Οι γονείς του Αγιου Νικολάου καταγγέλλουν παρατυπίες στο Δήμο

Οι γονείς του Αγιου Νικολάου καταγγέλλουν παρατυπίες στο Δήμο

4 Ιουνίου 2020

Καταγγελία των γονιών του Αγίου Νικολάου εχει προκαλέσει προβληματισμό στην πολη του Λασιθίου.

Την καταγγελία αυτή έχει κάνει η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου Μαρία Ναυσικά Γάλλου, η οποία επισημαίνει πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου στις 27/5/20 ακολουθήθηκαν πρακτικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται τουλάχιστον παράτυπες, πρωτοφανείς και εκτός νόμιμης λειτουργίας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, σε έκτακτο Δ.Σ. που έλαβε χώρα στις 28/5 στο οποίο συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην ΟΕΣΓΠΚ, Βασίλης Χατζηδάκης, με θέμα τις διαδικασίες λειτουργίας των σχολικών επιτροπών του δήμου Αγίου Νικολάου και την συμμετοχή των εκπροσώπων του σε αυτές καταγγέλλει ομόφωνα τις παρακάτω πρακτικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται τουλάχιστον παράτυπες, πρωτοφανείς και εκτός νόμιμης λειτουργίας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου στις 27/5/20, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, η δημοτική σύμβουλος κα. Μαρία – Ναυσικά Γάλλου, εκπρόσωπος μας στην Επιτροπή Παιδείας και Πρόεδρος της Ένωσης, διαπίστωσε ότι στα θέματα ημερησίας διάταξης (θεμ.9 & 10) υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σε συνεδρίασή της που έλαβε χώρα στις 15/5/20.

Για την συγκεκριμένη συνεδρίαση η κα. Γάλλου και τουλάχιστον ακόμα ένα μέλος της επιτροπής, δεν είχαν λάβει αντίστοιχη πρόσκληση ως μέλη, ούτε καν είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικά και φυσικά δεν ήταν παρόντες. Παρ’ όλα αυτά δηλώθηκαν ως παρόντες και σύμφωνα με τα πρακτικά τα οποία κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταγράφηκε η θετική τους ψήφος για όλα τα θέματα της επιτροπής.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις ανήκουστες πρακτικές που ακολουθήθηκαν ακυρώνοντας κάθε δημοκρατική λειτουργία της συγκεκριμένης δημοτικής επιτροπής καθώς και της συμμετοχής των μελών της, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων που συμμετέχουν σε αυτή.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου σας ενημερώνει ότι δεν θα μας καταστήσετε συμμέτοχους σε τέτοιου είδους πρακτικές, ούτε θα σιωπήσουμε ώστε να μην κατηγορηθούμε για παρακώλυση του έργου της επιτροπής. Τουλάχιστον εμείς έχουμε επίγνωση του ρόλου μας και της ευθύνης που φέρουν οι αποφάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής σεβόμενοι τις νόμιμες διαδικασίες.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου απαιτεί την αποκατάσταση της νομότυπης λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία», αναφερει η κ. Γάλλου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<