Ηράκλειο: Αναβρασμός ξανά για τη λαϊκή αγορά στο Μασταμπά

Ηράκλειο: Αναβρασμός ξανά για τη λαϊκή αγορά στο Μασταμπά

21 Φεβρουαρίου 2020

Την πλήρη αντίθεση τους στην πολυετή λειτουργία της λαϊκής της Τετάρτης πέριξ της οδού Παρασκευοπούλου και Ιωνίας εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι οργανώνουν και νομικά την διεκδίκηση τους απέναντι στην επιλογή της δημοτικής αρχής να τους κρατά όμηρους σε σπίτια και καταστήματα, παρά την πρόταση που έχει κατατεθεί για την μεταφορά της σε χώρο που πληρεί προδιαγραφές και δεν υποβαθμίζει την ζωή τους με την λειτουργία της.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν, ότι η λαϊκή, δεν μπορεί να γίνεται σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους αστικών περιοχών πυκνοδομημένων, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρρυνση, από την οποία απουσιάζουν εντελών, οι κατάλληλες υποδομές και οι χώροι υποδοχής για μια τέτοιας υπαίθρια δραστηριότητα.

 

Σημειώνουν επίσης, ότι με την σχεδιαζόμενη μεταφορά της εκείθεν της Λεωφ. Ιωνίας και στην προέκταση της οδού Παρασκευοπούλου μέχρι την Λεωφόρο Παπαναστασίου και μάλιστα πλησίον Δημοτικού σχολείου, επέρχεται πλήρης παράλυση κάθε άλλης δραστηριότητας κατοίκων και επαγγελματιών ενώ υποβαθμίζεται σοβαρά η ποιότητα ζωής και η εν γένει διαβίωση τους από την λειτουργία της, όπως αυτή συνεχίζει να επιβαρύνει την περιοχή.

Η πρόταση των κατοίκων είναι να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά στο βόρειο τμήμα του γηπέδου της ΠΟΑ, που υπάρχει μεγάλη αλάνα και δε θα ενοχλεί κανένα πολίτη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<