voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Γιώργος Μαζωνάκης: Η μέρα και η ώρα της κηδείας του αγαπημένου τραγουδιστή

    Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έψαξαν στο ΑΙ τρόπους να τον επαναφέρουν

    ΔΥΠΑ: «Καθόλα νόμιμες οι διαδικασίες αποπεράτωσης του νέου κτιρίου – Προχωρούν κανονικά οι εργασίες»

    Γιώργος Μαζωνάκης: Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί για θανατηφόρα έκθεση

  • Εκπαίδευση

    Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

    ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στη μετακύλιση ευθυνών για τις σχολικές εκδρομές

    Στις 25 Σεπτεμβρίου η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  • Θέσεις εργασίας

    Έρχονται προσλήψεις 829 γυμναστών σε 115 Δήμους

    ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Άρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για 315 προσλήψεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    Πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας από 100 επιχειρήσεις στην 57η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

    ΑΣΕΠ: Υποβολή δικαιολογητικών από 10/9 για την προκήρυξη 6Κ/2026

  • Οικονομία

    Πετρέλαιο θέρμανσης: “Πονοκέφαλος” για τους καταναλωτές οι τιμές του χειμώνα

    Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έγιναν 68.000 ρυθμίσεις οφειλών τον Αύγουστο

    Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 25/9

    ενφια-αλλαγες-το-2022

    ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι περιοχές που μηδενίζεται ο φόρος

  • Εργασιακά

    Εποχικό επίδομα ΔΥΠΑ 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ κατά Παύλου Μαρινάκη για τη δήλωση περί μείωσής του: «Το επίδομα ανεργίας δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα και ανάγκη»

    ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 16 Σεπτεμβρίου

  • VOUCHER

    ΟΠΕΚΑ: Πώς θα πάρετε τα αδιάθετα voucher για τουρισμό και θέατρο

    Στα 200 ευρώ το «Thessaly Pass» του 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά, στις 07/09, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων τουρισμού

    Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

    Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύει το voucher

  • Πολιτική

    Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ κατά Παύλου Μαρινάκη για τη δήλωση περί μείωσής του: «Το επίδομα ανεργίας δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα και ανάγκη»

    Κεραμέως: Ρεκόρ απασχόλησης 72,2% στην Ελλάδα και ανεργία σε χαμηλό 18ετίας-

    Μαρινάκης: «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει επίδομα ανεργίας πάνω από 2 μήνες» – Έντονες οι αντιδράσεις

    Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτά τα οποία οραματιζόμουν για τη χώρα πριν από πολλά χρόνια τώρα γίνονται πράξη

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

Αναπληρωτές: Έρχεται η ενδιάμεση φάση προσλήψεων – Θα φθάσουν τις 6.000

από Νίκος Μοναστηριώτης
12/09/2026
σε 1. Πρώτα Θέματα, Εκπαίδευση

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Nέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών αναμένεται να προηγηθεί της κανονικής Β΄ φάσης, καθώς το υπουργείο Παιδείας καλείται να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης από εκπαιδευτικούς οι οποίοι είτε δεν παρουσιάστηκαν για ανάληψη υπηρεσίας είτε παραιτήθηκαν μετά την πρόσληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, πριν από τη Β΄ φάση θα πραγματοποιηθεί μια συμπληρωματική Α2 φάση, με στόχο να καλυφθούν ακριβώς αυτές οι θέσεις που είχαν ήδη υπολογιστεί και διατεθεί στην πρώτη μεγάλη φάση προσλήψεων, αλλά τελικά παρέμειναν κενές επειδή οι προσληφθέντες δεν ανέλαβαν υπηρεσία ή αποχώρησαν.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας κάθε μη ανάληψη ή παραίτηση μεταφράζεται άμεσα σε νέο κενό μέσα στο σχολείο, πολλές φορές σε βασικά μαθήματα ή σε δομές Ειδικής Αγωγής, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επηρεάζει ολόκληρο το ωρολόγιο πρόγραμμα μιας σχολικής μονάδας.

Πρώτα η Α2 φάση

ΣχετικάΆρθρα

Πανελλήνιες 2018

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Όλα τα ονόματα

01/09/2026

Προσλήψεις Αναπληρωτών: Πάνω από 1.200 Φιλόλογοι και περίπου 570 Μαθηματικοί στη Γενική Εκπαίδευση

27/08/2026

Η Α2 φάση δεν πρέπει να συγχέεται με τη Β΄ φάση προσλήψεων.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συμπληρωματική κίνηση της Α΄ φάσης, ώστε να αντικατασταθούν οι εκπαιδευτικοί που είχαν προσληφθεί αλλά τελικά δεν βρίσκονται στις θέσεις τους.

Ήδη πριν από την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης υπήρχαν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Παιδείας ότι θα υπάρξει συμπληρωματική διαδικασία για τα κενά που θα προέκυπταν από μη αναλήψεις υπηρεσίας. Σχετικές πληροφορίες είχαν αναφέρει ότι πριν από τη Β΄ φάση θα «τρέξει» μια τέτοια ενδιάμεση διαδικασία.

Το ακριβές μέγεθος της Α2 φάσης θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό των μη αναλήψεων και των παραιτήσεων, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου θα πρέπει πρώτα να έχουν πλήρη εικόνα για τις θέσεις που εξακολουθούν να παραμένουν ακάλυπτες μετά τις τοποθετήσεις της Α΄ φάσης.

Πρόκειται επομένως για μια διαδικασία περισσότερο στοχευμένη, η οποία δεν δημιουργεί νέα κενά προς κάλυψη αλλά επιχειρεί να καλύψει θέσεις που είχαν ήδη δοθεί και έμειναν τελικά χωρίς εκπαιδευτικό.

Β΄ φάση πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου

Αμέσως μετά αναμένεται να ακολουθήσει η Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι προσλήψεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.000, καθώς στις περίπου 6.000 θέσεις που έχουν ήδη αναφερθεί από το υπουργείο θα προστεθούν, όπου απαιτείται, πρόσθετες ανάγκες που θα έχουν καταγραφεί μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Σε προηγούμενη ενημέρωση μετά τη συνάντηση της ΔΟΕ με την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε γίνει λόγος για 30.000 προσλήψεις στην Α΄ φάση και 6.000 στη Β΄ φάση έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, το υπουργείο είχε επιβεβαιώσει ότι η δεύτερη μεγάλη φάση θα έρθει στα τέλη του μήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που θα έχουν αποτυπωθεί μετά την πλήρη έναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

Η πραγματική εικόνα των κενών φαίνεται μετά το πρώτο κουδούνι

Η εμπειρία κάθε σχολικής χρονιάς δείχνει ότι η εικόνα των αναγκών αλλάζει αισθητά μετά την έναρξη των μαθημάτων, καθώς τότε γίνονται πλήρως ορατές οι πραγματικές ελλείψεις ανά σχολείο, κλάδο και περιοχή.

Άδειες εκπαιδευτικών, νέες ανάγκες στην Ειδική Αγωγή, δημιουργία ή μεταβολές τμημάτων, μη αναλήψεις, παραιτήσεις και αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα μπορούν μέσα σε λίγες ημέρες να δημιουργήσουν διαφορετική εικόνα από εκείνη που υπήρχε όταν σχεδιάστηκε η Α΄ φάση.

Για τον λόγο αυτό η Α2 φάση αποκτά χαρακτήρα άμεσης αποκατάστασης, ενώ η Β΄ φάση θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει πλέον συνολικότερα τις ανάγκες που θα έχουν απομείνει στα σχολεία.

Πάνω από 6.000 νέοι αναπληρωτές

Με τα σημερινά δεδομένα, η Β΄ φάση αναμένεται να είναι σημαντική σε μέγεθος, με πάνω από 6.000 προσλήψεις σε Γενική και Ειδική Αγωγή, ενώ στον σχεδιασμό έχουν αναφερθεί επίσης θέσεις που συνδέονται με προγράμματα όπως τα ΖΕΠ και τα ΥΜΕΠΑΛ.

Το επόμενο κρίσιμο διάστημα, επομένως, διαμορφώνεται σε δύο βήματα:

Πρώτα η Α2 φάση, για να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές μετά από μη αναλήψεις και παραιτήσεις.

Και στη συνέχεια, πριν κλείσει ο Σεπτέμβριος, η Β΄ φάση, με περισσότερους από 6.000 αναπληρωτές να αναμένεται να περάσουν τις πόρτες των σχολείων.

Το μεγάλο ζητούμενο, βέβαια, παραμένει πόσα κενά θα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και μετά από αυτές τις δύο διαδικασίες, καθώς για χιλιάδες σχολεία η πραγματική δοκιμασία δεν είναι η ανακοίνωση των αριθμών των προσλήψεων, αλλά το αν οι μαθητές θα έχουν τελικά όλους τους εκπαιδευτικούς τους μέσα στις τάξεις.

Ετικέτες: προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για ΣΑΕΚ ΑμεΑ Αθήνας και ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

    12 Σεπ 2026

  • Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στη μετακύλιση ευθυνών για τις σχολικές εκδρομές

    11 Σεπ 2026

  • Στις 25 Σεπτεμβρίου η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

    11 Σεπ 2026

  • Η ΔΥΠΑ ιδρύει τέσσερα νέα Παραρτήματα ΕΠΑΣ Μαθητείας σε Κρυονέρι, Στρατώνι, Σίνδο και Καρπενήσι

    11 Σεπ 2026

  • Σοφία Ζαχαράκη: Περιοδεία στο Ηράκλειο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

    11 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ένωση Παιδιάτρων Αττικής: Οδηγός για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Eπίδομα 400 ευρώ: Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα το πάρουν

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Διευκρινήσεις ΑΑΔΕ για ακατάσχετο και συμψηφισμό των αγροτικών ενισχύσεων

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα για χιλιάδες θέσεις εργασίας

    5 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Προκηρύξεις για προσλήψεις 328 ατόμων σε Δήμους και Περιφέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.