Πρόστιμο και για τους μαθητές που αργούν να επιστρέψουν από το σχολείο στο σπίτι!

Πρόστιμο και για τους μαθητές που αργούν να επιστρέψουν από το σχολείο στο σπίτι!

24 Ιανουαρίου 2021

Μετά και τις ανακοινώσεις της Παρασκευής, τα γυμνάσια και τα λύκεια μετράνε πλέον αντίστροφα για την 1η Φεβρουαρίου όταν και θα ανοίξουν τα λουκέτα τους, για να υποδεχθούν ξανά τους μαθητές. Και για αυτούς όμως, θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, κάτι που σημαίνει οτι ελλοχεύει ο κίνδυνος προστίμου.

Αυτό τουλάχιστον τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή κατά την διάρκεια της παρουσίας της, το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Εκεί λοιπόν, μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν η εξής:

Ντίνος Σιωμόπουλος: Να πάμε σε πιο πρακτικά ζητήματα… Φεύγει το παιδί, πάει στο σχολείο καιέχει αυτή τη βεβαίωση από το σχολείο πως μπορεί να μετακινηθεί. Τελειώνει το μάθημα και παραμένει με την παρέα του στην πλατεία. Ποιος θα το ελέγξει, τι πρέπει να έχει μαζί του και πως μπορεί να γλιτώσει το πρόστιμο, αν υπάρχει πρόστιμο για αυτά τα παιδιά.

Ζέττα Μακρή: Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες που ισχύουν για όλο τον πληθυσμό. Μπορώ να σας αντιστρέψω το ερώτημα; Τα παιδιά αυτά δεν ήταν στις πλατείες; Δεν ήταν σε σπίτια με συνομίλικούς τους; Δεν κάνανε βόλτες ή συγκεντρώσεις υπέθριες, σε περιβάλλον που δεν ήταν απόλυτα ελεγχόμενο και όχι με τους κανόνες που ισχύουν στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα φροντίζουν να εφαρμόζονται. Είναι λοιπόν πιο συντονισμένο, πιο ασφαλές…

Ντίνος Σιωμόπουλος: Το δίωρο θα υπάρχει; Πόσο χρόνο θα έχει ο μαθητής για να επιστρέψει σπίτι του από την ώρα που τελειώνει το μάθημα;

Ζέττα Μακρή: Δεν ξέρω αν είναι δίωρο. Δεν μπορώ να το πω αυτό. Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<