Ανατιμήσεις σε είδη διατροφής – Ποια θ’ αυξηθούν έως 10%

Ανατιμήσεις σε είδη διατροφής – Ποια θ’ αυξηθούν έως 10%

19 Οκτωβρίου 2020

Νέες ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής αναμένονται το επόμενο διάστημα, τη στιγμή που ήδη κατά την πανδημία του κορωνοϊού παρατηρήθηκαν αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι ανατιμήσεις θα φτάσουν ακόμα και το 10% σε κάποια προϊόντα.

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα εκτιμάται πως θα ανατιμηθούν:
 
το ελαιόλαδο και σπορέλαιο σε ποσοστό από 4% έως 10%,

τα σοκολατοειδή κατά 6%

τα απορρυπαντικά 5%,

τα ντοματίνια 4%

τα εισαγόμενα εμφιαλωμένα νερά, κυρίως τα ανθρακούχα, σε ποσοστό 3%.

Οι ανατιμήσεις αναμένεται να περάσουν σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ανάλογα με τα αποθέματα που διαθέτουν τα καταστήματα τροφίμων στις αποθήκες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανατιμήσεις πραγματοποιούνται από μεμονωμένες βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων και εισαγωγικές εταιρείες και όχι από το σύνολο των επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, οι αυξήσεις στις τιμές οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μειωμένη παραγωγή, που παρατηρείται σε ορισμένα προϊόντα, τις καταστροφές που έχουν υποστεί κάποιες καλλιέργειες αλλά και τη διατήρηση των λειτουργιών εξόδων σε υψηλά επίπεδα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πολλοί καταναλωτές βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, την ώρα που προσπαθούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, είτε με τα επιδόματα ανεργίας, είτε με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, δηλαδή τα μηνιαία επιδόματα των 534 ευρώ. 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<