνια. “Δεν υπήρχε ούτε ράντσο στην Μονεμβασιά” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολλάλης. Φυσικά πρωταγωνιστές την συγκεκριμμένη περίοδο ήταν οι Ελληνες ταξιδιώτες, όπως τονίζει.

Στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο, οι Ελληνες αποτέλεσαν την πλειοοψηφία των επισκεπτών της, με την δήμαρχο Ευσταθία Λιάρου να σημειώνει με τη σειρά της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι τον Αύγουστο οι πλήροτητες του νησιού ήταν στο 100%. Μάλιστα στάθηκε και στην σημασία των μονοήμερων επισκέψεων από Ελληνες στο νησί, σημειώνοντας ότι αποτελούν σημαντική τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία.

 
 
 
Ετικέτες: ΈλληνεςΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣΠΡΩΤΟΙΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    4 Σεπ 2026

  • Επίσκεψη Όλγας Κεφαλογιάννη στη Χαλκιδική – Συνάντηση με φορείς για την τουριστική ανάπτυξη

    3 Σεπ 2026

  • Ρεκόρ από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

    29 Αυγ 2026

  • Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς χρησιμοποιείται το voucher – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    27 Αυγ 2026

  • Τουρισμός για Όλους 2026: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση – Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

    25 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανακοινώθηκαν οι κυρωμένοι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Νέο Market Pass και ενίσχυση 300 ευρώ: Οι δικαιούχοι και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Λέσβος: Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για κτηνοτρόφους

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προσλήψεις 28 ατόμων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.