voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    «Φρένο» στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός εργαλείο της διαφάνειας

    Ευάγγελος Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    ΓΣΕΕ: Απόσυρση της διάταξης για τις νέες εξαιρέσεις στην Κυριακή αργία

    Επιστρατεύονται οι ψαράδες στη μάχη με τον λαγοκέφαλο – Αμοιβή 5,33 ευρώ το κιλό

    Ηράκλειο Κρήτης: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη ξυλείας – Κάηκαν σπίτια

    Ηράκλειο Κρήτης: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη ξυλείας – Κάηκαν σπίτια

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Από 29/06 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

    Σύλλογοι Γονέων Κρήτης: "Τα ειδικά μαθήματα να εξετάζονται στον τόπο κατοικίας των μαθητών"

    Πανελλαδικές: Στις 03/07 τα αποτελέσματα για ειδικά και μουσικά μαθήματα

    Συνέχεια Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, με μαθήματα προσανατολισμού

    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 – Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

    Ζαχαράκη: Ετοιμάζουμε νέο σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας των αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο

    Προκηρύσσονται οι θέσεις Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού – Ζαχαράκη: Ενισχύεται η ελληνόγλωσση εκπαίδευση της διασποράς

  • Θέσεις εργασίας
    Τον Ιούνιο τα οριστικά αποτελέσματα των ΤΕ της προκήρυξης ΑΣΕΠ 2Γ/2022 – Νέα προκήρυξη για 3.500 προσλήψεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Ανοίγουν οι αιτήσεις για 24 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Παράταση προθεσμίας υποβολής του Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης για δύο κατηγορίες

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 450 προσλήψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

  • Οικονομία
    λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

    Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και ποια Κυριακή ανοίγουν τα καταστήματα

    «Εξοικονομώ»: Παράταση έως τις 17 Ιουλίου – Ποια προγράμματα αφορά

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο

    Ποια επιδόματα καταβάλλονται από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

    ΕΛΣΤΑΤ: Στα 357,3 δισ. ευρώ σκαρφάλωσε το ελληνικό χρέος το γ’ τρίμηνο

    Χρέη στους Δήμους: Έρχεται ρύθμιση έως 48 δόσεις και εξωδικαστικός από τις 5.000 ευρώ

  • Εργασιακά

    Νίκη Κεραμέως: Η Κοινωνική Συμφωνία για τις ΣΣΕ φέρνει καλύτερους μισθούς για πάνω από 400.000 εργαζόμενους

    Συντάξεις: Έκτακτο επίδομα συνταξιούχων έως 300 ευρώ

    Τι αλλάζει στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2027

    Χαράτσι 50% στον μισθό σε όσους γονείς πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους

    Επίδομα αδείας: Πόσες ημέρες άδειας δικαιούστε, πόσα χρήματα θα λάβετε – Τι αλλάζει φέτος

    Νίκη Κεραμέως: Έντονο το κοινωνικό αποτύπωμα του ν/σ για ισότητα αμοιβής ανδρών και γυναικών και ένταξη υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

  • VOUCHER
    Στα 180 ευρώ το Thessaly Pass για την τόνωση του τουρισμού στην Μαγνησία

    Νέα vouchers για φθηνές διακοπές χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    Έρχεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών

    Δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών

  • Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κυβερνητικός απολογισμός από το 2019

    Αγαπηδάκη: Πάνω από 50% η συμμετοχή των πολιτών στο «Προλαμβάνω» – Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία

    Αγαπηδάκη: Το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ ήρθε για να μείνει-Τα sms θα συνεχίσουν να αποστέλλονται στους πολίτες κάθε χρόνο

    Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7% και μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας

    Σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη

    Μητσοτάκης: Η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι προτεραιότητα – Επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο (VIDEO)

    Κυρ. Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Μία εκκρεμότητα 200 ετών έχει επιλυθεί

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Αγροτικά

Λ. Αυγενάκης: Η ψήφος των αγροτών στις ευρωεκλογές έχει αξία. Μια απόφαση λάθος στις Βρυξέλλες επηρεάζει τη ζωή τους

από NEWS ROOM
19/05/2024
σε Αγροτικά
102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο σωστός σχεδιασμός μικροφραγμάτων και αρδευτικών έργων μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως αντιπλημμυρικά έργα, επισήμαναν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ( ΥΠΑΑΤ) Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, σε κοινή ομιλία τους, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με θέμα : «Αγροτική Πολιτική- Κλιματική Κρίση και Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μάλιστα ο ΥΠΑΑΤ κάλεσε τους πολίτες του Πύργου να σκεφθούν πώς θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές γιατί μια λάθος απόφαση στις Βρυξέλλες – και ανέφερε ως παράδειγμα την ΚΑΠ- μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή των αγροτών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός στην ομιλία του στον Πύργο, αναφέρθηκε σε προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ και της κυβέρνησης για την Κρήτη τονίζοντας: «Ό,τι πούμε το κάνουμε. Είναι νόμος και κανόνας ζωής».

Σχετικά με την κλιματική κρίση ο υπουργός ανέφερε ότι πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν έδινε σημασία στην κλιματική αλλαγή. «Σήμερα βιώνουμε την αδιαφορία όλων, παγκοσμίως κατά τα προηγούμενα χρόνια», είπε . Και πρόσθεσε ότι η μόνη περίοδος που είχαν γίνει παρεμβάσεις με κατασκευή μικροφραγμάτων για έλεγχο του νερού, ήταν η περίοδος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Είπε ότι θα εξετάσει την πρόταση του Δημάρχου για προσωρινή σύνδεση – εάν είναι εφικτό – του Φράγματος της Πλακιώτισσας με το υφιστάμενο δίκτυο. Σημείωσε όμως ότι είναι καλό και χρήσιμο, το Φράγμα της Πλακιώτισσας, αλλά χρειάζονται και μικρότερες, ουσιαστικές παρεμβάσεις. «’Αλλωστε πολλά από τα μικροφράγματα και αρδευτικά μπορούν να λειτουργήσουν και ως αντιπλημμυρικά έργα», σημείωσε. Θύμισε δε ότι μετά από 10 χρόνια ” καταφέραμε και εξασφαλίσαμε” τα 11,5 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις της Πλακιώτισσας. Ωστόσο το έργο έχει ακόμα δύο στάδια: Η πλημμύριση της λεκάνης του φράγματος και το δίκτυο άρδευσης.

ΣχετικάΆρθρα

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη

24/02/2026

Βουλή-Λ. Αυγενάκης: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώσει το όνομά μου»

30/07/2025

Αναφερόμενος στην ανάγκη ορθής διαχείρισης των υδάτων και στη σύσταση Ενιαίου Φορέα, είπε , “αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της HVA και στην Κρήτη, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και πολλών φορέων της περιοχής. Η διαφορά της Θεσσαλίας με την Κρήτη είναι ότι η Θεσσαλία είναι μια τεράστια λεκάνη, ενώ η Κρήτη πέντε. Την ίδια ώρα στην Κρήτη έχουμε τη Σητεία Ιεράπετρα και Νότια Μεσσαρά να αντιμετωπίζουν φαινόμενα ερημοποίησης, ενώ ταυτόχρονα Χανιά, Ρέθυμνο, Χερσόνησος αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα. Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας. Νερό σημαίνει ζωή», είπε.

Αποτελεί μείζον ζήτημα, είπε ο υπουργός, πώς θα αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες υποδομές αλλά και πώς θα προγραμματίσουμε νέες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Προέτρεψε δε γεωργούς και κτηνοτρόφους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για αντλήσουν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν σχέση με αποθήκευση νερού.

Κανένας δεν πίστευε ότι ένας αμαρτωλός ΟΠΕΚΕΠΕ θα κατάφερνε να πληρώσει κανονικά, επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, ενώ χαρακτήρισε ανήθικη την τακτική της δέσμευσης ΑΦΜ μέσα από ανώνυμες καταγγελίες, αλλά κυρίως χωρίς να έχει δοθεί ποτέ η δυνατότητα στους καταγγελλόμενους να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις. Μετά από εντολή του τα 16.500 ΑΦΜ ελέγχονται ένα προς ένα και τόνισε ότι 800 εστάλησαν ήδη στον εισαγγελέα και περίπου 7.000 αποδεσμεύθηκαν και πληρώθηκαν κανονικά.

Είπε, επίσης, ότι ενώ το ΥΠΑΑΤ είχε ζητήσει συγκεκριμένες διορθώσεις η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε. Αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει η ΕΕ και να αναθέσει την εποπτεία του έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.

«Ο Ανδρουλάκης ζήτησε να παραιτηθώ για αμαρτίες που έσκασαν στα δικά μου χέρια. Επειδή πείραξα σαπισμένες καταστάσεις; Προσωπικά δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσω να κάνω τη δουλειά μου. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καθαρίσει. Και ότι οι πληρωμές που έχουν προγραμματισθεί θα δοθούν κανονικά. Δεν θα καθυστερήσουν ούτε μια μέρα. Αλλά ο κ. Ανδρουλάκης δεν ξέρει ότι τους πολιτικούς τους παραιτεί ο λαός με την ψήφο του; Ενίοτε, όμως, τους παραιτούν και οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι και ξέρει αυτός τι εννοώ…» ανέφερε στην ομιλία του ο ΥΠΑΑΤ, συμπληρώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα διορθώνουμε πολλά κακώς κείμενα πολλών ετών. Οι ενισχύσεις δίνονται πλέον κανονικά και στόχος μας είναι η πλήρης διαφάνεια και δικαιοσύνη. Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους δύο άξονες στους οποίος στηρίζεται η οικονομία της Κρήτης».

Για τον ΕΛΓΑ είπε ότι τα πράγματα αλλάζουν μετά από 25 χρόνια. Ήδη από προχθές ξεκίνησε , όπως τόνισε, η πρώτη φάση διαβούλευσης ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις διαβούλευσης μέχρι να έλθει ο Κανονισμός στη Βουλή για να ψηφιστεί. Όπως επισήμανε μάλιστα, στον νέο κανονισμό όλοι οι παραγωγοί θα είναι ασφαλισμένοι και θα υπάρχουν δύο επίπεδα: «Η υποχρεωτική και η προαιρετική, κατά την οποία ο ασφαλισμένος θα επιλέγει κινδύνους που θα ασφαλιστεί».

Επιπρόσθετα επισήμανε ότι «θα δώσουμε κίνητρα στους νέους αγρότες για περαιτέρω ασφάλιση, επεκτείνουμε το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας και προχωράμε στην ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ όπου ο εκτιμητής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει την εκτίμησή του μέσα στο χωράφι χωρίς καθυστερήσεις και με διαφάνεια».

Αναφερόμενος στην ιστορική Σχολή Μεσσαράς, είπε ότι θα είναι το μεγαλύτερο project στην Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των αγροτών καθώς θα αξιοποιηθούν προς όφελος των αγροτών τα 1.200 στρέμματα της Σχολής.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Σχολή Κρεοπωλών θα εδρεύει στα Σφαγεία των Μοιρών. Είπε ακόμη ότι σχεδιάζεται Σχολή Τυροκομίας και στην Κρήτη αλλά και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η λειτουργία της «Διεπαγγελματική Γραβιέρα Κρήτης – ΠΟΠ»

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ότι καμία ψήφος δεν είναι αδιάφορη. Οι αγρότες οφείλουν να είναι περισσότερο διαβασμένοι στην ψήφο που θα δώσουν, στις ευρωεκλογές. Για παράδειγμα η ΚΑΠ αναθεωρείται λόγω και των πρωτοβουλιών της χώρας μας. «Σας ζητώ να καταλάβετε και να σκεφτείτε ότι η ψήφος σας έχει αξία. Μια απόφαση λάθος στις Βρυξέλλες επηρεάζει τη ζωή των αγροτών». Πράσινοι και Σοσιαλιστές αποφάσισαν στροφή στο περιβάλλον. Κανείς δεν διαφωνεί με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αυτό πρέπει να γίνει ομαλά, με τρόπο που να μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτή η ΚΑΠ δεν εφαρμόζεται. Προωθούμε αλλαγές. Αξιολογήστε τις προσπάθειές μας. Στηρίξτε τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αλλαγών στην ΚΑΠ, είπε ο ΥπΑΑΤ.

Για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης τόνισε ότι η διαδικασία προχωρεί πλέον ταχύτατα αν και Περιφερειάρχες αρνούνται να μετάσχουν, στη διαδικασία προκήρυξής τους. Στις περιπτώσεις των τριών τη διαδικασία θα τρέξει το ΥΠΑΑΤ. Όπως είπε μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να έχουν γίνει οι σχετικές προκηρύξεις για την ανάρτηση των χαρτών ώστε να μη ενεργοποιηθεί το πρόστιμο των 450 εκατ. ευρώ που έχει επιβάλλει για τις καθυστερήσεις η ΕΕ.

 

Τριαντόπουλος

 

«Οι νέες κλιματολογικές συνθήκες πλήττουν κυρίως τις χώρες της Μεσογείου, ωστόσο η κλιματική κρίση – όπως απέδειξαν και οι χθεσινές πλημμύρες στη Γερμανία- δεν έχει σύνορα. Βροχή ενός εξαμήνου, πέφτει πλέον σε λίγες ώρες. Και δυστυχώς είναι φαινόμενα που επαναλαμβάνονται» είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, δείχνοντας το μέγεθος της κρίσης που βιώνουμε.

«Πρέπει να δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, είπε ο Χρήστος Τριαντόπουλος , αλλά πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες και την ώρα της κρίσης». Αυτό το ρόλο εξυπηρετεί, είπε, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μέσω της Κρατικής Αρωγής, τόνισε, επιταχύναμε το χρόνο των αποζημιώσεων. Η συνεργασία δε με την Αυτοδιοίκηση, εν προκειμένω στην Κρήτη με την Περιφέρεια, ωρίμασε σε ό,τι αφορά στη διαδικασία και στην ταχύτητα εφαρμογής του πλαισίου Κρατικής Αρωγής.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο του έχει επιλέξει να βρίσκεται κοντά την Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες. Κάνουμε κάτι που δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη, που θεωρούν ότι όλοι πρέπει να έχουν ενταχθεί στην ιδιωτική ασφάλιση. Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποφασίσει βρίσκεται κοντά τους πολίτες που δοκιμάζονται. Το βάρος μας, είπε, πρέπει να δίνεται στην πρόληψη. Με έργα και δράσεις επενδύουμε στην πρόληψη για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Έτσι θα ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των υποδομών και θα έχουμε λιγότερες απώλειες, είπε χαρακτηριστικά .

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα των σεισμοπλήκτων, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι το εργατικό δυναμικό θα διπλασιαστεί με την πρόσληψη των νέων 10 νέων μηχανικών και την ενσωμάτωση των 20 υπαλλήλων των Χανίων. Αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που υπάρχουν από την πλευρά των μηχανικών, αλλά και στους ελλιπείς φακέλους που έχουν κατατεθεί, κυρίως λόγω θολού ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Το 90% των φακέλων που έχουν κατατεθεί είναι ελλιπείς, είπε. Ως πρόβλημα ανέφερε, επίσης, τη μεγάλη συγκέντρωση φακέλων από συγκεκριμένους μηχανικούς και επανέλαβε ότι το 30% από όσους ζουν σε οικίσκους στο Αρκαλοχώρι δεν έχουν καταθέσει φακέλους. Ο υφυπουργός τόνισε ότι συμφωνήθηκε η ανά μήνα σύσκεψη προκειμένου να εξετάζεται η πρόοδος των εργασιών αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων. Και φυσικά ότι μέσα από τη στενή συνεργασία όλων, δεν πρέπει να πέσουν οι ρυθμοί αλλά να εντατικοποιηθούν για να στηριχθούν όλοι οι πολίτες.

Ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης ζήτησε από τους υπουργούς να ολοκληρωθεί το Φράγμα της Πλακιώτισσας. Επίσης είπε μέχρι να ολοκληρωθούν τα δίκτυα να εξεταστεί αν είναι εφικτό να συνδεθεί το Φράγμα της Πλακιώτισσας με το υφιστάμενο δίκτυο. Επίσης ευχαρίστησε τον Χρήστο Τριαντόπουλο για τις παρεμβάσεις του στο Αρκαλοχώρι και τους ζήτησε να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη στήριξη της περιοχής. Ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος δίνει μεγάλη έμφαση στα μικροφράγματα, ως μέσον αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Τέλος ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση αδειών στους σεισμόπληκτους, αλλά και να αποκατασταθούν οι χώροι λατρείας.

Στην εκδήλωσε μετείχαν, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ο δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζερβός, η πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτη και μέλος του ΔΣ του ΕΦΕΤ Ειρήνη Χουδετσανάκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Προγραμματισμού και Πολεοδομικού ΣχεδιασμούΣφακιανάκης Μάμας, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Επιτροπάκης,ο πρόεδρος Μικρών Συνεταιρισμών ΕΘΕΑΣ Μύρων Χιλετζάκης, ο γγ του Κτηνοτροφικού Τομέα Ηρακλείου Λευτέρης Τριανταφυλλάκης, ο αντιδήμαρχος πρωτογενή τομέα Δήμου ΦαιστούΜαλεφιτσάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος αποσταγματοποιών Βρέντζος Τάσος, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πύργου ‘Αγγελος Μιχαλάκης και ο πρόεδρος ΔΕΕΠ Ηρακλείου της ΝΔ Bαγγέλης Καρκανάκης.

Κλείνοντας τη διήμερη περιοδεία τους στο Ηράκλειο, οι κύριοι Αυγενάκης και Τριαντόπουλος, είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τους οποίους συζήτησαν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην περιοχή. Ειδικότερα με τον κ. Αρναουτάκη συζήτησαν την πορεία υλοποίησης του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων, που συμμετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και η περαιτέρω θωράκιση του νησιού.

Ετικέτες: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αγροτικές Πληρωμές: Πότε έρχεται το μεγάλο πακέτο από την ΑΑΔΕ

    27 Ιούν 2026

  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή πύλη για τις αγροτικές ενισχύσεις του 2026

    26 Ιούν 2026

  • Γεωπόνοι ΕΛΓΑ : Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό από επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

    24 Ιούν 2026

  • Καθαρισμός οικοπέδων: Πρακτικές οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ μετά τη λήξη της προθεσμίας

    24 Ιούν 2026

  • Ευ. Τουρνάς: Η λήξη της προθεσμίας δεν σημαίνει τέλος της πρόληψης – Οι καθαρισμοί πρέπει να συνεχιστούν από πολίτες και δήμους

    23 Ιούν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
  • Έρχεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΔΥΠΑ: Από 29/06 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • ΔΥΠΑ: Παράταση προγράμματος για εργαζόμενους σε κλάδους υψηλής ζήτησης

    10 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.