Ζημιά στον θαλάσσιο τουρισμό από τον ΦΠΑ βλέπουν φορείς του κλάδου

Ζημιά στον θαλάσσιο τουρισμό από τον ΦΠΑ βλέπουν φορείς του κλάδου

11 Μαρτίου 2020

«Καταστροφικές» χαρακτηρίζουν τις επιπτώσεις στις δραστηριότητες του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα στον κλάδο επαγγελματικών τουριστικών σκαφών, της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε στις 7/2/2020 (Αριθμ. Α1018 – ΦΕΚ Β’ 361), με τον τίτλο «Εξειδίκευση και απόδειξη της πλήρωσης του κριτηρίου της χρήσης και εκμετάλλευσης στις εκμισθώσεις επαγγελματικών πλοίων αναψυχής».

Με την απόφαση αυτή διπλασιάζεται ο ΦΠΑ στο ναυλοσύμφωνο από 12% σε 24%. Το ναυλοσύμφωνο ενδέχεται να απαλλάσσεται από τον διπλασιασμό εφόσον το σκάφος «βγει» από τα έξι ναυτικά μίλια, και πραγματοποιήσει το 60% του ναύλου σε διεθνή ύδατα. Η πορεία του σκάφους θα εντοπίζεται με το σύστημα AIS που καταγράφει τη ρότα όλων των πλοίων που το έχουν εγκατεστημένο.

Το μεγαλύτερα προβλήματα για τους επαγγελματίες του κλάδου είναι πρώτον ότι ο ανταγωνισμός από Τουρκία ή και Κροατία είναι πολύ μεγάλος και οι χρεώσεις των γειτόνων μας είναι μηδενικές, και δεύτερον ότι στα ταξίδια με τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής τα δρομολόγια δεν είναι προκαθορισμένα, αφού ο ναυλωτής πελάτης αποφασίζει τους προορισμούς που θέλει να επισκεφτεί. Σύσσωμοι οι φορείς του κλάδου, ΕΠΕΣΤ, ΣΙΤΕΣΑΠ, GYA και οι ναυτεργατικές Ενώσεις, ζητούν να παραταθεί η εφαρμογή του μέτρου για έναν χρόνο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<