Εμβόλιο κατά της γρίπης και… κατά της χαζομάρας

Εμβόλιο κατά της γρίπης και… κατά της χαζομάρας

10 Φεβρουαρίου 2019

Χαζεύοντας λίγο στο internet το μάτι έπεσε σε μία έρευνα που ανέφερε πως ο εμβολιασμός για την πρόληψη κατά της κρίσης αυξάνει τις πιθανότητες να νοσήσει ο εμβολιασμένος από καρκίνο!

Χωρίς αποδείξεις, χωρίς κάτι χειροπιαστό που να αποδεικνύει τα γραφόμενα. Ετσι, μία απλή αναφορά για αυτή τη μερίδα του κόσμου που θα το πιστέψει, θα πέσει θύμα των fake news και θα γίνει πολέμιος των εμβολίων. Ασχέτως αν το υπουργείο Υγείας και οι επικεφαλής φωνάζουν για το αντίθετο. Κάνουν έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί για να αντιμετωπίσει την έξαρση της θανατηφόρας, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα νούμερα, γρίπης. Ειρήσθω εν παρόδω, το Υπουργείο Υγείας έχει αφήσει τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας χωρίς το απαραίτητο εμβόλιο γιατί καθυστέρησε να γίνει η παραγγελία, αλλά so what, στην Ελλάδα είμαστε, τι λειτουργεί σωστά για να λειτουργήσει αυτό;

Την ίδια ώρα στο ραδιόφωνο ένας γιατρός, φιλοξενούμενος σε εκπομπή επί του θέματος, ανέλυε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει εμβολιασμός, ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων, «γκρεμίζοντας» κάθε ενδοιασμό. Εφτασε, σε σημείο έκκλησης, να τονίζει την σημασία του, ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας επίσης σε ραδιοφωνικό σταθμό ένα λόγο για εγκληματική αμέλεια όσων δεν εμβολιάζονται.

Εν έτει 2019 συζητάμε και γράφουμε για τα αυτονόητα. Σε μία περίοδο έξαρσης του ιού της γρίπης, παρατηρείται έξαρση και των fake news αντί τα ΜΜΕ να στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της πολιτείας και των επικεφαλής για σωστή ενημέρωση, αυτά αναπαραγάγουν κάθε τι που θα μπορούσε να προκαλέσει από αμφισβήτηση και ερωτηματικά μέχρι πανικό.

Η γρίπη δεν είναι fake και ο κίνδυνος είναι ορατός. Εδώ, μπροστά μας. Το να κλείνουμε τα μάτια ή να θεωρούμε υπερβολή την πρόληψη είναι τουλάχιστον εγκληματικό. Για να μην πούμε χαζό. Οπως είχε πει κάποτε ο Αϊνστάιν, «δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<