«Κόκκινη κάρτα» και από την Τσεχία στην Ελλάδα λόγω μετάλλαξης Δέλτα και έξαρσης των κρουσμάτων

«Κόκκινη κάρτα» και από την Τσεχία στην Ελλάδα λόγω μετάλλαξης Δέλτα και έξαρσης των κρουσμάτων

26 Ιουλίου 2021

Από σημερα η χρωματική ταξινόμηση των χωρών για τα ταξίδια στην Τσεχία, αλλάζει και το υπουργείο Υγείας θα κατηγοριοποιήσει βάσει των στοιχείων του ECDC, καθιστώντας αυστηρότερη την ταξινόμηση ορισμένων χωρών, όπου η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνονται ταχύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα από πορτοκαλί που είναι σήμερα, θα γίνει κόκκινη, γεγονός που συνεπάγεται καραντίνα 5 ημερών και 2 test, αντιγόνου και PCR για τους μη εμβολιασμένους ή για όσους δεν νοσήσει. Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, σε μια αγορά μάλιστα που εφέτος αποτελεί σημαντικό “αιμοδότη” του ελληνικού Τουρισμού.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας:

1. Στην κατηγορία χωρών με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης (κόκκινο), εντάσσονται Ιρλανδία, Μονακό και Ελλάδα. Η Εσθονία κατατάσσεται μεταξύ των πορτοκαλί χωρών με μέσο κίνδυνο μόλυνσης.

2. Οι Κάτω Χώρες και η Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων, ΄”μετακινούνται” στη σκούρα κόκκινη κατηγορία χωρών με πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. Τα Κανάρια Νησιά παραμένουν κόκκινα.

Οι περιορισμοί για όσους επιστρέφουν από  χώρες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης COVID-19 (κόκκινο χρώμα) ή με πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης (σκούρο κόκκινο χρώμα), έχουν ως εξής:

Πριν ταξιδέψουν στην Τσεχική Δημοκρατία, οι επιβάτες από αυτές τις χώρες πρέπει να ενημερώσουν για την άφιξή τους τον περιφερειακό σταθμό υγιεινής που είναι αρμόδιος σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας, συμπληρώνοντας τη  φόρμα άφιξης και να υποβάλουν βεβαίωση για την ολοκλήρωσή της στον συνοριακό έλεγχο κατόπιν αιτήματος.

 Πριν ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην Τσεχική Δημοκρατία με τις δημόσιες συγκοινωνίες (ειδικά με αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο), οι   επιβάτες πρέπει να έχουν γραπτή επιβεβαίωση από πάροχο υγειονομικής υπηρεσίας για αρνητικό  τεστ αντιγόνου (το πολύ 48 ώρες πριν την άφιξη) ή γραπτή επιβεβαίωση από ένα διαπιστευμένο εργαστήριο αρνητικής δοκιμής RT-PCR (το πολύ 72 ώρες πριν την άφιξη). Οι μεταφορείς δεν επιτρέπουν τη επιβίβαση επιβατών που έχουν αρνητικό test και φόρμα άφιξης.

Αφού εισέλθουν στην Τσεχία, την 5η ημέρα, αλλά το αργότερο την 14η ημέρα, θα πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμή RT-PCR, για  τον ιό SARS-CoV-2, εκτός εάν η αρχή δημόσιας υγείας αποφάσισε κατ ‘εξαίρεση διαφορετικά. Μέχρι τότε απαιτείται καραντίνα μέχρι το αποτέλεσμα της δοκιμής RT-PCR για SARS-CoV-2.

Οι Τσέχοι τουρίστες στην Ελλάδα

Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Τσεχία στην Ελλάδα, κατέγραψε αύξηση την περίοδο 2017–2019 κατά +18,5% (από 339 χιλ. το 2017 σε 402 χιλ. το 2019). Το μερίδιο αγοράς της τσέχικης αγοράς για το 2019 στον ελληνικό Τουρισμό ανήλθε σε 1,3% όταν το 2017 ήταν 1,2%.

Σύμφωνα με στοιχεία του UNWTO 2018, η Ελλάδα αποτελεί τον 8ο πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από την Τσεχία.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα των τουριστών από την Τσεχία ωστόσο με βάση τις αφίξεις τους στην Κρήτη σίγουρα το νησί μας θεωρείται δημοφιλής προορισμός.

Αναφορικά με τις διανυκτερεύσεις των τουριστών από την Τσεχία, το 2019 καταγράφηκαν 3.238 χιλ. (+16,0% σε σύγκριση με το 2017) με μερίδιο αγοράς 1,4% όταν το 2017 είχαν καταγραφεί 2.791 χιλ. και μερίδιο αγοράς 1,3%.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<