Διαμαρτυρήθηκαν για τις προσλήψεις στην Ανακύκλωση (VIDEO)

Διαμαρτυρήθηκαν για τις προσλήψεις στην Ανακύκλωση (VIDEO)

22 Ιανουαρίου 2020

Σε ακόμη μια παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση και γιαυτό το λόγο επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.

Η αβεβαιότητα τους οδηγεί σε νέες κινητοποιήσεις καθώς τα εργοστάσια ανακύκλωσης στο νησί είναι κλειστά, οι εργαζόμενοι χωρίς εργασία και χωρίς επίσης να έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλούστρο η ανακύκλωση δεν πραγματοποιείται σε 3 από τους 4 Νομούς της Κρήτης. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρεται:

Συνεχίζεται η κοροϊδία σε βάρος των εργατών στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης Ηρακλείου, αλλά και των δημοτών των οποίων οι Δήμοι εξυπηρετούνται από το ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

Εδώ και δύο μήνες έχει σταματήσει να γίνεται Ανακύκλωση, σχεδόν σε όλη την ανατολική Κρήτη!!!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, της τοπικής διοίκησης (Δήμοι και Περιφέρεια), που συνεχίζουν να έχουν τους εργάτες σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας.

Οι εργαζόμενοι πάλεψαν μέσα από το σωματείο τους το προηγούμενο διάστημα, για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι πέτυχαν με τον αγώνα τους, την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά συνεχίζουν να είναι έρμαια στην κυβερνητική πολιτική, που υλοποιούν απαρέγκλιτα Δήμοι και Περιφέρεια, στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς.

Εδώ και δύο μήνες το εργοστάσιο Ανακύκλωσης είναι κλειστό, τα ανακυκλώσιμα υλικά των δήμων καταλήγουν στη χωματερή, επιβαρύνοντας με το κόστος αποκομιδής και μεταφοράς τους δημότες των δήμων, καθώς και με το κόστος εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ όλου του ανακυκλώσιμου υλικού!

Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμιά εργασία συντήρησης στον πεπαλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, ούτε έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιος θα είναι ο νέος εργολάβος του έργου, πότε θα ξεκινήσει να δουλεύει το εργοστάσιο, με τι εργασιακές σχέσεις.

Στις παρεμβάσεις του σωματείου μας το προηγούμενο διάστημα, στην Περιφέρεια και το Δήμο Ηρακλείου, οι αρμόδιοι δήλωναν άγνοια!!!

Απ΄ την άλλη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν αγανακτήσει, αφού για άλλη μια φορά δεν γνωρίζουν πότε θα ξαναπιάσουν δουλειά, με ποιόν εργοδότη, με ποιες συνθήκες και με τι εργασιακές σχέσεις, πότε θα ξαναπληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις ‘’τρέχουν’’.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την ανακύκλωση με στόχο το κέρδος και τους εργάτες σαν κόστος.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ “


Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<