Κατάρτιση Κοινωφελούς Εργασίας: 27% μόνο θα καταρτιστούν (ανακοινώθηκε το μητρώο των ωφελούμενων) - voucherergasia.gr
Εργασιακά

Κατάρτιση Κοινωφελούς Εργασίας: 27% μόνο θα καταρτιστούν (ανακοινώθηκε το μητρώο των ωφελούμενων)

Αναρτήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 το μητρώο των ωφελούμενων που έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν την κατάρτιση στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους 274 Δήμους της χώρας.

Μόνο 6.557 ωφελούμενοι είναι μέσα στο μητρώο της Κατάρτισης από το σύνολο των 24.251 ατόμων που εργάζονται με το πρόγραμμα στους Δήμους της χώρας, δηλαδή ποσοστό 27%.

Έχουν κοπεί δηλαδή όλοι οι ωφελούμενοι που έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία, καθώς και όλοι οι ωφελούμενοι που προσελήφθησαν στους Δήμους μετά τις 31/5/2017. Αν σε αυτά τα άτομα συμπεριλάβουμε και όσους δεν άφησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να δηλώσουν την Κατάρτιση, με το πρόσχημα ότι έχουν πιστοποιηθεί σε κάποιες ενότητες των υπολογιστών (δείτε τι είχε επισημάνει τότε το Voucher Ergasia) και όσους δεν είχαν σωστή ενημέρωση από τους αρμόδιους υπαλλήλους, ότι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν την Κατάρτιση, θα καταλάβουμε γιατί τα άτομα που τελικά θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν είναι τόσο λίγα.

Όσον αφορά τους ωφελούμενους που έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία, οι οποίοι δεν είναι στο παρόν μητρώο, ίσως βγει νέος πίνακας ωφελούμενων αργότερα και έτσι γίνει η κατάρτιση τους σε ξεχωριστά τμήματα από τους άλλους. Αυτό όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ώστε να μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις υπολογίζουμε ότι τα τμήματα κατάρτισης από τα ΚΕΚ θα αρχίσουν περίπου τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν πριν το πέρας του οχτάμηνου πρόσληψης του κάθε ωφελούμενου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών στο να δημοσιοποιήσουν το μητρώο κατάρτισης, ήταν πολύ μεγάλη, αφού σύμφωνα με την πρόσκληση θα έπρεπε η κατάρτιση να ξεκινήσει μετά το τέλος του 2ου μήνα εργασίας των ωφελούμενων. Γι αυτό το λόγο μετά από διευκρινιστική ανακοίνωση των αρμοδίων, τα μαθήματα θα γίνονται Κάθε Παρασκευή, αλλά πριν το τέλος του οχτάμηνου εργασίας των ωφελούμενων θα σταματήσουν κάποιες μέρες να προσέρχονται στους Δήμους και θα εκπαιδεύονται κάθε μέρα μέχρι να συμπληρωθούν οι 120 ώρες κατάρτισης.

Το Μητρώο Ωφελουμένων της πρόσκλησης “ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων»” μπορείτε να το δείτε  εδώ.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ