Ζαχαράκη: «Δε θα γίνουν περικοπές εκπαιδευτικών»

Ζαχαράκη: «Δε θα γίνουν περικοπές εκπαιδευτικών»

5 Απριλίου 2020

Για το πότε θα γίνουν οι εξετάσεις, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στον ΑΝΤ1 το Σάββατο ότι «πάμε σε μια ημερομηνία που θα είναι όσο πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής των Εξετάσεων, δηλαδή θα είναι στο τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου», προσθέτοντας ότι «δεν βοηθά τα παιδιά που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις η διαρκής συζήτηση για την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών, πολύ δε περισσότεροι όταν όλα είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε από τους ειδικούς να μας ενημέρωνουν για τις εξελίξεις προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις».

«Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν επαναλήψεις σε όσα έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα και να καλύψουν τυχόν κενά» είπε η σ. Ζαχαράκη για το διάστημα της διακοπής λειτουργίας των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να έχουν ψυχραιμία για να αποδώσουν το καλύτερο. 

Σε σχέση με τα ιδιωτικά σχολεία και την καταβολή των διδάκτρων, τόνισε ότι θα υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία για την ρύθμιση σχετικών θεμάτων, ώστε το ποσό των διδάκτρων να αντιστοιχεί στο πλήθος των μαθημάτων που έχουν γίνει.

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε εντυπωσιακά στοιχεία για την συμμετοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι στην «ασύγχρονη εκπαίδευση», έχουν εγγραφεί 915.000 μαθητές από το σύνολο των 1,3 εκ. μαθητών της χώρας (σημ: συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο και ο αριθμός των παιδιών στα νηπιαγωγεία). 

Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχουν πάνω από 300.000 ψηφιακά μαθήματα διαθέσιμα για τα παιδιά και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στους εκπαιδευτικούς και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά τα εργαλεία λειτουργούν επικουρικά και έχουν στόχο να μην αποκοπούν τα παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, κατέληξε ότι «δεν θα γίνουν περικοπές στις θέσεις των εκπαιδευτικών».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<