Κρήτη: Οι ξενοδόχοι, ο κορωνοϊός και το «Δώρο καρδιάς» στους γιατρούς

Κρήτη: Οι ξενοδόχοι, ο κορωνοϊός και το «Δώρο καρδιάς» στους γιατρούς

20 Μαρτίου 2020

H απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί όλος ο ξενοδοχειακός κλάδος, είναι δεδομένη. Αποκορύφωμα αποτελεί η αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας την οποία ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι σε τρομερό αδιέξοδο, όπως έχει επισημάνει μέσα από ρεπορτάζ του το voucherergasia.gr, με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο.

Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του Νομού Ηρακλείου, αλλά και της Κρήτης, βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα», καθώς τέτοια περίοδο θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει την εργασία τους στα ξενοδοχεία.

Με τις κρατήσεις όμως να είναι μηδενικές και την περίοδο κατά την οποία τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά άγνωστη, οι ξενοδοχοϋπαλληλοι και γενικά οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, βλέπουν πως το εργασιακό τους μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Κάτι που επισήμαναν μέσα από μια ακόμη αναλυτική ανακοίνωση την οποία απέστειλε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε σχέση με τις σημερινές εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργείων με φόντο την επέλαση του κορωνοιου και τις συνέπειες που έχει φέρει στον τουρισμό.

Μέσα σε αυτό το χαμό όμως, ήρθε και μια κίνηση που είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων. Ενα Δώρο καρδιάς των ξενοδόχων του Νομού Ρεθύμνου. Με ένα συγκινητικό κείμενο ευχαριστούν όσους δίνουν για μας τη μάχη στα νοσοκομεία και τους προσφέρουν μια ανταμοιβή μετά το πέρας της περιπέτειας τους.

«Μια προσφορά «μικρή αλλά από καρδιάς» όπως λένε από τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη για τους Κρητικούς στα νοσοκομεία αναφοράς. Όταν τελειώσει η πανδημία και επανέλθουμε στην κανονικότητα, το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης επιθυμεί να ανταποδώσει την προσφορά τους, φιλοξενώντας τους στα ξενοδοχεία .

Σύμφωνα με την συγκινητική ανακοίνωση του συλλόγου: «Η πανδημία έχει βάλει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την Ευρώπη και την χώρα μας. Οι νεκροί πλέον στην Ελλάδα είναι 6 , ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 400. Εκτός από τους πολίτες, εκείνοι που πρακτικά έχουν επωμιστεί το βάρος και τη μεγαλύτερη ευθύνη, είναι οι άνθρωποι του Συστήματος Υγείας.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς, υπό δύσκολες συνθήκες, υπερβάλλοντας εαυτούς, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές. Αυτός ο καθημερινός, ηρωικός αγώνας που διεξάγεται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει συγκινήσει μαζί με όλο τον κόσμο και εμάς.

Θέλουμε ως Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου, να κάνουμε κάτι. Να προσφέρουμε κάτι, ίσως μικρό αλλά από καρδιάς, για να ευχαριστήσουμε συμβολικά και να αποδώσουμε τιμή στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν για χάρη μας, για χάρη όλων των συνανθρώπων μας, τη δική τους γενναία μάχη ενάντια στην αρρώστια και το χρόνο.

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, όταν ο κίνδυνος θα έχει αποσοβηθεί και η πανδημία θα αποτελεί ένα περασμένο, κακό εφιάλτη, προσκαλούμε εκείνους, που σήμερα αφιερώνουν τις μέρες και τον εαυτό τους στην άνιση πάλη με τον Corvid-19, να έρθουν στο Ρέθυμνο και στα ξενοδοχεία μας.

Μετά από συνεννόηση με τα Δ.Σ των νοσοκομείων αναφοράς, με μεγάλη χαρά κι ευγνωμοσύνη, θα φιλοξενήσουμε και θα περιποιηθούμε όσους μπορούμε, προσπαθώντας να τους ξεκουράσουμε και να ανταποδώσουμε μέρος από όσα εκείνοι προσφέρουν στο σύνολο της κοινωνίας, με το λειτούργημα τους.

Αυτή η πρόταση-προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και του κόπου των ανθρώπων του Συστήματος Υγείας, γιατρών και νοσηλευτών, που σε καιρό υψηλής κρίσης, αδιάκοπα αγωνίζονται για μας».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<