Στο πλευρό των φοιτητών οι οικοδόμοι του Ρεθύμνου

Στο πλευρό των φοιτητών οι οικοδόμοι του Ρεθύμνου

10 Φεβρουαρίου 2021

Στο πλευρό των φοιτητών και των σπουδαστών τάσσονται οι οικοδόμοι του Ρεθύμνου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ρεθύμνου, επισημαίνονται τα εξής:

«Στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών και σπουδαστών, για διδακτικό προσωπικό και υποδομές, για ανοιχτές σχολές και απρόσκοπτες σπουδές! Ενάντια στην ένταση της καταστολής, την υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας και της Παιδείας. Ενάντια στην ενίσχυση των ταξικών φραγμών που προβλέπει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μέσα τις συνθήκες του τρίτου κύματος της πανδημίας, με εκατοντάδες νέους αρρώστους, δεκάδες νεκρούς και διασωληνομένους, φέρνει για ψήφιση στη βουλή το αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα που έχει ήδη απορρίψει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα αυτό το νομοσχέδιο. Η πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας οδήγησαν σε κλειστές σχολές για έναν ολόκληρο χρόνο ενώ ταυτόχρονα μειώνει κι άλλο τη χρηματοδότηση για την Παιδεία κατά 8% και τη φοιτητική μέριμνα κατά 39%. Προκλητικά λέει πως δεν υπάρχουν λεφτά για τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών ώστε να λειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, αραίωση αιθουσών δωρεάν τεστ σε φοιτητές, καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό).

Την ίδια στιγμή δίνει πάνω από 2 δις ευρώ για τα Rafale και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, πακτωλό χρημάτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό και τις αεροπορικές εταιρείες, 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση αστυνομίας στα ιδρύματα για την ενίσχυση της καταστολής!

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά πως η ένταση της καταστολής πάει χέρι- χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση. Η κυβέρνηση βάζει την αστυνομία στις σχολές για να «βάλει στο χέρι» το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, τις ζωντανές και μαζικές διαδικασίες των συλλόγων, αφού αυτό απαιτούν οι σχεδιασμοί των επιχειρηματικών ομίλων για τις «business» τους μέσα στα ιδρύματα. Θα έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση εάν αγνοήσει την πλειοψηφία των φοιτητών και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και φέρει μέσα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας , αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Στεκόμαστε δίπλα στους χιλιάδες συναδέλφους μας φοιτητές και σπουδαστές που αναγκάζονται να εργαστούν για τη διαβίωση και τις σπουδές τους,και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την ασυδοσία της εργοδοσίας που ούτε καν το δικαίωμα της φοιτητικής άδειας δεν αναγνωρίζει, με αποτέλεσμα να «τρώει» μέρες από την κανονική άδεια ή να χάνουν μεροκάματα για το απαραίτητο διάβασμα της εξεταστικής. Τώρα, χαρακτηρίζοντάς τους «αιώνιους» και «τεμπέληδες» στην υπόλοιπη κοινωνία, θέλουν να μειώσουν και το χρόνο φοίτησης και να τους«πετάξουν έξω» από τις σχολές, επειδή δεν έχουν καταφέρει να «τελειώσουν στην ώρα τους»!

Στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, στους μαθητές και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Ο αγώνας των φοιτητών και των μαθητών για ουσιαστική μόρφωση και δικαιώματα είναι δίκαιος,είναι και δικός μας. Στηρίζουμε το συλλαλητήριο των Φοιτητικών συλλόγων, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 12:00 στo Δημαρχείο».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<