voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

    myEOPYY: η νέα εφαρμογή που φέρνει στην τσέπη κάθε ασφαλισμένου την διαχείριση της υγείας του

    Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των διαχειριστών της ΜΚΟ “Παιδική Χαρά”

    Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Εκπαίδευση
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

    Υπ. Παιδείας: Χρηματοδότηση του ΕΚΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των υποδομών του

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Η Λυρική πάει σχολείο – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής για το σχολικό έτος 2026/27

  • Θέσεις εργασίας
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ: Πότε αρχίζουν οι ενστάσεις

    ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έως 16/11 οι αιτήσεις για 3.262 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

  • Οικονομία

    Προϊόντα περιόδου: Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ – Εξετάζεται δωρεάν διάθεση σε σχολεία

    Market Pass 2026: Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    Σούπερ μάρκετ: Μειώσεις τιμών κατά 7,1% μεσοσταθμικά σε 994 προϊόντα

    Tι είναι το ψηφιακό ευρώ: Πώς θα λειτουργεί και τι σημαίνει για το πορτοφόλι μας

  • Εργασιακά

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής από τον ΕΦΚΑ

    δώρο Χριστουγέννων

    Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2026: Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

    Δώρο Χριστουγέννων 2026: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι

    Νίκη Κεραμέως: Θέτουμε κανόνες στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας – Νέες ρυθμίσεις για τις γονικές άδειες και τη διασφάλιση της ασφαλιστικής ικανότητας των νέων

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Παπαστεργίου: Τα επόμενα ψηφιακά έργα έως τις εκλογές – Τι αλλάζει στο gov.gr, πότε ξεκινά ο «Δαίδαλος» και ποιοι θα έχουν πρόσβαση

    Υπουργικό Συμβούλιο: Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης έως τις εκλογές – 90 δεσμεύσεις σε 20 υπουργεία

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Τουρισμός

Συνεδριακός τουρισμός: Ένας κλάδος πολλά υποσχόμενος που χρειάζεται εκπαιδευμένα στελέχη

από Σταύρος Καραΐνδρος
06/03/2023
σε Τουρισμός
116
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρόλο που ο τομέας των συνεδρίων και εκδηλώσεων είναι εξαιρετικά προσοδοφόρος και ο τουρισμός στην Ελλάδα σε συνεχή ανοδική πορεία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων έχει την τάση να στρέφεται κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο. Όχι αδίκως, ωστόσο αφού όπως αναφέρει η Σίσσυ Λυγνού, πρόεδρος του Δ.Σ, HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Event Specialists), μέλος του ΔΣ της IAPCO (International Association of Professional Congress Organizers), «η εκπαίδευση και κατάρτιση στο MICE, δηλαδή στην εθνική βιομηχανία συνεδρίων και εκδηλώσεων, είναι κάτι που λείπει σε πολύ μεγάλο βαθμό (με κάποιες εξαιρέσεις ιδιωτικών κολεγίων ή μέρος μαθημάτων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα) και δεν έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας».

Ο συνεδριακός τουρισμός αφορά επισκέπτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι επενδύουν 7 φορές περισσότερο από τον απλό τουρίστα, ενώ προάγουν και την καλή φήμη της χώρας στο εξωτερικό, λειτουργώντας ως πρεσβευτές. Είναι ένας κλάδος του τουρισμού που βοηθά να αναπτυχθούν και λιγότερο δημοφιλείς προορισμοί, αρκεί να υπάρχουν οι υποδομές. Πόλεις που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τις επισκεφθεί κανείς, μπορεί να αποκτήσουν σταδιακά φήμη με αφορμή ένα σημαντικό συνέδριο.

Την ίδια ώρα, κι ενώ γίνεται λόγος για την ανάγκη εκπαίδευσης και δημιουργίας στελεχών για τον κλάδο του τουρισμού ο HAPCO & DES τονίζει την σπουδαιότητα του να δοθεί ακόμη περισσότερη βαρύτητα και στον τομέα του MICE. Μάλιστα, στο ετήσιο συνέδριό του, τον Μάρτιο του 2020, όπου ανακοίνωσε τους άξονες δράσης και τη στρατηγική έως το 2030, ένας από τους πλέον βασικούς άξονες ήταν η εκπαίδευση και κατάρτιση στο MICE, στην εθνική βιομηχανία συνεδρίων και εκδηλώσεων.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό η νέα γενιά να γνωρίσει τον “ μαγικό” κόσμο της βιομηχανίας συνεδρίων και εκδηλώσεων, των events, να ενημερωθεί για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας χώρας που αναπτύσσει και προωθεί τον συγκεκριμένο κλάδο και να αποκτήσει κατάρτιση και εκπαίδευση από τους επαγγελματίες», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Λυγνού. «Είναι επιπλέον πάγιο αίτημα του συνδέσμου η στοχευμένη εκπαίδευση για τον κλάδο μας να είναι μέρος της ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σταθερά ο HAPCO & DES στο ετήσιο συνέδριό του φιλοξενεί διαγωνισμό φοιτητών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία μέσω υποβολής ομαδικής εργασίας να διακριθούν αλλά και να επιδείξουν την ανάγκη να έχουν βήμα και θέση στον εθνικό επαγγελματικό & συνεδριακό τουρισμό. Με αυτό τον τρόπο εμπλέκουμε τη νέα γενιά, αλλά βέβαια αυτό δεν αρκεί και αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε υποβάλλει πλάνο στην Πολιτεία αναφορικά με την εισαγωγή του αντικειμένου στην εκπαίδευση», προσθέτει.

ΣχετικάΆρθρα

Κικίλιας: Δρομολογείται θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό- Ανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού

06/05/2022

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στην επιτροπή να εξετάσει την χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό τουρισμό

05/02/2022

«Είναι ένας ελκυστικός σύγχρονος κλάδος, με εξαιρετικές προοπτικές και κυρίως μη κορεσμένος. Απαιτεί όμως γνώσεις, εμπειρία και εξειδίκευση», επισημαίνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια, Αθηνά Παπαγεωργίου του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. «Για πολλά χρόνια, όπως τονίζει η κ. Παπαγεωργίου, οι σχολές τουριστικών σπουδών, μέσω των προγραμμάτων σπουδών τους, κατηύθυναν τους αποφοίτους κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο. Το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του ΠΑ.Δ.Α. πρωτοπορεί, έχοντας εντάξει το μάθημα Οργάνωσης Συνεδρίων και εκδηλώσεων στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ως υποχρεωτικό, ενώ διδάσκεται και σε δύο μεταπτυχιακά μας προγράμματα. Επίσης όλο και περισσότεροι απόφοιτοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε μεγάλες εταιρίες διοργάνωσης συνεδρίων, και εξελίσσονται σιγά σιγά σε εξειδικευμένα στελέχη για να καλύψουν τις ανάγκες κλάδου των συνεδρίων και του MICE γενικότερα».

Την τελευταία περίοδο, σύμφωνα με την κ. Λυγνού, έχει υπάρξει μία πολύ θετική «στροφή» πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κολεγίων προς τον HAPCO & DES και το αντικείμενο του MICE και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός. «Υπάρχει επιθυμία συνεργασίας και συμμετοχής μας σε εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματά τους. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον ΙΝΣΕΤΕ και να εκπαιδεύσουμε σημαντικό αριθμό νέων επαγγελματιών στον κλάδο σχετικά με το αντικείμενό μας, στο πλήρες φάσμα του (αντικείμενο, Ορολογία, Οφέλη MICE, job description PCO & DMC, διεθνείς τάσεις και εικόνα, case studies και καλές πρακτικές). Το διαδικτυακό σεμινάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 24/2 με διάρκεια 2 ημερών και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν μία σημαντική πρωτοβουλία του ΙΝΣΕΤΕ στην οποία ανταποκριθήκαμε άμεσα. Αντίστοιχα είμαστε σε συζητήσεις πλέον, για σταθερή συνεργασία με διάφορα επιστημονικά ιδρύματα, τα οποία έχουμε καλέσει και στο συνέδριό μας (σ.σ. το 12o ετήσιο συνέδριο του HAPCO πραγματοποιείται φέτος 16-17  Μαρτίου στην Αθήνα) σε ειδικό πάνελ αφιερωμένο στην εκπαίδευση» σημειώνει η πρόεδρος του ΔΣ HAPCO &DES.

Η ίδια επισημαίνει ότι και ως φορέας επενδύουν στους νέους και αποτελεί στόχο να συμβάλουν σημαντικά στην εκπαίδευση και κατάρτισή τους σε αυτό το σημαντικό αντικείμενο, της βιομηχανίας συνεδρίων και εκδηλώσεων, που αποτελεί το «διαμάντι» του ελληνικού τουρισμού.

Αναφερομένη στη συνεργασία με τον HAPCO, η κ. Παπαγεωργίου εξηγεί ότι έρχεται να αναπτύξει περαιτέρω την σύνδεση με την αγορά εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα, που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Όπως υπογραμμίζει η αν. καθηγήτρια του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στο ΠΑΔΑ, η συνεργασία του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τον επίσημο φορέα του κλάδου στοχεύει επίσης στον από κοινού σχεδιασμό υψηλού επιπέδου δράσεων επιμόρφωσης για απόκτηση πρόσθετων γνώσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στην προσαρμογή στις τρέχουσες εξελίξεις και στην υλοποίηση στοχευμένων ερευνών και προηγμένων ιδεών που θα καταστήσουν τον κλάδο ανταγωνιστικό διεθνώς.

Ετικέτες: συνεδριακός τουρισμός
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τουρισμός: Στα 18,2 δισ. ευρώ τα έσοδα του οκταμήνου

    30 Οκτ 2026

  • Κ. Χατζηδάκης: Οι 4 προτεραιότητες για βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό

    26 Οκτ 2026

  • Ελληνικός τουρισμός: Το στοίχημα της επόμενης ημέρας πέρα από τα ρεκόρ

    24 Οκτ 2026

  • Αυξημένη κατά 4,3% η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 9μηνο

    6 Οκτ 2026

  • Ιανουάριος – Αύγουστος 2026: Στο +3,4% οι αφίξεις από το εξωτερικό στα βασικά αεροδρόμια της χώρας

    30 Σεπ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.