Ο Ντάνος και τα σημεία των καιρών

Ο Ντάνος και τα σημεία των καιρών

23 Μαρτίου 2019

Το αδιαχώρητο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε ομιλία του Γιώργου Αγγελόπουλου, του γνωστού «Ντάνου» από το ριάλιτι τηλεπαιχνίδι Survivor. Προκαλεί εντύπωση και μειδίαμα όπως το γεγονός ότι πρόσφατα δημιουργήθηκαν ουρές από πολίτες που ήθελαν εναγωνίως να αποκτήσουν το βιβλίο του.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι ξάφνου η ελληνική κοινωνία έγινε… υποχείριο του «Ντάνου» ή ότι τα παιδιά μας, οι αυριανοί επιστήμονες, έχουν ως πρότυπο τον νικητή του Survivor; Οχι βέβαια. Τίποτα από τα δύο. Σημεία των καιρών, το 15λεπτο της δημοσιότητας του Ουόρχολ. Ούτε ο Αγγελόπουλος έγινε ξάφνου ένα αξιομνημόνευτο πρόσωπο ούτε αξίζει πραγματικά να ασχοληθούμε μαζί του σε πρώτο πλάνο αφήνοντας στην άκρη τα πραγματικά ζητήματα αυτού του τόπου.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σελέμπριτι. Δεν είναι το παράδειγμα για τους μαθητές και τους φοιτητές ή για την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Ούτε πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό η στάση του κόσμου απέναντί του. Γέμισε το Πάντειο Πανεπιστήμιο όχι γιατί είχε να πει κάτι το σοβαρό, αλλά γιατί είχε την ορμή που του έδωσε ένα τηλεοπτικό προϊόν. Μόδα είναι θα περάσει.

Το θέμα, όμως, είναι η προβολή από τα Μέσα. Πώς ο «Ντάνος» και ο κάθε «Ντάνος» γίνεται πρώτο θέμα και τα πραγματικά προβλήματα πασχίζουν να κερδίσουν την προβολή που τους αναλογεί. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει και όχι το… Survivor.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<