Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους ΙΚΑ στο παράρτημα του Αγ. Μηνά (VIDEO)

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους ΙΚΑ στο παράρτημα του Αγ. Μηνά (VIDEO)

22 Ιανουαρίου 2020

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο παράρτημα ΙΚΑ Ηρακλείου, καθώς η υπηρεσία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, το οποίο έχει προκύψει λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας των εργαζομένων. Το αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα σε όλη την χώρα καθώς λήγουν οι συμβάσεις Εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σε υπηρεσίες υγείας [Κέντρο Αιμοδοσίας, Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας κ.α.], ασφάλισης [ΕΟΠΠΥ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ κ.α.], σε πολλά Υπουργεία [Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Τουρισμού κ.α.], αλλά και σε οργανισμούς όπως ο ΟΑΕΔ καθώς από σήμερα λήγουν οι συμβάσεις εργασίας τους με αποτέλεσμα να μένουν στο δρόμο καθώς δεν έχουν ανανεωθεί.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ζητούν να στελεχωθεί η υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν παρέχοντας ταχύτερα και αμεσότερα τα ζητήματα των πολιτών. Είναι γεγονός πως η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει τους πολίτες που ζητούν να εξυπηρετηθούν σε ταλαιπωρία, καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού οι λίγοι εργαζόμενοι επωμίζονται μεγάλο φόρτο εργασίας χωρίς να μπορούν με επάρκεια να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, ζητούν από την κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό και τέλος στις συμβάσεις εργασίας που δημιουργούν προβλήματα. Καθώς, όπως υποστηρίζουν οι συμβάσεις εργασίας είναι αυτές που επιδεινώνουν το πρόβλημα καθώς μόλις λήξει μία σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου το προσωπικό δεν αντικαθίσταται με νέο.

Με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας -όπως είναι και το δικό μας- προσπαθεί να «ξεγελάσει» τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους πολίτες, ώστε να καλύψει την εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει ο Δημόσιος τομέας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι σε επίπεδο Κρήτης και Ελλάδος ζητούν:

> Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη [12 μήνες] για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Άμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλες/ους!
> Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
> Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! > Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.
> Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.
> Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας.
> Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.
> Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<