Μακριά από τη νοοτροπία του παρελθόντος

Μακριά από τη νοοτροπία του παρελθόντος

5 Μαρτίου 2019

Το 2019 δεν είναι και πως θα μπορούσε να είναι, ανεξάρτητο, ανεπηρέαστο και αποκομμένο από τα χρόνια που προηγήθηκαν, που συνολικά είναι μερικές δεκαετίες.

Δεν αποθησαυρίσαμε μήτε σπόρο, μήτε κουκούτσι από τις καλύτερες χρονιές της μεταπολίτευσης για την αναπαραγωγική οικονομική διαδικασία.

Πέσαμε πάνω στις εθνικές σοδιές σαν σμήνος από ακρίδες και μετατρέψαμε τη χώρα σε έρημο. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, η μερίδα του λέοντος δεν είναι ίδια με αυτή της αλεπούς.

Η αποστασιοποίηση όλων μας από τις νοσηρές συνήθειες του παρελθόντος είναι επιβεβλημένη, η διόρθωση της πορείας της χώρας πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία, έως ότου η πυξίδα μας δείξει ότι οδηγούμαστε σε καθαρό και ανοιχτό ορίζοντα και όχι στα βράχια.

Χρειάζεται πολλή δουλειά, σε όλους τους τομείς και για αρκετά χρόνια, για να ανέβει ο ήλιος πιο ψηλά και να ζεστάνει την οικονομία, αλλά και την κοινωνία.

Έφτασε η ώρα για να πάρει μπροστά η απαιτητική και σύνθετη μηχανή της εποχής μας και οι χιλιάδες παροπλισμένοι, κυρίως νέοι της πατρίδας μας, να κληθούν να την λειτουργήσουν.

Αλλά προσοχή, όχι να την θέσουν σε λειτουργία με την νοοτροπία του παρελθόντος. Οι άνθρωποι που θα κληθούν να επαναφέρουν τη χώρα στη κανονικότητα, δηλαδή αυτοί που θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης στο δημόσιο τομέα και θα βάλουν το κλειδί στη μηχανή…της ανάπτυξης, θα πρέπει να διακατέχονται από υπομονή, αίσθημα συνεργασίας, υπευθυνότητα και εντιμότητα. Χωρίς τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι το εγχείρημα θα αποδειχθεί θνησιγενές.

Το 2019 είναι χρόνος εκλογικών αναμετρήσεων με το ανοσοποιητικό αμυντικό σύστημα των πολιτών να είναι εξουθενωμένο. Προσοχή υπάρχει κίνδυνος για υποτροπή στις ασθένειες του παρελθόντος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<