Επιστολή της Ένωσης Γονέων Χανίων στη Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Επιστολή της Ένωσης Γονέων Χανίων στη Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

19 Απριλίου 2021

Επιστολή έστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία καταθέτουν προτάσεις και παρατηρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των λυκείων.

Στην επιστολή η Ένωση Συλλόγων Γονέων ζητά μεταξύ άλλων, την προμήθεια self test για μαθητές από 15 ετών αλλά και άνω των 18 ετών που φοιτούν στη Γ’Λυκείου, καθώς και πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ).

Παράλληλα ζητείται ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ως άνω βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων καθώς και εξασφάλιση ικανού αριθμού καθαριστριών για όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε κάθε σχολική μονάδα να έχει τη δική του καθαρίστρια ή καθαρίστριες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, μετά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των Λυκείων της χώρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε συγκεκριμένες παραλείψεις και προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων και την προφύλαξη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει:

Διεύρυνση του ηλικιακού ορίου (16-18 ετών) που υπάρχει για την προμήθεια των self-test, από το 15ο έτος ηλικίας, ώστε να καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αντίστοιχη διεύρυνση και για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και πρόβλεψη για το μεγάλο εύρος ηλικίας ενήλικων μαθητών που φοιτούν σε Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑΛ.
Πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ), που απασχολείται στις σχολικές μονάδες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
Ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ως άνω βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.
Άμεση πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληπτικών τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).
Εξασφάλιση ικανού αριθμού καθαριστριών για όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε κάθε σχολική μονάδα να έχει τη δική του καθαρίστρια ή καθαρίστριες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.
Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που όλη τη φετινή σχολική χρονιά παρέμειναν ανοιχτές χωρίς την απαιτούμενη επιπρόσθετη στήριξη.
Θεωρούμε ότι τα παραπάνω μέτρα είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν τόσο στα Λύκεια της χώρας, όσο και στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης μόλις αυτές επαναλειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς-βοηθητικό προσωπικό και γονείς.

Πιστεύουμε ότι κατανοήσετε την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που σας εκθέσαμε και θα μεριμνήσετε για την άμεση επίλυσή τους».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<