Αυτό ήταν το τελευταίο άρθρο του Βασίλη Λυριτζή

Αυτό ήταν το τελευταίο άρθρο του Βασίλη Λυριτζή

3 Απριλίου 2019

Ο γνωστός δημοσιογράφος που ανήκε στην οικογένεια του ΕΘΝΟΥΣ, είχε γράψει το τελευταίο του άρθρο στην εφημερίδα με τίτλο: «Οι αγορές που όλοι αγαπήσαμε».

Ακολουθεί το άρθρο στο ΕΘΝΟΣ του Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη.

«Οι αγορές που όλοι αγαπήσαμε»

«Αδέλφια, έχουµε πάρτι; Οικονοµολόγος δεν είµαι, ούτε φίλος του Τσακαλώτου και της Σκάρλετ Γιόχανσον, για να καταλάβω αν ο καπνός που βγήκε από τις αγορές των οµολόγων είναι λευκός.

Πάντως, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι βλέπουν, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, φως στην άκρη των τούνελ των αγορών.

Βλέπουν ή µήπως αλληθωρίζουν; Ο Μητσοτάκης προέβλεψε ότι οι αγορές διαβλέπουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι’ αυτό στριµώχνονται να πάρουν ελληνικά οµόλογα. Σου λέει, κάτσε να ρίξω ένα µηνυµατάκι στο Twitter, µην το πάρει όλο το χαρτί ο Αλέξης.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, µέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές δεν είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη δήλωση. Παίρνει τον χρόνο της και απλώς αναπαύεται ξάπλα στις δάφνες της επιτυχίας της.

Συµφωνούµε ή δεν συµφωνούµε ότι το στρίψαµε λίγο το καράβι; Κι ας έχουµε µικροδιαφορές στις διαδικασίες.

Το ΚΙΝΑΛ θα δει τι θα δηλώσει… αργότερα. Να κάνει πρώτα δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουµε.

Μόνο το ΚΚΕ δεν θα πανηγυρίσει, γιατί αυτό -κατά βάθος µόνο αυτόξέρει τις δόλιες µεθόδους των αγορών. ∆εν θέλω να πάρω θέση. Ρωτάω µόνο ως αδαής και θέλω ξεκάθαρες απαντήσεις…

Συµφωνούµε ή δεν συµφωνούµε ότι το στρίψαµε λίγο το καράβι -κι ας έχουµε µικροδιαφορές στις διαδικασίες- ή είµαστε στο ίδιο σηµείο;

Μην αρχίσετε πάλι τα µου-σουξου… Εγώ βλέπω τη µεγάλη εικόνα λίγο µπακαλίστικα. Ζητήσαµε 2 ψωροδισ. και προθ υµοποιήθηκαν να µας δώσουν 11.

Οπερ… Μάλλον τα «αδέλφια» µας στις αγορές αποφάσισαν να δώσουν το «πράσινο φως». Σε καλό να µας βγει.

Τουλάχιστον να αφήσουµε πίσω µας µια µίζερη και σκιερή περίοδο, ελπίζοντας ότι η µαύρη δεκαετία που διανύσαµε θα µας αφήσει προίκα τη γνώση ότι η αφέλεια και η άγνοια δεν συγχωρούνται».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<