ΟΑΕΔ: 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δυο προγραμμάτων - Τι είπε ο διοικητής του Οργανισμού - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: VOUCHERΘέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δυο προγραμμάτων – Τι είπε ο διοικητής του Οργανισμού

Σε τρίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού προχωρά o πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Οργανισμός σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ενώ σχεδιάζεται αύξηση των διανυκτερεύσουν και κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μέχρι τις 21 Μαΐου οι αιτήσεις για τα 400 ευρώ στους ανέργους, ενώ μελετάται οικονομική ενίσχυση στους εποχικούς του τουρισμού.

Μέχρι την Κυριακή 24 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τους δικαιούχους μακροχρόνια ανέργους για να δηλώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό ώστε να τους καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισημαίνοντας πως ο αριθμός των συγκεκριμένων ανέργων φτάνει τους 19.500.

Αναφορικά με τα επιδόματα ανεργίας ο κ. Πρωτοψάλτης επεσήμανε πως έχει δοθεί δίμηνη παράταση και πως οι πληρωμές γίνονται κανονικά. Οι παρατάσεις αφορούν περί τους 220.000 ανέργους.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση στα επιδόματα ανεργίας, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ επεσήμανε πως ο Οργανισμός σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και υπάρχει μια ευρεία εργαλειοθήκη που μπορεί να στηρίξει την αγορά εργασίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ έκανε αναφορά και στα νέα προγράμματα ανεργίας και κοινωφελούς εργασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως ο Οργανισμός διαρκώς σχεδιάζει νέες δράσεις για τους ανέργους που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Έτσι, ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα θα επιδοτήσει 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δυο προγραμμάτων. Το πρώτο αφορά το κοινωφελές πρόγραμμα των 36.500 θέσεων εργασίας που είναι σε δήμους και το οποίο σχεδιάζεται και θα δώσει 8μηνες θέσεις πλήρους εργασίας σε ανέργους με μοριοδότηση, ώστε να είναι ωφελημένοι οι μακροχρόνια άνεργοι. Το δεύτερο πρόγραμμα καλύπτει 8.500 θέσεις εργασίας πάλι για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 με 67 ετών, με χρονική διάρκεια 12 + 12 μήνες και το οποίο θα στηρίξει θέσεις εργασίας σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σε δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωταψάλτη, υπάρχουν εν εξελίξει προγράμματα που αφορούν 30.000 θέσεις εργασίας και άλλες 20.000 που αφορούν προγράμματα που δεν «έτρεξαν και επανασχεδιάζονται ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και αποτελεσματικά.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ