Στο «κόκκινο» οι ακυρώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Στο «κόκκινο» οι ακυρώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

9 Μαρτίου 2020

Δεν υπάρχει τομέας εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας που να μην έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός, το ίδιο ισχύει και για την οικονομία διαμοιρασμού ( βραχυχρόνιες μισθώσεις), ιδιαίτερα μετά την ακύρωση των παρελάσεων και των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε πόλεις της περιφέρειας, οι ακυρώσεις κρατήσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης χτύπησαν κόκκινο.

Δεν ήταν λίγοι οι εγχώριοι και αλλοδαποί επισκέπτες που είχαν πραγματοποιήσει κρατήσεις σε καταλύματα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τόσο στις πόλεις που θα διεξάγονταν καρναβαλικές εκδηλώσεις, όσο και για εκμεταλλευτούν το τριήμερο εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας συμφωνα με το newmoney.gr.

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, πολλοί επισκέπτες, ακύρωσαν την επίσκεψή τους κυρίως στις πόλεις που θα διεξάγονταν καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ αρκετοί, από το αίσθημα του φόβου αποφάσισαν να ακυρώσουν την τριήμερη εξόρμηση σε προορισμούς της περιφέρειας.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ακυρώσεων καταγράφηκε στις πόλεις που θα διεξάγονταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις , αλλά και στην Αθήνα, όπου πολλοί αλλοδαποί, κυρίως από την Ασία και την Ιταλία, μετά την γνωστοποίηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, αποφάσισαν να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης , όπως η Airbnb , αναγκάστηκαν να εκπονήσουν έκτακτη πολιτική ακύρωσης κρατήσεων , όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊου. Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες που επηρεάζονται από την επιδημία, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στη σελίδα με την Πολιτική ειδικών περιστάσεων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb αναφέρει:

Η πολιτική ειδικών περιστάσεων καλύπτει τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες μας που έχουν κάνει κρατήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και επηρεάζονται από την επιδημία του κορωνοϊου (COVID-19).

Παρακολουθούμε στενά τις επίσημες οδηγίες από τις τοπικές κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να υποστηρίξουμε την υγεία και την ευημερία της κοινότητάς μας σε περιοχές που επηρεάζονται σοβαρά. Καθώς η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, θα επανεκτιμούμε και θα ενημερώνουμε συνεχώς αυτήν την πολιτική.

Αν το ταξίδι σας καλύπτεται από την πολιτική, θα έχετε την επιλογή να ακυρώσετε την κράτησή σας για κατάλυμα ή Εμπειρία στην Airbnb χωρίς χρέωση. Αν ταξιδεύετε ή φιλοξενείτε επισκέπτες σε περιοχή που έχει επηρεαστεί σοβαρά και μπορούμε να αναγνωρίσουμε την τοποθεσία και τα στοιχεία της κράτησής σας όπως περιγράφεται παρακάτω, ενδέχεται να ειδοποιηθείτε ότι η κράτησή σας πληροί αυτόματα τις προϋποθέσεις στη σελίδα με τα στοιχεία της κράτησης. Αν η κράτησή σας πληροί τις προϋποθέσεις βάσει αυτής της πολιτικής αλλά δεν έχετε λάβει ειδοποίηση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Παράλληλα, για κρατήσεις με επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα σε προορισμούς εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, αναφέρει :

Η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και την 1η Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 1 Απριλίου 2020. Η πολιτική αυτή ισχύει για επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα με κρατήσεις εκτός της ηπειρωτικής Κίνας ή για οικοδεσπότες εκτός ηπειρωτικής Κίνας με επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα.

Παράλληλα, δεν ήταν λίγοι αυτοί, που λόγω των ακυρώσεων, άδραξαν την ευκαιρία τελευταία στιγμή να κλείσουν τη διανομή τους μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης σε πολύ οικονομικότερες τιμές σε προορισμούς που τις προηγούμενες ημέρες η πληρότητα είχε αγγίζει το 100 %.

Επειδή οι συνέπειες, αφορούν όχι μόνο τους επισκέπτες των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης , αλλά και του ιδιοκτήτες που έχουν εγγράψει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες όπως η Airbnb, συνιστούμε ψυχραιμία και όχι βιάστηκες αποφάσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας σχετικά με την διάρκεια της επιδημίας και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Μη ξεχνάμε ότι το οικονομικό φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει συνεισφέρει στην πολλά έσοδα στην ελληνική οικονομία και την έχει στηρίξει. Ενώ, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και μείωσης των εισοδημάτων, τόσο λόγω της μείωσης της πληρότητας, όσο και της υπερπροσφοράς καταλυμάτων.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<