Η Ελλάδα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της: Οταν ο θρήνος γίνεται αλληλεγγύη

Η Ελλάδα ξαναγεννιέται από τις στάχτες της: Οταν ο θρήνος γίνεται αλληλεγγύη

24 Ιουλίου 2018

Ουρές στα νοσοκομεία. Οχι για εξετάσεις και δίχως γκρίνιες. Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για αιμοδοσία. Για τις ανάγκες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Μία ανθρώπινη «αλυσίδα» συμπαράστασης. Το αίμα, σταγόνα δύναμης σε αυτούς που μάχονται με όσα ψυχικά αποθέματα τους έχουν απομείνει.

Εκατοντάδες συνάνθρωποι έσπευσαν στο Μάτι για να βοηθήσουν όπως μπορούν. Με νερά, ξηρά τροφή, φάρμακα, για να δώσουν κουράγιο στους πυροσβέστες και τους συγγενείς των θυμάτων.

Στην Κρήτη έχει «χτιστεί» αερογέφυρα από όλους για να φτάσουν στην Ραφήνα τα απαραίτητα για τους πυρόπληκτους. Ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, νερά.

Η Ελλάδα της αγκαλιάς. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης. Σε μία περίοδο σκότους, μεμψιμοιρίας, με την ανεργία στα ύψη, με την καθημερινότητα να βαραίνει χιλιάδες συμπολίτες. Αυτή η Ελλάδα, των μνημονίων και της «ταφόπλακας» στα όνειρα πολλών, έγινε ΜΙΑ.

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική είναι εθνική τραγωδία. Η θλίψη κυρίευσε όλους τους Ελληνες. Η συμπαράσταση παραδειγματική. Οταν θέλουμε, όλα γίνονται.

Η τραγωδία αυτή θα είναι μέρα μνήμης για τα θύματα, για τους ανθρώπους που έχασαν συγγενείς, φίλους, περιουσίες.

Θα είναι, όμως, και μέρα περισυλλογής. Για μια καλύτερη Ελλάδα. Για την Ελλάδα της συμπαράστασης. Και στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη για ένα καλύτερο αύριο. Η ώθηση για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Κοιτώντας πάντα αυτή τη φωτογραφία:

Το Voucher Ergasia με πόνο ψυχής εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων για την ανείπωτη τραγωδία και εύχεται κουράγιο σε αυτούς που αναζητούν στα αποκαΐδια τους αγνοούμενους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<