Βαγγέλης Γιακουμάκης: Το τραγούδι για τον άτυχο φοιτητή (VIDEO)

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Το τραγούδι για τον άτυχο φοιτητή (VIDEO)

16 Φεβρουαρίου 2020

Ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα του bullying και της ενδοσχολικής βίας, ήταν αναμφισβήτητα ο φοιτητής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Ο φρικτός του θάνατος σηματοδότησε το 2015 μια σειρά συζητήσεων και αποκαλύψεων για το “νεόφερτο” φαινόμενο στη χώρα μας, που μέχρι τότε παρέμενε κρυφό κυρίως από τα θύματα του, τα οποία ντρέπονταν και συνέχιζαν να υπομένουν το μαρτύριο της κοροϊδίας και την προσβολής.


Η ζωή, η προσωπικότητα και το άδοξο τέλος του 21χρονου φοιτητή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, αφού εκτός από συγγράμματα και συγγραφικές απόπειρες, έγινε και ποίημα από τον σπουδαίο Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος τρία χρόνια πριν από τον θάνατο του, το 2018, έγραψε για εκείνον:


“Στους ουρανούς θ’ αναγνωρίσουνε ποιος ήσουν.
Ξέρουν αυτοί. Το φωτοστέφανο χρυσό.
Φώτιζες νύχτες των ανθρώπων που θα ζήσουν
κι έχουν και θάνατο και φως μισό μισό”.

Οι στοίχοι πρόσφατα μελοποιήθηκαν από τον σπουδαίο Μίλτο Πασχαλίδη, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα ερμηνεύουν μέσα από την ψυχή τους και συγκινούν όλους εκείνους που έκλαψαν και πόνεσαν με την ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<