Θεσσαλονίκη: Συμβολικός αποκλεισμός του ΕΛΚΕ από φοιτητές του ΜΑΣ

Θεσσαλονίκη: Συμβολικός αποκλεισμός του ΕΛΚΕ από φοιτητές του ΜΑΣ

25 Ιανουαρίου 2021

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ΕΛΚΕ-ΑΠΘ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας), που στεγάζεται στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Ιδρύματος, προχώρησαν φοιτητές που εκπροσωπούν στα συμβούλια φοιτητικών συλλόγων το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Οι φοιτητές πήγαν στο κτίριο στις 6 το πρωί, πριν προσέλθουν οι εργαζόμενοι.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης της φοιτητικής παράταξης κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι φοιτητές ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να γίνονται τα μαθήματα διά ζώσης.

«Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Η σημερινή δράση έχει κι έναν επιπλέον συμβολισμό, γιατί έχει σημασία ότι ο ΕΛΚΕ μέσα σ’ αυτή την περίοδο των 10 μηνών που η διδασκαλία είναι εξ αποστάσεως, έχει πάρει 13 εκατομμύρια ειδική χρηματοδότηση. Αυτό είναι προκλητικό όταν για τις σπουδές μας, για διδακτικό προσωπικό, για συγγράμματα δε δίνονται χρήματα. Πραγματικά, η έρευνα δεν έχει σταματήσει λεπτό, είναι σε αυτό που δίδεται προτεραιότητα και όχι στο κομμάτι της δικής μας μόρφωσης, αυτό που ενδιαφέρει είναι μόνο τι μπορεί να βγει πατέντα για να εξασφαλίσει κέρδη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φοιτήτρια Δημοσιογραφίας Άννα Μαρία Ηλιού.

Οι φοιτητές προγραμματίζουν αύριο συνελεύσεις στις σχολές τους και την Πέμπτη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<