“Βροχή” ακυρώσεων σε Σαμοθράκη και Θάσο – Στα κάγκελα οι ξενοδόχοι

“Βροχή” ακυρώσεων σε Σαμοθράκη και Θάσο – Στα κάγκελα οι ξενοδόχοι

3 Ιουλίου 2020

Στα κάγκελα βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Σαμοθράκης, αλλά και της Θάσου, καθώς ο μόνος χερσαίος συνοριακός σταθμός, όπως ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή (την 1η Ιουλίου) που θα λειτουργεί για την έλευση τουριστών στη χώρα μας μέχρι τις 15 Ιουλίου, αυτός του Προμαχώνα, έχει φέρει βροχή ακυρώσεων από Βούλγαρους, Ρουμάνους και Σέρβους.

Όπως λένε ξενοδόχοι από τα δύο νησιά, υπήρξε μία προχειρότητα αναφορικά με το ζήτημα των οδικών συνόρων με αποτέλεσμα οι Βαλκάνιοι, που αποτελούν βασικό αιμοδότη της Βόρειας Ελλάδας και δη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να ακυρώνουν τις κρατήσεις τους. Μάλιστα κάνουν λόγο για επιτελικό μπάχαλο και μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια τόσο των πελατών τους όσο και των tour operators.

«Από χθες έχω δεχτεί 17 ακυρώσεις από Βούλγαρους και Ρουμάνους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε όλους τους συναδέλφους στο νησί» λέει μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης και ξενοδόχος, Γιάννης Γλήνιας, επισημαίνοντας πως γίνονται αστοχίες με αποτέλεσμα να υπάρχει κόστος για τους ανθρώπους τους τουρισμού. «Θα πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα στο Ορμένιο και τη Νυμφαία, να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να γίνεται η ίδια διαδικασία που πραγματοποιείται στον Προμαχώνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε διαρροή τουριστών προς άλλες περιοχές και ενδεχομένως άλλες χώρες» σημειώνει ο κ. Γλήνιας.

Ενδεικτικό της ταλαιπωρίας που δημιουργείται είναι πως από τη Νυμφαία εισέρχεται η μερίδα του λέοντος των Ρουμάνων καθώς το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα αποτελεί για εκείνους μία παράκαμψη περίπου 150 χιλιομέτρων. Την ίδια ώρα καθημερινά δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα.
Αυτό που επισημάνουν οι ξενοδόχοι των δύο νησιών είναι πως η κατάσταση αυτή δημιουργεί δυσαρέσκεια με αποτέλεσμα να αναζητούνται άλλες εναλλακτικές λύσεις. Όπως λένε με τον τρόπο αυτό κάνουμε δώρο τουρίστες που πρώτη τους επιλογή ήταν η Θάσος, η Σαμοθράκη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως πχ, η Καβάλα, σε άλλες περιοχές τόσο εντός της χώρας, όσο και σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες.

Στο 20% η πληρότητα

Λίγες κρατήσεις από Γερμανούς και Γάλλους καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στα καταλύματα της Σαμοθράκης. Οι κρατήσεις αφορούν την περίοδο μετά τις 15 Ιουλίου, ενώ μικρή κινητικότητα, κυρίως από Βορειοελλαδίτες, εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γλήνιας.

«Οι πληρότητες είναι πολύ χαμηλές, στο 20% περίπου. Φοβάμαι όμως πως αν υπάρξουν και άλλες αστοχίες το επόμενο διάστημα, όπως αυτές με τα οδικά σύνορα, θα υποστούμε καθολική ζημιά» καταλήγει ο κ. Γλήνιας σημειώνοντας πως σήμερα λειτουργεί σχεδόν το 100% των καταλυμάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το κάμπινγκ που βρίσκεται κοντά στα Θερμά.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<