Η τρέλα με τα ηλεκτρικά πατίνια, η Ένωση Τραυματιών και οι απαγορεύσεις

Η τρέλα με τα ηλεκτρικά πατίνια, η Ένωση Τραυματιών και οι απαγορεύσεις

7 Σεπτεμβρίου 2019

Στο Ηράκλειο έκαναν σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή τους, αλλά η τρέλα με τα ηλεκτρικά πατίνια έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Και μπορεί οι χρήστες των πατινιών να έχουν βρει ένα εναλλακτικό μέσο να μετακινηθούν στην πόλη, ωστόσο στην Ιταλία και τη Γαλλία τα προβλήματα με την κυκλοφορία τους έχουν φέρει έντονες αντιδράσεις.

Στα μέσα Αυγούστου έγινε γνωστό πως η πόλη του Μιλάνο αποφάσισε την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε ηλεκτρικά πατίνια. Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά τις εταιρείες που νοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, ώσπου να υπάρξει μια καθολική και αποτελεσματική ρύθμιση για την κυκλοφορία τους.

Στις αρχές του Ιουνίου, η Ιταλία είχε επιβάλει την υποχρεωτική κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών σε πεζοδρόμους και χώρους που είναι κατασκευασμένοι για πεζούς και ποδηλάτες, καθώς και σε οδικό δίκτυο όπου το όριο ταχύτητας παραμένει τα 30χλμ/ω. Ωστόσο, η νομοθεσία αυτή όριζε πως επαφίετο σε κάθε τοπική αρχή να εξειδικεύσει τους κανόνες που αφορούν στην κυκλοφορία των πατινιών.

Το Μιλάνο είχε νωρίτερα απαγορεύσει την κίνηση στα πεζοδρόμια, ενώ επέβαλε και πρόστιμο 26 ευρω σε όσους παρέβαιναν το νόμο. Ωστόσο, στην ιταλική πόλη σημειώθηκε ατύχημα, με πεζό να τραυματίζεται όταν ηλεκτρικό πατίνι τον έριξε στο έδαφος.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία έχει ήδη συσταθεί Ένωση Τραυματιών από ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι. Τα μέλη του ζητούν από τους δήμους και την κεντρική διοίκηση αυστηρότερα μέτρα σε βάρος του μέσου αυτού. Η ένωση ζητά να καταστεί υποχρεωτική η δημιουργία βάσης δεδομένων από τις εταιρίες ενοικίασης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να εντοπίσει τον οδηγό ενός ηλεκτρικού πατινιού.

Στο Παρίσι και τη Μασαλία έχει απαγορευτεί η κίνηση των πατινιών στα πεζοδρόμια, ενώ ο δήμος της πρωτεύουσας απαγορεύει και την στάθμευση σε αυτά. Μάλιστα, φαίνεται πως το Παρίσι σκοπεύει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ώστε να παραμείνουν μόνο 2 ή τρεις πάροχοι ηλεκτρικών πατινιών στην πρωτεύουσα, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί ο αριθμός τους στους δρόμους.

Εδώ η κατάσταση είναι ακόμη εκτός ελέγχου και τρέμει το φυλλοκάρδι μας όταν βλέπουμε τους οδηγούς τους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας να διασχίζουν βιαστικά τους δρόμους.

Τι περιμένουμε; Την δημιουργία και εδώ Ένωσης Τραυματιών από ηλεκτρικά πατίνια που θα ζητούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα;

Της Άννας Κωνσταντουλάκη
*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<