Η απάντηση στη μαύρη εργασία βρίσκεται πίσω από το επίδομα ανεργίας

Η απάντηση στη μαύρη εργασία βρίσκεται πίσω από το επίδομα ανεργίας

10 Φεβρουαρίου 2020

Του Νίκου Αντωνακάκη

Ποιος αμφισβητεί ότι εκατοντάδες περιοχές της χώρας που το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή, το χειμώνα ερημώνουν; Η εξήγηση δεν είναι μόνο η προφανής ,ότι δηλαδή δεν υπάρχει τουρισμός.

Σε περιοχές που τη χειμερινή περίοδο παραμένει μεγάλος πληθυσμός ως μόνιμοι κάτοικοι , εξακολουθεί να υπάρχει η ερήμωση γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό για να λειτουργήσει τις επιχειρήσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους και έτσι να κινηθεί και η τοπική οικονομία.

Η εξασφάλιση του επιδόματος ανεργίας για 3-4 μήνες και κυρίως το γεγονός ότι αν εντοπιστούν να εργάζονται παράνομα θα χάσουν το επίδομα , τους καθιστά ανενεργούς. Είναι η στιγμή που το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να δει το θέμα αλλιώς.

Ας επιτρέψει την ημιαπασχόληση χωρίς να κινδυνεύει το επίδομα ανεργίας για να επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Νόμιμη εργασία. Εργοδοτικές εισφορές. Φορολόγηση.Πνοή σε τουριστικές περιοχές το χειμώνα.

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<