voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

    ΜΕΤΕΟ/ ΕΑΑ: Πάνω από 1000 χιλιοστά βροχής στα Τζουμέρκα τον φετινό Νοέμβριο

    K. Χατζηδάκης: Από τα ταξί ξεκινά η ειδική σήμανση για τα POS

    Χωρίς ταξί η χώρα σήμερα και αύριο

    Προσωπικός Αριθμός: Πως εκδίδεται – Τι ισχύει για τις ταυτότητες

    Προσωπικός Αριθμός: Ποιοι πολίτες δεν έλαβαν αυτόματα και γιατί

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία
    Θερινές εκπτώσεις 2024: Ανοιχτά αύριο, Κυριακή τα καταστήματα – Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας

    Πότε έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    Ποιοι οικονομολόγοι δικαιούνται επίδομα 1.900 ευρώ – Τα κριτήρια και προϋποθέσεις

    Επίδομα θέρμανσης: Νέα πληρωμή για τους δικαιούχους

    Επίδομα θέρμανσης: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις

    Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

  • Εργασιακά
    Συντάξεις Δεκεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο

    Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου: Ποιοι δεν θα δουν αύξηση και γιατί

    Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

    Ποιοι οικονομολόγοι δικαιούνται επίδομα 1.900 ευρώ – Τα κριτήρια και προϋποθέσεις

    ergazomenoi-theseis-ereuna

    Τι αλλάζει στις εισφορές για νυχτερινά, Κυριακές και υπερωρίες

    Υπουργείο Εργασίας: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας και τηλεργασία

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

    «Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου

  • Πολιτική
    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

    Κρήτη: «Ψίχουλα» οι αποζημιώσεις για ζημιές από την κλιματική αλλαγή

    Χατζηδάκης: Μήνας πληρωμών για τους αγρότες ο Δεκέμβριος – Πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστο και δίκαιο για τις επιδοτήσεις

    Μητσοτάκης: Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, η οποία θέτει κανόνες στην αγορά εργασίας

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Αγροτικά

Τσιάρας για πανώλη αιγοπροβάτων: Παρατείνονται τα μέτρα για μία εβδομάδα

από Νίκος Μοναστηριώτης
01/08/2024
σε Αγροτικά
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επέκταση των περιοριστικών μέτρων για τα αιγοπρόβατα για επιπλέον μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός. Όπως επισήμανε, με επιστολή του προς τους ομολόγους του υπουργούς Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ θα ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών του Σεπτεμβρίου.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση για άλλη μια φορά ότι η πανώλη είναι μια ίωση, η οποία αφορά αποκλειστικά στα αιγοπρόβατα. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και προφανώς δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι υπήρξε ένας αρχικός εντοπισμός στις 11 Ιουλίου στην περιοχή της Καλαμπάκας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Μετά από μια βδομάδα υπήρξαν κρούσματα στην περιοχή της Ελασσόνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και βεβαίως υπήρξε μια κλιμάκωση καταγραφής κρουσμάτων σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας.

Η προσπάθεια που έγινε από την πρώτη στιγμή ήταν να εφαρμόσουμε την ευρωπαϊκή οδηγία, την 6 87 του 2020 και βεβαίως τον μηχανισμό που ενεργοποιείται από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα ζητήματα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση της νόσου.

ΣχετικάΆρθρα

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να γίνουν οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ τέλη Νοεμβρίου – Δεν υπάρχει plan B

Κ. Τσιάρας: Η πόρτα του ΥΠΑΑΤ είναι πάντα ανοικτή για τους αγρότες

01/12/2025

Τσιάρας: «Εντός της επόμενης εβδομάδας η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφους»

19/11/2025

Γι’ αυτό το λόγο λήφθηκαν μέτρα τα οποία αφορούσαν στον περιορισμό των δύο ζωνών, των ζωνών των τριών και δέκα χιλιομέτρων αντίστοιχα, προστασίας και επιτήρησης αντίστοιχα, προκειμένου να μπορέσουμε να περιορίσουμε την όποια μετάδοση θα μπορούσε να έχει η συγκεκριμένη λοίμωξη σε συγκεκριμένο χώρο και ταυτόχρονα λήφθηκαν και μέτρα σε σχέση με την μετακίνηση των ζώων, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να απαγορεύσουμε από την προηγούμενη εβδομάδα τη μετακίνηση των ζώων, ακριβώς γιατί είναι ο τέλειος τρόπος μέσα από τον οποίο γίνεται η διασπορά της νόσου.

Το γεγονός ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα να εντοπίσουμε μέσα από τη δική μας ιχνηλάτηση, επαναλαμβάνω μέσα από την ιχνηλάτηση που ακολούθησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να εντοπίσουμε κρούσματα σε διαφορετικές περιφέρειες, δείχνει τον τρόπο, τον επαρκή τρόπο με τον οποίο λειτούργησε συνολικά η ελληνική πολιτεία απέναντι σε αυτό το ζήτημα».

Ο κ. Τσιάρας μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής πολιτείας που έγινε μια τόσο μεγάλη επιχείρηση με την συμβολή όλων των φορέων και βεβαίως όλων των απαραίτητων επιστημόνων από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Με την συμβολή 100+ κτηνιάτρων και του υπουργείου αλλά και όλων των οργανισμών του Υπουργείου καταφέραμε να οργανώσουμε όλα αυτά τα κλιμάκια ελέγχου προκειμένου στην πραγματικότητα να κλείσουμε όσο γινόταν πιο γρήγορα τον κύκλο, ειδικά στην Θεσσαλία που παραιτήθηκε ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε διαφορετικές περιοχές και που έπρεπε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο να δράσουμε ώστε να μην υπάρχει επέκταση της νόσου».

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το γεγονός ότι όσο πιο γρήγορα θα περιορίσουμε τη μετάδοση της νόσου, τόσο πιο γρήγορα θα περιορίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές συνέπειες που προκύπτουν από την εξάπλωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών των αιγοπροβάτων στη χώρα μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τα μέτρα περιορισμού, μεταφοράς, μετακίνησης και σφαγής ζώων θα επεκταθούν για μία ακόμη εβδομάδα

Ο κ. Τσιάρας παράλληλα δήλωσε: «Τα μέτρα περιορισμού, μεταφοράς, μετακίνησης και σφαγής ζώων, τα οποία ισχύουν από την προηγούμενη εβδομάδα, θα επεκταθούν για μία εβδομάδα ακόμη. Και αυτό νομίζω θα είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα, μιας και η μετακίνηση των ζώων είναι αυτή που πλέον δημιουργούσε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη διασπορά της νόσου.

Ταυτόχρονα, αποστέλλω επιστολή στους ομολόγους υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προτεραιοποιήσουν την ατζέντα στο θέμα της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών και να αναζητήσουμε από κοινού τρόπους αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου. Και βεβαίως να συζητήσουμε ακόμα και τα θέματα που αφορούν στις οικονομικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί αυτή τη ζημιά.

Σε ένα επόμενο επίπεδο, θέλω να σας ανακοινώσω ότι το ένα κτηνιατρικό εργαστήριο που είχαμε προκειμένου να κάνουμε τις πραγματικές διαπιστώσεις μέσω της PCR για το αν υπάρχει όντως ένα κρούσμα και να επιβεβαιώνεται αυτό, πλέον μπαίνουμε σε μία λογική να επεκτείνουμε αυτή τη δυνατότητα σε άλλα δύο κτηνιατρικά εργαστήρια, ένα στη Λάρισα και ένα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπάρξει πολύ ταχύτερη καταγραφή και βεβαίως εντοπισμός των κρουσμάτων.

Επίσης, θα συγκροτηθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει και την επιδημιολογική πορεία της νόσου, αλλά θα εντοπίσει εάν υπήρξαν παραλείψεις, αν υπήρξαν ζητήματα, ακόμη και αν υπήρξαν έκνομες πράξεις κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης και παρατήρησης καταγραφής της νόσου.

Και βεβαίως αυτό για το οποίο νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε μια ζωονόσων σε αυτή την έκταση και με τόσο μεγάλα προβλήματα. Όμως πρέπει να πω ότι είναι και η πρώτη φορά που επιδεινώθηκαν τόσο άμεσα, τόσο ακαριαία αντανακλαστικά και τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα από την πλευρά των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των κτηνοτρόφων που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την εξάπλωση της πανώλης. Το έχουμε αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις. To έχουμε καταφέρει μετά από μεγάλες θεομηνίες που μπορούσαν να αφορούν είτε την κλιματική αλλαγή είτε διάφορα άλλα φαινόμενα, να σταθούμε δίπλα στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, να τους στηρίξουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δουν το δικό τους αύριο με ελπίδα και αισιοδοξία. Το ίδιο θα γίνει και εδώ, με την ολοκλήρωση της καταγραφής της όποιας ζημιάς στο ζωικό κεφάλαιο και με το κλείσιμο της διάδοσης της νόσου, uα βρεθούμε σε θέση προκειμένου να κάνουμε αποτίμηση και βεβαίως να στηρίξουμε τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, ειδικά σε μια δύσκολη στιγμή που το έχει ανάγκη».

Ετικέτες: υπουργός Αγροτικής ΑνάπτυξηςΚώστας Τσιάραςπανώλη των αιγοπροβάτων

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 50 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος

    5 Δεκ 2025

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Άνοιξε το σύστημα για διορθώσεις στην ΕΑΕ 2025 λόγω monitoring – Ειδοποίηση για αγρανάπαυση και κοπτολίβαδα

    4 Δεκ 2025

  • βιολογική γεωργίαΑγρότες: Στα 500 εκατ. ευρώ οι πληρωμές μέχρι την Παρασκευή

    4 Δεκ 2025

  • Κλειστή και σήμερα η Ε.O. Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια – Κλιμακώνουν οι αγρότες

    2 Δεκ 2025

  • Κ. Τσιάρας: Η πόρτα του ΥΠΑΑΤ είναι πάντα ανοικτή για τους αγρότες

    1 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Όλα τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμής

    45 shares
    Share 18 Tweet 11

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.