voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κρήτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (29//07) και στους τέσσερις νομούς

    ΕΟΠΥΥ – λουτροθεραπεία: Δείτε αν δικαιούστε τα 150 ευρώ

    Η Κρήτη γίνεται διεθνές εργαστήριο καινοτομίας – Ερευνητές από 25 κορυφαία πανεπιστήμια βρίσκονται στα Ανώγεια

    Η Κρήτη γίνεται διεθνές εργαστήριο καινοτομίας – Ερευνητές από 25 κορυφαία πανεπιστήμια βρίσκονται στα Ανώγεια

    Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει της κακοκαιρίας – Σε “Red Code” 11 περιοχές – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

  • Εκπαίδευση
    Ιδιωτικά σχολεία: Δείτε τι θα ισχύσει για δίδακτρα και εργαζόμενους

    ΟΙΕΛΕ: Για άλλη μία χρονιά καταγγέλει τις απολύσεις εκπαιδευτικών από ιδιωτικά σχολεία

    Συνάντηση Ζαχαράκη με το νέο ΔΣ του ΙΕΠ: Το πλάνο για τη σχολική χρονιά 2026-2027

    Συνάντηση Ζαχαράκη με το νέο ΔΣ του ΙΕΠ: Το πλάνο για τη σχολική χρονιά 2026-2027

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέα και επικαιροποιημένα προγράμματα κατάρτισης στα ΚΔΒΜ και στις Σχολές ΑμεΑ

    Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη με το ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

    Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη με το ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

  • Θέσεις εργασίας
    Εκπνέει η διορία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στην Πυροσβεστική

    Πυροσβεστική: Έως τις 31/07 οι αιτήσεις για προσλήψεις 12 Μαγείρων

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ: Εγκρίθηκε η δημόσια πρόκληση της ΔΥΠΑ για το ειδικό πρόγραμμα 1.000 ανέργων πτυχιούχων

    Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς μονίμων και τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Σε ΦΕΚ η κατανομή 5.487 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    ΔΥΠΑ: Τι ώρα ξεκινούν το απόγευμα οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις με μισθό έως 1.250 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία

  • Οικονομία
    Ανατροπές φέρνει ο νέος χάρτης για τα κοινωνικά επιδόματα

    Έκτακτο επίδομα παιδιού: Νέος γύρος πληρωμών – Ποιοι το δικαιούνται

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές του βοηθήματος Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

    Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

    Λήγει σύντομα η προθεσμία για το Fuel Pass 2026: Πότε χάνονται οριστικά τα χρήματα από την κάρτα

    Φόροι: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή

  • Εργασιακά
    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέα και επικαιροποιημένα προγράμματα κατάρτισης στα ΚΔΒΜ και στις Σχολές ΑμεΑ

    Υπ. Εργασίας: Οι εργασιακές σχέσεις στο επίκεντρο του νέου ν/σ

    Οι σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική ασφάλιση

    Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης 120 ωρών στους υπαλλήλους εκπαίδευσης

    Ν. Κεραμέως: Δίνουμε στους εργαζόμενους περισσότερες δυνατότητες να ενισχύσουν τη συνταξιοδοτική τους προοπτική

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πότε μπορείτε να το λάβετε δεύτερη φορά

  • VOUCHER

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα voucher – Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Voucher για smartphone: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 70 ευρώ

    Προπληρωμένη κάρτα: Όλες οι αλλαγές στα επιδόματα

    ΔΥΠΑ: Σχεδόν 48.000 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στην Πελοπόννησο

  • Πολιτική

    Υπουργείο Υγείας: Πιλοτικό πρόγραμμα για τη δωρεάν διαμονή γιατρών και νοσηλευτών μέσω Airbnb σε πέντε νησιά

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

    Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

    Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

    Κυρ. Μητσοτάκης: “Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη για την επίλυση της μίας και μόνης διαφοράς μας”

    Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για τον Αύγουστο κατά 10 λεπτά ανά λίτρο

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Τουρισμός

Κικίλιας: Τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους Έλληνες πολίτες

από Σταύρος Καραΐνδρος
07/08/2022
σε Τουρισμός

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Φέτος ο τουρισμός φανέρωσε ότι αποτελεί όντως τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας και μπορεί όχι απλώς να ενισχύει την εθνική οικονομία αλλά και να της προσφέρει σημαντική στήριξη σε συνθήκες πολύ δύσκολες”. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τονίζει πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εξαιρετική πορεία που διαγράφει μέχρι αυτή τη στιγμή o τουρισμός στη χώρα μας.

Προς επίρρωση τούτου επισημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που διανύουμε η Ελλάδα θα υποδέχεται 1 εκατομμύριο επισκέπτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο οι αφίξεις ξεπερνούσαν κάθε εβδομάδα τις 900.000, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. υπουργός.

Παραμένοντας στις πρωτόγνωρες επιδόσεις που σημειώνουν οι ελληνικοί προορισμοί εφέτος, ο Βασίλης Κικίλιας εστιάζει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι τον Ιούλιο στην εν λόγω περιφέρεια καταγράφηκε αλματώδης αύξηση στις αφίξεις – +20% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του ’19 – με 17.500 διεθνείς πτήσεις και περισσότερους από 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις απώλειες που είχε εφέτος η Ελλάδα από την Ρωσία και την Ουκρανία, ο κ. υπουργός υπογράμμισε ότι εφέτος, μετά την τεράστια κρίση που προκάλεσε τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία στον τουρισμό, επέστρεψαν δυναμικά οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας και άλλων χωρών.

ΣχετικάΆρθρα

Βασίλης Κικίλιας: «Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα»

Βασίλης Κικίλιας: «Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα»

10/05/2026

Βασίλης Κικίλιας: Συγκράτηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία

09/04/2026

Στο σημείο αυτό ο κ. υπουργός έκανε ειδική αναφορά στις αφίξεις από τις ΗΠΑ τονίζοντας ότι τον Ιούνιο αυτές ήσαν αυξημένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, ενώ 32% αύξηση καταγράφηκε από την Αυστρία και 24% από το Ισραήλ. “Η Ελλάδα φέτος είναι νούμερο 1 προορισμός για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, το Ισραήλ, πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών από τα Βαλκάνια, και στις 3 πρώτες θέσεις σε Γερμανία και Σκανδιναβία”, σημείωσε με νόημα ο κ. Κικίλιας.

Ένα από το μεγάλα στοιχήματα του ελληνικού τουρισμού παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ερωτώμενος για αυτό το ζήτημα ο κ. Κικίλιας ανάφερε τα εξής: “υπάρχουν, όχι ενδείξεις, αλλά αποδείξεις ότι ήδη έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και, ναι, υπάρχουν και ενδείξεις ότι θα διευρυνθεί περαιτέρω”. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας εστιάζει μεταξύ άλλων και στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού αλλά και τους στόχους που θέτει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στον δημοσιογράφο Κώστα Χαλκιαδάκη.

Ερ. Tι φανερώνει η πορεία του ελληνικού τουρισμού φέτος;

Νομίζω κύριε Χαλκιαδάκη ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εξαιρετική πορεία που διαγράφει μέχρι αυτή τη στιγμή o τουρισμός στη χώρα μας. Άλλωστε τα νούμερα των αφίξεων και των τουριστικών εσόδων το επιβεβαιώνουν. Και μόνο το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται με τα αντίστοιχα του 2019 αποδεικνύουν ότι οι προσπάθειες μας στο υπουργείο Τουρισμού έχουν αποδώσει τα μέγιστα. Γιατί το ’19 ήταν, πράγματι, μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά ήταν μια χρονιά «ανέφελη», χωρίς προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το τουριστικό μας προϊόν. Αντιθέτως, το 2022 έχουμε πανδημία, πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, πληθωριστικές πιέσεις, ενεργειακή κρίση και απώλειες εκατομμύρια ταξιδιωτών που έρχονταν στο παρελθόν από Ρωσία, Ουκρανία αλλά και από την τεράστια αγορά της Κίνας που παραμένει κλειστή λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, με σκληρή και ομαδική δουλειά, με στρατηγική, στοχευμένο σχεδιασμό αλλά και έγκαιρες παρεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε μια-μια όλες τις φετινές δυσκολίες, καταφέραμε να προσεγγίσουμε ή ακόμα και να ξεπεράσουμε σε κάποιους προορισμούς τις επιδόσεις του 2019. Αναφέρω, χαρακτηριστικά, την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου όπου τον Ιούλιο καταγράφηκε αλματώδης αύξηση στις αφίξεις- +20% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του ’19- με 17.500 διεθνείς πτήσεις και περισσότερους από 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Αυτή είναι η μέχρι στιγμής πορεία του τουρισμού στη χώρα, όμως ρωτήσατε και τι φανερώνει και αυτό είναι το πιο σημαντικό: Φέτος, λοιπόν, ο τουρισμός φανέρωσε ότι αποτελεί όντως τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας και μπορεί όχι απλώς να ενισχύει την εθνική οικονομία αλλά και να της προσφέρει σημαντική στήριξη σε συνθήκες πολύ δύσκολες όπως αυτές που έχουν, δυστυχώς, διαμορφωθεί σε όλη την Ευρώπη. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν αναγκάστηκε λόγω των πολλαπλών κρίσεων να κατεβάσει τον πήχη που είχε βάλει για τα τουριστικά έσοδα, αλλά αντιθέτως, βλέποντας το πολύ ισχυρό σήμα που έχει φέτος ο τουρισμός, αναθεώρησε τις αρχικές προβλέψεις του προς τα πάνω. Την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό δίνουν στο Κράτος τη δυνατότητα να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία, και επιπλέον να έχει πολύτιμες εφεδρείες για τον χειμώνα που έρχεται. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας στο Υπουργείο Τουρισμού, για αυτό τον σκοπό εργαστήκαμε και παλέψαμε. Για να στηρίξουμε την οικονομία, να ενισχύσουμε τη μέση ελληνική οικογένεια και για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη να είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες της χώρας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά οποιαδήποτε κρίση.

Ερ. Ο φετινός Αύγουστος θα είναι ο καλύτερος στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού; Τι μηνύματα έχετε από τις εισερχόμενες αφίξεις;

Τον Ιούλιο οι αφίξεις ξεπερνούσαν κάθε εβδομάδα τις 900.000 ενώ την εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να ανέβουν στο 1 εκατομμύριο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακοί οι αριθμοί, ωστόσο γνωρίζετε καλά- και από την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας- ότι έχω ως αρχή να μην κάνω προβλέψεις. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις προβλέψεις όταν η κατάσταση είναι τόσο ρευστή σε παγκόσμιο επίπεδο και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ανατραπούν τα πάντα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε σκληρή και ομαδική δουλειά κρατώντας χαμηλούς τόνους, να είμαστε ευέλικτοι και να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας ώστε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την κάθε δυσκολία που προκύπτει και να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμα, όμως, και όταν έρχονται οι καρποί των προσπαθειών μας είναι σημαντικό να μην επαναπαυόμαστε και να έχουμε ήδη αρχίσει να εργαζόμαστε για τον επόμενο στόχο.

Ερ. Ποιες αγορές πρωταγωνιστούν; Αναπληρώθηκαν οι απώλειες της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς; Τι πληρότητα παρατηρείται στους ελληνικούς προορισμούς;

Φέτος, μετά την τεράστια κρίση που προκάλεσε τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία στον τουρισμό, επέστρεψαν δυναμικά οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας και άλλων χωρών. Το σημαντικό όμως είναι ότι με σειρά επαφών που προηγήθηκαν το φθινόπωρο και το χειμώνα και με την επίτευξη στρατηγικών συμφωνιών καταφέραμε όχι μόνο να ενισχύσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε αυτές τις αγορές αλλά και να προσθέσουμε και άλλους σημαντικούς παίκτες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των ΗΠΑ. Ήταν ένα τεράστιο στοίχημα να καταφέρουμε να φέρουμε από τις αρχές Μαρτίου τόσες χιλιάδες Αμερικανούς στη χώρα μας οι οποίοι είναι high spenders ταξιδιώτες, μένουν πολλές ημέρες στην Αθήνα και σε πολλούς προορισμούς όχι μόνο της νησιωτικής αλλά και της ηπειρωτικής χώρας, ξοδεύοντας πολλά χρήματα και ενισχύοντας σημαντικά τις τοπικές οικονομίες. Τον Ιούνιο οι αφίξεις από τις ΗΠΑ ήταν αυξημένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, 32% αύξηση καταγράφηκε από την Αυστρία, 24% από το Ισραήλ. Η Ελλάδα φέτος είναι νούμερο 1 προορισμός για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, το Ισραήλ, πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών από τα Βαλκάνια, και στις 3 πρώτες θέσεις σε Γερμανία και Σκανδιναβία.

Ερ. Υπάρχουν ενδείξεις για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;

Όπως γνωρίζετε κύριε Χαλκιαδάκη υπάρχουν, όχι ενδείξεις, αλλά αποδείξεις ότι ήδη έχει επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και, ναι, υπάρχουν και ενδείξεις ότι θα διευρυνθεί περαιτέρω. Θέλω να πω ότι φέτος η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα- από τις αρχές του Μάρτη, όταν ξεκίνησαν και οι 63 απευθείας πτήσεις/ εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο Ελ. Βενιζέλος- ενώ νωρίς ξεκίνησε και η κρουαζιέρα η οποία έχει φτάσει πλέον στους 10 μήνες και καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να γίνει 12μηνη. Το γεγονός ότι οι επισκέψεις στην Ακρόπολη έχουν φτάσει στα επίπεδα του 2019 οφείλεται στο ότι καταφέραμε να φέρουμε νωρίτερα ταξιδιώτες στην Αθήνα. Επισκέφθηκα την Αίγινα και οι φορείς μού έλεγαν ότι είδαν για πρώτη φορά, μήνα Φεβρουάριο, να επισκέπτονται τουρίστες το νησί. Εμείς στο μεταξύ ήδη είχαμε ξεκινήσει να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι το τέλος του έτους και εδώ και καιρό μεγάλοι tour operators ζητούν ταξιδιωτικά πακέτα για Νοέμβριο ακόμα και Δεκέμβριο. Τώρα έχουμε αρχίσει να υλοποιούμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να φέρουμε στη χώρα μας όσο το δυνατόν περισσότερους ταξιδιώτες από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Έχω ήδη ξεκινήσει τις επαφές με φορείς, tour operators, συναντήθηκα με τον Γερμανό Πρέσβη ενώ την περασμένη εβδομάδα είδα και τους Πρέσβεις της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας. Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσω επισκέψεις σε αυτές τις χώρες, έτσι ώστε να «χτίσουμε» προσεκτικά και μεθοδικά αυτό το εγχείρημα. Οι Γερμανοί συνταξιούχοι- δεδομένου ότι δεν έχουν επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις- μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν ένα γλυκό χειμώνα σε πανέμορφες περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, με τη διαμονή να τούς κοστίζει λιγότερο απ’ ότι αν έμεναν στα σπίτια τους όπου θα ήταν αναγκασμένοι να δαπανούν από νωρίς το φθινόπωρο υπέρογκα χρηματικά ποσά για τη θέρμανση λόγω της ενεργειακής κρίσης. Επιπλέον, από τις σκανδιναβικές χώρες υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό που βασίζεται στην περιήγηση στα αρχαιολογικά μνημεία, στον πολιτισμό και στις τέχνες. Αυτό το είδος τουρισμού δεν έχει εποχή και νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδανικότερος προορισμός από την Ελλάδα. Επίσης επενδύουμε στο city break ώστε οι πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα να έχουν τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ερ. Έχετε ενδείξεις ότι φέτος υπάρχει διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε περισσότερες περιοχές, πέραν των καθιερωμένων τουριστικών προορισμών;

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που έθεσα όταν ο Πρωθυπουργός μού εμπιστεύθηκε τη θέση του Υπουργού Τουρισμού ήταν αυτός ακριβώς: Να καταφέρουμε να «φωτίσουμε» προορισμούς που είναι λιγότερο δημοφιλείς αλλά εξίσου όμορφοι με άλλους που διαθέτουν ισχυρό brand. Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος με μοναδικά τοπία, υψηλού επιπέδου γαστρονομία, και φυσικά την ελληνική φιλοξενία που όμοιά της δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρω περιοχές που επισκέφθηκα πρόσφατα και είδα με μεγάλη χαρά ότι φέτος καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας: Την Καστοριά που φιλοδοξούμε να γίνει σημείο αναφοράς και κύρια πηγή εσόδων της να είναι ο τουρισμός, τη Λήμνο στην οποία εγκαινιάσαμε αθλητικό ξενοδοχείο που θα λειτουργεί όλο τον χρόνο φιλοξενώντας το καλοκαίρι τουρίστες και τους υπόλοιπους μήνες αθλητές και ομάδες ολυμπιακού επιπέδου, τη Ναύπακτο με πληρότητα που ξεπερνά φέτος το 90%- τοποθετείται και αυτή στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης-, την Αίγινα που αγγίζει αυτή την περίοδο το 100% .

Ερ. Τι μήνυμα στέλνετε στην ελληνική επιχειρηματικότητα που ποντάρει στον τουρισμό για την βιωσιμότητα της;

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους επαγγελματίες του κλάδου. Γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα, η προσπάθεια πρέπει να είναι πάντα συλλογική για να φέρει αποτελέσματα. Έχουμε εξαιρετικούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα που με κόπο, ευρηματικότητα και μεράκι έχουν καταφέρει να προσφέρουν στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αυτοί οι λίγοι επαγγελματίες που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν μέλλον αν εξακολουθήσουν να λειτουργούν εκτός πλαισίου. Από την πλευρά του Κράτους, γίνονται έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και υποβάλλονται αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα. Ωστόσο, επαναλαμβάνω, ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες και ότι η προτεραιότητά μας στο Υπουργείο Τουρισμού είναι η ενδυνάμωση και η στήριξη όλων των επιχειρήσεων- ξενοδοχείων, καταλυμάτων, εστιατορίων, καφέ, εμπορικών καταστημάτων και φυσικά του πρωτογενή τομέα- με στόχο την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Ερ. Πώς θα κινηθεί το υπουργείο Τουρισμού, μετά από μια επιτυχημένη χρονιά; Ποιοι οι επόμενοι στόχοι που θα τεθούν;

Ήδη γίνονται σημαντικά βήματα από την Ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να εκκινήσουμε τη σεζόν με ένα νέο τουριστικό μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Είναι επιτακτική ανάγκη να υποστηριχθεί η οικολογία, να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα κτίρια και να χτίσουμε μια οικολογική συνείδηση για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Νομίζω ότι το 2023, το προπαιτούμενο για να επιλέξει ένας ταξιδιωτης τον προορισμό του για διακοπές θα είναι η χώρα να ακολουθεί πολιτικές φιλικές στο περιβάλλον.

Ετικέτες: Βασίλης Κικίλιας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΛΣΤΑΤ: 5,4 εκατομμύρια πολίτες πραγματοποίησαν πέρυσι τουλάχιστον ένα ταξίδι

    23 Ιούλ 2026

  • Σε πειραματικές μετατρέπονται όλες οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού

    21 Ιούλ 2026

  • Κοινωνικός Τουρισμός: Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

    19 Ιούλ 2026

  • Fraport: Αυξήθηκε κατά 4,7% η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο του 2026 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2025 – Διακινήθηκαν 5,6 εκατ. επιβάτες

    13 Ιούλ 2026

  • Υπουργείο Τουρισμού και ΣΕΤΕ: Κοινό πρόγραμμα δράσης για την ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τουρισμό

    7 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί Σταθμοί: Πού βρίσκεται η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις

    333 shares
    Share 133 Tweet 83
  • ΔΥΠΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    201 shares
    Share 80 Tweet 50
  • Πανελλαδικές 2026: Ποιο λύκειο «σάρωσε» με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%!

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΔΥΠΑ: Αρχές Αυγούστου το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους 55+

    136 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΔΥΠΑ: Τι ώρα ξεκινούν το απόγευμα οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις με μισθό έως 1.250 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία

    71 shares
    Share 28 Tweet 18

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.