Χρήμα για τους παραγωγούς μέσα από την «κάρτα αγρότη» – Ξεκινά η ενεργοποίση των δικαιωμάτων

Χρήμα για τους παραγωγούς μέσα από την «κάρτα αγρότη» – Ξεκινά η ενεργοποίση των δικαιωμάτων

20 Φεβρουαρίου 2020

Πανέτοιμος είναι ο μηχανισμός της Ένωσης Ηρακλείου για να εξυπηρετήσει τους αγρότες που θα μπορούν από σήμερα να ενεργοποιούν τα δικαιώματά τους τόσο στα γραφεία της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, όσο και στα γραφεία της ΈΑΣΗ σε Καστέλι,  Πύργο και Αρχάνες.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη αναμφίβολα, καθώς οι αγρότες που θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία, θα μπορούν έπειτα να προμηθεύονται από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται να προμηθεύονται την «κάρτα αγρότη».

Είναι μια κάρτα που δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να λαμβάνουν ως και το 80% των χρημάτων που τους αναλογούν από τα δικαιώματά τους, δίνοντας τους την απαιτούμενη ρευστότητα που χρειάζονται. Συμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη, από το 80% του ποσού, το 10% μπορούν να το λαμβάνουν με τη μορφή μετρητών, ενώ το υπόλοιπο 70% θα το έχουν για να μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, εξοπλισμό και ό,τι αλλο χρειάζονται.

«Φέτος καταφέραμε να ξεκινήσουμε την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα. Πέρυσι είχε ξεκινήσει η διαδικασία στις 10 Απρίλη και η «κάρτα αγρότη» δεν ήταν ένα εργαλείο που θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή τους άμεσα, όλοι οι αγρότες. Τώρα όμως, με δεδομένες και τις οικονομικές δυσκολίες, το μέτρο αυτό θεωρώ ότι θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό, ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να κινηθούν, έχοντας χρήματα στις τσέπες τους», αναφέρει ο κ. Χιλετζάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΑΣΗ βρίσκεται σε συνεννόηση με όλες τις τράπεζες για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται και στους κατά τόπους αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<