voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα σήμερα – Αφρικανική σκόνη στη νοτιοανατολική χώρα

    Δ. Μιχαηλίδου: Διπλάσιοι οι δικαιούχοι, ένα χρόνο μετά την άρση της αδικίας για το επίδομα κώφωσης

    Δ. Μιχαηλίδου: Διπλάσιοι οι δικαιούχοι, ένα χρόνο μετά την άρση της αδικίας για το επίδομα κώφωσης

    Πότε αναμένεται να καταργηθούν τα SMS – Οι πιθανές ημερομηνίες

    Fuel Pass 2026: Νέα απάτη μέσω SMS

    Ανατροπή με τα ακαθάριστα οικόπεδα: Η παράταση δεν σβήνει τα πρόστιμα έως 54.000 ευρώ

    Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα πρόστιμα

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκε ο τελικός πίνακας αξιολόγησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για απόσπαση στις εκπαιδευτικές μονάδες στο εξωτερικό 2026-2027

    Άρχισε ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι προβλέπει – Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

    Ειδική Αγωγή: Τα νέα ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο

    Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των Πανελλαδικών

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

  • Θέσεις εργασίας
    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Έως τις 30/04 η διορία για 500 προσλήψεις οδηγών

    ΕΛ.ΑΣ.: Προχωρά σε 50 προσλήψεις ορισμένου χρόνου

    ΕΛ.ΑΣ.: Προχωρά σε 50 προσλήψεις ορισμένου χρόνου

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 4Κ/2025: Κατατέθηκαν 9.433 αιτήσεις για 1.654 μόνιμες προσλήψεις

    Έρχονται προσλήψεις 41 ατόμων στη ΔΕΥΑ Ρόδου

    Έρχονται προσλήψεις 41 ατόμων στη ΔΕΥΑ Ρόδου

  • Οικονομία

    194.000 έλεγχοι το 2026 με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

    Κυρ. Πιερρακάκης: “Η τεχνολογία πρέπει να βοηθήσει τη σχέση δασκάλου – μαθητή”

    Πιερρακάκης: Εκτίμηση για ανοδική πορεία του πλεονάσματος – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων στήριξης

    Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου κατά 40% για επιχειρήσεις και εργαζόμενους – Αντιδρά η ΠΟΜΙΔΑ

    Οι πιο ακριβές και οικονομικές περιοχές για αγορά ή ενοικίαση σπιτιού

    Μειώθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το α’ τρίμηνο του έτους

    Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 920 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Προϋπολογισμός στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου

  • Εργασιακά
    Επίδομα Πάσχα: Εγκαταλείπεται η ιδέα για το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ σε ευάλωτους πολίτες!

    Επίδομα ανεργίας: Πώς διαμορφώνεται μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

    Αυξήσεις και αναδρομικά θα λάβουν τον Μάιο σχεδόν 76.000 ένστολοι

    «Περιφέρεια Κρήτης: Παραγωγή, απασχόληση, ανάπτυξη»

    «Περιφέρεια Κρήτης: Παραγωγή, απασχόληση, ανάπτυξη»

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Μαΐου: Από 24 έως 27 Απριλίου η καταβολή τους

  • VOUCHER

    Κοινωνικός Τουρισμός – Χορμόβα: «Ανοιχτοί στο να συζητήσουμε το θέμα της Κρήτης για το 2026-27»

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Την Τετάρτη 15/4 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ολοκληρωμένη δράση κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού

    Πότε ξεκινά ο κοινωνικός τουρισμός και ποιες αλλαγές θα έχει

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης: Μήνυμα τις επόμενες ώρες για το οικονομικό πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

    Το αναστάσιμο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Βασίλης Κικίλιας: Συγκράτηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία

    Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε τη λίστα με τα 232 φάρμακα που είναι σε έλλειψη

    KKE: Τα ερωτήματα που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων και τις αυξήσεις των τιμών τους

    Το ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: Από πότε αρχίζει το σκληρό lockdown (VIDEO)

    Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Συνεντεύξεις

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δυναμικό ξεκίνημα το 2025 για τον ελληνικό τουρισμό

από NEWS ROOM
06/04/2025
σε Συνεντεύξεις, Τουρισμός
137
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, έπειτα από δύο διαδοχικές χρονιές-ρεκόρ, με θετικά μηνύματα από την τουριστική αγορά όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο καταγράφηκε σημαντική αύξηση τόσο στην ταξιδιωτική κίνηση, πάνω από 10%, όσο και στις εισπράξεις σε σχέση, με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. «Είναι ένα στοιχείο ενδεικτικό της ανοδικής πορείας του τουρισμού και κατά τους χειμερινούς μήνες», τονίζει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κεντρικός στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με την κυρία Κεφαλογιάννη αποτελεί η ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Όπως σημειώνει: «Εργαζόμαστε για την χωρική και χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας, την ανάδειξη λιγότερο γνωστών προορισμών, για τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς, με παράλληλη μέριμνα για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου. Έτσι, μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλά, μακροπρόθεσμα οφέλη από τον τουρισμό για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες».

Ειδική αναφορά κάνει η υπουργός στο νησί της Σαντορίνης τονίζοντας ότι «επιστρέφει στην κανονικότητα και παραμένει ένας φιλόξενος προορισμός, έτοιμος για μία ακόμα δυναμική τουριστική χρονιά». Όπως επισημαίνει στη συνέντευξή της, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια να διατηρηθεί η ελκυστικότητα της Σαντορίνης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθούν όλα τα ψηφιακά εργαλεία της πλατφόρμας του Visit Greece, ενώ σε φάση οριστικοποίησης βρίσκεται το ειδικό πλάνο προώθησης και προβολής του νησιού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μάλιστα, ανακοινώθηκε και η δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) από τον Δήμο Θήρας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Είναι μία στρατηγική κίνηση η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ανθεκτικότητας και της ελκυστικότητας του προορισμού» τονίζει η κυρία Κεφαλογιάννη.

Εστιάζοντας στο άνοιγμα νέων αγορών, η υπουργός αναφέρει ότι προτεραιότητες για το 2025 είναι, μεταξύ άλλων, η Ινδία, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε τον Φεβρουάριο σε τουριστική έκθεση στο Νέο Δελχί, αλλά και άλλες αγορές τη Ασίας, όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, καθώς και αγορές όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η αγορά των ΗΠΑ, όπου πέρυσι σημειώθηκε ρεκόρ απευθείας πτήσεων από την Ανατολική Ακτή. «Ο στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε περαιτέρω στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ» αναφέρει η κυρία Κεφαλογιάννη και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και λιγότερο γνωστών προορισμών, στις παραδοσιακές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία».

ΣχετικάΆρθρα

Κεφαλογιάννη: Δεν φαίνεται να έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω του πολέμου

19/03/2026
Σοκ στον τουρισμό της Κρήτης – “Κανόνι” από μεγάλο tour operator

Με νέα ρεκόρ στον τουρισμό έκλεισε το 2025

01/03/2026

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Μαρία Τσιβγέλη

ΕΡ: Πώς ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και ποιες είναι οι βασικότερες προκλήσεις; Ποια είναι τα μηνύματα από τη διεθνή τουριστική αγορά και τις αεροπορικές εταιρείες για το 2025;

ΑΠ: Έπειτα από δύο διαδοχικές χρονιές-ρεκόρ, το 2025 ξεκίνησε δυναμικά για τον ελληνικό τουρισμό, με θετικά μηνύματα από την τουριστική αγορά, ενώ για τον Ιανουάριο καταγράφηκε σημαντική αύξηση τόσο στην ταξιδιωτική κίνηση, πάνω από 10%, όσο και στις εισπράξεις σε σχέση, με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Είναι ένα στοιχείο ενδεικτικό της ανοδικής πορείας του τουρισμού και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κεντρικός στόχος μας, βεβαίως, είναι η ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Εργαζόμαστε για την χωρική και χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας, την ανάδειξη λιγότερο γνωστών προορισμών, για τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς, με παράλληλη μέριμνα για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου.

Έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλαπλά, μακροπρόθεσμα οφέλη από τον τουρισμό για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

ΕΡ: Ποιες είναι οι νέες αγορές στόχος και πώς προχωρά το σχέδιο προώθησης και προβολής που υλοποιεί το υπουργείο σε νέες αλλά και υφιστάμενες αγορές;

ΑΠ: Πέρα από την ενίσχυση της θέσης μας στις αγορές της Ευρώπης, δίνουμε βεβαίως ιδιαίτερη έμφαση σε νέες και αναδυόμενες αγορές. Προτεραιότητες για το 2025 είναι, μεταξύ άλλων, η Ινδία, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε τον Φεβρουάριο σε τουριστική έκθεση στο Νέο Δελχί, αλλά και άλλες αγορές τη Ασίας, όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, καθώς και αγορές όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η αγορά των ΗΠΑ, όπου πέρυσι είχαμε ρεκόρ απευθείας πτήσεων από την Ανατολική Ακτή. Ο στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε περαιτέρω στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και λιγότερο γνωστών προορισμών, στις παραδοσιακές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

ΕΡ: Επισκεφθήκατε πρόσφατα την Σαντορίνη, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουριστικό προορισμό. Μπορείτε να μας πείτε πώς επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ομαλότητας και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της τουριστικής δραστηριότητας;

ΑΠ: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα και παραμένει ένας φιλόξενος προορισμός, έτοιμος για μία ακόμα δυναμική τουριστική χρονιά.

Βεβαίως, είναι σε ισχύ σε συγκεκριμένα σημεία τα έκτακτα μέτρα πολιτικής προστασίας που προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα λιμάνια και τους οικισμούς του νησιωτικού συμπλέγματος της Σαντορίνης.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι ασφαλώς η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Εργαζόμαστε παράλληλα για τη διατήρηση της φήμης ενός από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, ενός παγκοσμίως αναγνωρίσιμου τουριστικού brand.

Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν λοιπόν έμπρακτα την προσπάθεια να διατηρηθεί η ελκυστικότητα της Σαντορίνης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Θα αξιοποιηθούν όλα τα ψηφιακά εργαλεία της πλατφόρμας του Visit Greece, ενώ βρισκόμαστε σε φάση οριστικοποίησης του ειδικού πλάνου προώθησης και προβολής του νησιού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο νησί ανακοινώσαμε μάλιστα και τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) από τον Δήμο Θήρας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Είναι μία στρατηγική κίνηση η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ανθεκτικότητας και της ελκυστικότητας του προορισμού.

ΕΡ: Πώς θα κερδίσει το υπουργείο το στοίχημα της ποιοτικής και βιώσιμης ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού αλλά και της επέκτασης της σεζόν σε όλη τη διάρκεια του έτους;

ΑΠ: Η στρατηγική μας βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, παράλληλα με την περιβαλλοντική προστασία και τη διασφάλιση της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών.

Προτεραιότητα είναι η επένδυση σε υποδομές και μορφές τουρισμού με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υψηλή προστιθέμενη αξία, οι οποίες συμβάλλουν ουσιαστικά στην διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Η στρατηγική μας περιλαμβάνει την προώθηση ένα νέου προτύπου διαχείρισης των προορισμών μας, και για το σκοπό αυτό παρέχουμε κίνητρα για τη σύσταση Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMΜOs) σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα μοντέλο διακυβέρνησης για τον τουρισμό, στο οποίο θα συνεργάζονται η κεντρική κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας.

Δίνουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας, και για το σκοπό αυτό προωθούμε προγράμματα επανειδίκευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουρισμό σε διάφορες ειδικότητες, ενώ βελτιώνουμε και το πλαίσιο λειτουργίας των σχολών τουριστικών σπουδών.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιούμε εργαλεία όπως το Εθνικό Παρατηρητήριο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και το Παρατηρητήριο Παράκτιου και Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα έχουμε λοιπόν πληρέστερη συλλογή δεδομένων και πληροφόρησης, τα οποία θα υποστηρίξουν την εκπόνηση πολιτικής σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

Με στόχο την επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε όλη την επικράτεια, προωθούμε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο ορεινός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας.

Χρηματοδοτούμε λοιπόν έργα αναβάθμισης των υποδομών, μεταξύ άλλων, σε τουριστικούς λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα, εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού και καταδυτικού τουρισμού, ενώ αναπτύσσουμε και ψηφιακές πλατφόρμες ειδικά σχεδιασμένες τις ειδικές αυτές μορφές τουρισμού.

Προχωρούμε ταυτόχρονα στον ολικό επανασχεδιασμό του επίσημου ταξιδιωτικού portal της χώρας, του visitgreece.gr, για την καλύτερη και ολοκληρωμένη προώθηση του συνόλου της τουριστικής προσφοράς της χώρας μας.

Με στοχευμένες πολιτικές, συντονισμό και τη συνεργασία όλων των φορέων, η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

ΕΡ: Τι αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο στη Βουλή; Πώς αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις που φέρνει η βραχυχρόνια μίσθωση ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων;

ΑΠ: Ο νόμος που ψηφίσαμε τον περασμένο Ιανουάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού για την ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με όρους βιωσιμότητας.

Οι παρεμβάσεις μας έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, και τη διασφάλιση της ποιότητας της φιλοξενίας και συνολικά της ποιότητας της τουριστικής προσφοράς στη χώρα μας.

Ειδικά λοιπόν, ως προς τα ακίνητα που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση, οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν, για πρώτη φορά, λειτουργικές προδιαγραφές και προδιαγραφές ασφάλειας των διαμενόντων σε αυτά.

Ενδεικτικά, τα ακίνητα θα πρέπει να αποτελούν χώρους κύριας χρήσης και να διαθέτουν φυσικό φωτισμό, αερισμό και κλιματισμό. Να διαθέτουν, επιπλέον ασφάλιση έναντι αστικής ευθύνης για ζημιές ή ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν.

Θεσπίσαμε επίσης, πλαίσιο ελέγχων τήρησης των προδιαγραφών αυτών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού ή από μικτά κλιμάκια ελέγχου με υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.

Η παρέμβασή μας αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, όπως η ρύθμιση της φορολογικής αντιμετώπισης των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, με στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος υγιούς ανταγωνισμού στο χώρο της φιλοξενίας.

Ακόμα, για το τρέχον έτος, και με δυνατότητα παράτασης, δεν επιτρέπεται νέα εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, στο 1ο, στο 2ο και το 3ο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, φέραμε και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις όπως η θεσμοθέτηση ενός καινοτόμου συστήματος κατάταξης ξενοδοχειακών καταλυμάτων με βάση την περιβαλλοντική τους απόδοση.

Τροποποιήσαμε ακόμα τον ορισμό για τα χιονοδρομικά κέντρα, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης δραστηριοτήτων σε αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όταν δεν είναι δυνατή η χιονοδρομία. Δώσαμε επίσης τη δυνατότητα εκτέλεσης έργων για τη χρήση θαλασσινού νερού σε κολυμβητικές δεξαμενές των καταλυμάτων, με στόχο την εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων.

ΕΡ: Ποιες πρωτοβουλίες αναλάβατε στο νέο κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2025»;

ΑΠ: Ο νέος κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» έχει στόχο τόσο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και την δίκαιη περιφερειακή ανάπτυξη.

Προχωρήσαμε λοιπόν φέτος σε μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα που σχετίζεται με τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Για τον νέο κύκλο του προγράμματος, η κλήρωση αφορούσε σε δύο περιόδους, τη χαμηλή και την υψηλή περίοδο. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι που επέλεξαν να αξιοποιήσουν την κάρτα τους τη χαμηλή περίοδο, δηλαδή έως τις 30 Απριλίου 2025 και από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο, επιδοτούνται με υψηλότερα ποσά.

Ισχύουν βεβαίως, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, αυξημένα ποσά επιδότησης για κληρωθέντες όπως άτομα με αναπηρία και κατηγορίες όπως πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και οι συνταξιούχοι.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα συμμετάσχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2025, στους Δελφούς.

Ετικέτες: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΌλγα Κεφαλογιάννη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δόμνα Μιχαηλίδου: Την Παρασκευή 24 Απριλίου ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

    16 Απρ 2026

  • Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η γνωστή πλατφόρμα κρατήσεων Booking.com

    15 Απρ 2026

  • Πιερρακάκης: Η Ευρώπη είναι λιγότερο ευάλωτη σε σχέση με το 2022 – Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε συνθήκες στασιμοπληθωρισμού

    15 Απρ 2026

  • Νίκη Κεραμέως για κατώτατο μισθό: Ποιοι επηρεάζονται από την αύξηση – Οι αλλαγές σε τριετίες, επιδόματα

    6 Απρ 2026

  • Πιερρακάκης: Πιθανή η επέκταση των μέτρων για επιδότηση ντίζελ, Fuel Pass και επιστροφή 15% της αξίας λιπασμάτων

    5 Απρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παπασταύρου: «Η ΕΥΔΑΠ έχει και θα συνεχίσει να έχει δημόσιο χαρακτήρα»

    Καταργούν τον ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

    17 shares
    Share 7 Tweet 4
  • Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για εργαζόμενους

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • ΕΛ.ΑΣ.: Προχωρά σε 50 προσλήψεις ορισμένου χρόνου

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Αργίες 2026: Ποια είναι τα επόμενα τριήμερα

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • ΕΦΚΑ: Πενταετής η παραγραφή για οφειλές – Ποιοι ωφελούνται

    28 shares
    Share 11 Tweet 7

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.