Τι σημαίνει η παράταση για 2 μήνες στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Τι σημαίνει η παράταση για 2 μήνες στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

4 Απριλίου 2021

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή ανακοινώθηκε η δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, o πρόεδρος τηε ΚΕΔΕ τόνισε ότι «Σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων μας η παράταση. Η ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των αιρετών που υπηρέτησαν το θεσμό».

Aντικείμενο της συνάντησης ήταν το μέλλον του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν το αιρετό πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης. Δίμηνη παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ άκουσε με ικανοποίηση την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ, που είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο για παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας και είχατε διαβάσει πρώτοι στο Voucher Ergasia.

Tι σημαίνει η παράταση

Όπως γράψαμε προ ημερών, ανακοινώθηκε το προσωρινό μητρώο παρόχων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ώστε να σχηματιστεί η τελική λίστα των παρόχων για την κατάρτιση της κοινωφελούς εργασίας. Όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τώρα ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελικοί πάροχοι και να αρχίσουν τα σχετικά τμήματα κατάρτισης των ωφελούμενων. Όταν σχηματιστεί η τελική λίστα θα αρχίσουν και τα μαθήματα, κάτι που υπολογίζεται περί τα μέσα Απριλίου.

Το είχαμε τονίσει, εξάλλου, ότι το θέμα των παρόχων και των ελέγχων αυτών είναι μία γραφειοκρατική και εύλογα χρονοβόρα διαδικασία. Εξ ου οι καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί.

Κι εδώ ακριβώς έρχεται το θέμα της παράτασης, αφού με δεδομένο ότι τα οκτάμηνα θα έχουν τελειώσει όταν αρχίσει η κατάρτιση, ήταν επιβεβλημένη η απόφαση να δοθεί δίμηνη παράταση με αποδοχές ώστε να μπορούν οι ωφελούμενοι, όταν ολοκληρώσουν το οκτάμηνο, να κάνουν την υποχρεωτική κατάρτιση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<