Απόφαση – κόλαφος για τους πολύτεκνους!

Απόφαση – κόλαφος για τους πολύτεκνους!

10 Αυγούστου 2020

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου, με την οποία ζητείται να ανακληθεί η σχετική απόφαση που προβλέπει τον περιορισμό του χρόνου στέγασης των πολύτεκνων οικογενειών στρατιωτικών στα πέντε έτη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου, η παραπάνω απόφαση συνιστά σοβαρότατη υπονόμευση της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας, καθώς η στέγαση χωρίς χρονικό περιορισμό, αποτελούσε ένα από τα καλύτερα και πλέον χρήσιμα μέτρα στήριξής της.

Κυνηγούν τους πολύτεκνους

Πρόκειται για μια απόφαση που έχει εξοργίσει τους πολύτεκνους.

Συμφωνα με την απόφαση αυτή περιορίζεται ο χρόνος στέγασης των πολυτέκνων οικογενειών στα ΟΣΕΑΑΥ της ΠΑ στα πέντε έτη, με πρόβλεψη μεταβατικής ρύθμισης παράτασης ενός έτους! Μέχρι σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες είναι οι μοναδικές που μπορούσαν να μένουν επ΄αόριστον στις κατοικίες που παραχωρούνται για τους μόνιμους της Αεροπορίας. Κι αν για τις οικογένειες με δύο ή τρία τέκνα ο χρονος ειναι περιορισμένος ευθύς εξαρχής, για τις πολύτεκνες η παραχώρηση στέγης ήταν ενα ακόμη ουσιαστικό βοήθημα για αυτές.

Για το θέμα αυτό (συγκεκριμένα την υπ’ αρ. Φ.400/ ΑΔ. 2657/ Σ.378/ 29. 06. 2020 απόφαση) απέστειλε πρόσφατα και επιστολή ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας στους αρμόδιους φορείς.

«Ο περιορισμός συνιστά σοβαρότατη υπονόμευση της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας, καθώς η στέγαση χωρίς χρονικό περιορισμό αποτελούσε ένα από τα καλύτερα, τα πλέον κατάλληλα και χρήσιμα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, για το οποίο είμαστε ως πολύτεκνοι ευγνώμονες. Επέτρεπε έναν οικογενειακό προγραμματισμό & είχε ουσιαστική ωφέλεια, όχι μόνο οικονομική, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου η ανεύρεση στέγης είναι δύσκολη. Για δε τις πολύτεκνες οικογένειες η τελευταία τυγχάνει ακόμη περισσότερο δυσχερής, λόγω της επιβεβαιωμένης απροθυμίας των εκμισθωτών να μισθώσουν τα σπίτια τους σε πολυμελείς οικογένειες. Με δεδομένη την σταθερότητα της στέγασης, η οικογένεια καθόριζε τα σχολεία, τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες των τέκνων, εν γένει την κοινωνική της ζωή, η οποία ανατρέπεται πλέον ανά πενταετία, χωρίς να είναι καθόλου εύκολη η αποκατάστασή της, ακόμη και με ενδεχόμενη επάνοδο μετά την- εν πολλοίς- άσκοπη μετακόμιση για κάποιο μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σας επισημαίνουμε ότι πλέον πολλά- από τα λίγα- ευεργετήματα στους πολύτεκνους χορηγούνται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, κατά τρόπον που αποκλείονται ή επωφελούνται ελάχιστα πολλές οικογένειες, ιδίως αν εργάζονται αμφότεροι οι γονείς. Στην τελευταία κατηγορία είναι πολλοί στρατιωτικοί, που πιθανώς δεν επωφελούνται ουσιωδώς από κάποιο άλλο μέτρο, λόγω του αξιοπρεπούς- αλλά οριακού για πολυμελή οικογένεια- εισοδήματος. Αυτό όμως το μέτρο ήταν πολλαπλά και ουσιαστικά χρήσιμο, μέτρο ουσιαστικής δημογραφικής πολιτικής, που είναι και το ζητούμενο σήμερα, μάλλον δε εδώ και πολλά έτη.

Εκτός από το ασφαλιστικό, την οικονομία & την Παιδεία, οι σοβαρές συνέπειες του δημογραφικού ζητήματος αναδεικνύονται έντονα και στο στράτευμα. Το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Από κάθε άποψη οι πολύτεκνοι στηρίζουν την Πολιτεία & είναι δίκαιο να στηρίζονται από αυτή.

Παρακαλούμε για την αναθεώρηση της υπ’ αρ. Φ.400/ ΑΔ. 2657/ Σ.378/ 29. 06. 2020 Απόφασης και την πρόβλεψη άνευ χρονικού περιορισμού στέγασης», καταλήγει η σχετική επιστολή μεταξύ άλλων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<