voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    22-09-26 Προσωρινός αξιολογικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 22/09 οι αιτήσεις

    Σχολικοί νοσηλευτές: Αντιδράσεις από τους γονείς για την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

  • Θέσεις εργασίας

    Πρόγραμμα απασχόλησης για ορεινές και νησιωτικές περιοχές – Κίνητρο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

    Προκήρυξη για 153 προσλήψεις στον Δήμο Πατρέων

    ΑΣΕΠ 3Κ/2022: Στις 22/09 η κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων κατηγορία ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 82 προσλήψεις σε έξι δήμους

  • Οικονομία

    Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2021: Μαζική αποστολή ειδοποιήσεων – Ποιες είναι οι προθεσμίες

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου

  • Εργασιακά

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    pyrosvestiki

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ

    Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

    Ν. Κεραμέως προς καταρτιζομένους στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Αιγάλεω: «Είστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας!»

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Αποφυλακίστηκε ο Λιγνάδης, αντιδράσεις από το ΚΘΒΕ και ΣΕΗ

από Νίκος Μοναστηριώτης
14/07/2022
σε Επικαιρότητα

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας». Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από την αποφυλάκισή του.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος σε 2 από τις 4 κατηγορίες βιασμών, υποστήριξε πως θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουν και αυτές οι στιγμές» πρόσθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος υποστήριξε για τους κατήγορούς του ότι:

«1,5 χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της ιστορίας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια».

ΣχετικάΆρθρα

Αποφυλακίζεται σήμερα ο Λιγνάδης – Εξασφάλισε εγγύηση 30.000 ευρώ

14/07/2022

Λιγνάδης: Ελεύθερος με αναστολή παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλακή!

13/07/2022

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ευχαρίστησε τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια.

«Το τελευταίο προπύργιο για το συναίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι η δικαιοσύνη. Αν και αυτή καταρρεύσει και γίνει υποχείριο πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν θα υπάρχει Κράτος» είπε με τη σειρά του ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3 βαθμοί δικαιοδοσίας. Η άσκηση ποινικής δίωξης δεν σημαίνει τίποτα παρά την έναρξη της έρευνας. Θα πρέπει να μάθουν όλοι να περιμένουν την οριστική κρίση της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασε και τις πολιτικές αντιδράσεις μετά την απόφαση αποφυλάκισης του πελάτη του λέγοντας ότι «είναι ταπεινό πολιτικοί ταγοί που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα να έχουν άποψη κατά το δοκούν. Όταν οι δικαστικές αποφάσεις είναι κόντρα στις πολιτικές ταπεινές επιδιώξεις και για ψηφοθηρικούς σκοπούς, οφείλουμε να αντιδρούμε».

 Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ εκφράζουν την οργή τους για την αποφυλάκισή του

Την θλίψη και την οργή της εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπευτική επιτροπή ηθοποιών ΚΘΒΕ για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και την επομένη της καταδίκης του χωρίς ελαφρυντικά σε 12 χρόνια για δύο βιασμούς, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μετά την χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία της ζητάει να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής ηθοποιών ΚΘΒΕ:

«Εμείς οι ηθοποιοί θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας και την οργή που αισθανόμαστε συνειδητοποιώντας ότι η κάθαρση και η δικαίωση των θυμάτων που ελπίζαμε να συμβεί στο χώρο μας δεν είναι εφικτή. Ο Δ. Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.

»Βίασε και βασάνισε παιδιά. Είχε όμως εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα πάει σπίτι του… Ξέρουμε πλέον ότι ένας δημόσιος κίνδυνος κυκλοφορεί ελεύθερος και αυτό είναι ένα βάρος που κουβαλάμε και στη ζωή αλλά και πάνω στη σκηνή. Αγαπάμε τη δουλειά μας και συνεχίζουμε να την κάνουμε, όμως η δεδομένη συνθήκη δημιουργεί ένα αδιαπέραστο σκοτάδι στην ψυχή μας».

Σημειώνεται ότι κατά της απόφασης της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη τάχθηκαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Δώρα Χρυσικού και η Καίτη Γαρμπή, αλλά και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα από το ΣΕΗ για την αναστολή φυλάκισής του

Συγκέντρωση για την απόφαση αναστολής της εκτέλεσης ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποιεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) στις 19:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα. 

«Είμαστε βαθιά οργισμένοι, απογοητευμένοι και τρομαγμένοι από την χθεσινή απόφαση του ΜΟΔ για αναστολή φυλάκισης του πρωτοδίκως ενόχου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη. Είμαστε τραυματισμένοι», αναφέρει μεταξύ άλλων το Σωματείο στην ανακοίνωσή του και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής. 

«Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν κάποιος που προφυλακίστηκε, γιατί υπήρχαν ενδείξεις για κατά συρροή βιασμό, να απελευθερώνεται όταν πλέον ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πως έχει τελέσει δύο βιασμούς. Αδυνατούμε να βρούμε ανάλογο περιστατικό, πλέον της δεκαετούς κάθειρξης, που έχει πάρει αναστολή. Έτσι απλά», προσθέτει το ΣΕΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19:00

Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα έγκλημα.

Σε ένα έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη είναι επιλεκτική, προκατειλημμένη και προστατεύει τους δυνατούς αυτής της γης, σκορπώντας με την απόφασή της φόβο σε αυτές και αυτούς που είχαν το θάρρος να μιλήσουν, αλλά και σε όλους και όλες μας.

Είμαστε βαθιά οργισμένοι, απογοητευμένοι και τρομαγμένοι από την χθεσινή απόφαση του ΜΟΔ για αναστολή φυλάκισης του πρωτοδίκως ενόχου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη.
Είμαστε τραυματισμένοι.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν κάποιος που προφυλακίστηκε, γιατί υπήρχαν ενδείξεις για κατά συρροή βιασμό, να απελευθερώνεται όταν πλέον ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πως έχει τελέσει δύο βιασμούς.

Αδυνατούμε να βρούμε ανάλογο περιστατικό, πλέον της δεκαετούς κάθειρξης, που έχει πάρει αναστολή. Έτσι απλά.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς ο «επικίνδυνος» κατά Μενδωνη άνθρωπος, που την «εξαπάτησε με την υποκριτική του τέχνη» αξιολογείται από την Πρόεδρο Παναγιώτα Γιούπη ως μη επικίνδυνος για τέλεση νέου αδικήματος μέχρι την έφεση!

Και πώς, πλέον, αυτός ο άνθρωπος θα κυκλοφορεί ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ανάμεσά μας, δίπλα στα πρώην θύματά του και σε απροστάτευτα και αντικειμενικά αδύνατο να ενημερωθούν σχετικά με την υπόθεση ανήλικα από άλλες χώρες.

Δεν ξεχνούμε όμως πως αυτή η καταφανής καταπάτηση όχι μόνο του κοινού περί δικαίου αισθήματος της κοινωνίας, αλλά του ίδιου του θεσμού της Δικαιοσύνης, είναι συνέχεια σε μια σειρά αποφάσεων που τεντώνουν τους νόμους μόνο εκεί που συμφέρει: στους δολοφόνους του Ζακ, τον Ε. Κορκονέα, τον Π. Φιλιππίδη. Έπεται συνέχεια άραγε με τις εφέσεις της Χρυσής Αυγής;
Όμως δεν φοβόμαστε.

Παρότι, προσωρινά λυγιζουμε, βλέποντας το άδικο να μας καταπατά, παίρνουμε θάρρος και διαπιστώνουμε την ουσία:

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι πρωτοδίκως ένοχος για 2 βιασμούς ανηλίκων.

Αυτός, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, καθηγητής στο Αρσάκειο και την δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, που υπουργικά συμβούλια παρακολουθούσαν τις παραστάσεις του και ο Πρωθυπουργός έπαιρνε ελικόπτερα από την Αντίπαρο για να παρευρεθεί στην πρεμιέρα του, καταδικάστηκε για την ειδεχθή συμπεριφορά του στα πιο τρυφερά μέλη της κοινωνίας μας.

Και όχι γιατί στήθηκε μια σκευωρία, μια πολιτική συνωμοσία, μια ιδιοτελώς υποκινούμενη εκδίκηση: όλη η γραμμή υπεράσπισης, αλλά και οι ισχυρισμοί του ίδιου κατέρρευσαν πανηγυρικά.
Παίρνουμε θάρρος, λοιπόν, γιατί όσο κι αν λοιδορηθήκαμε, ξέρουμε πως κάναμε αυτό που έπρεπε. Σταθήκαμε εξ’ αρχής πλάι στα θύματα, εξαντλήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε και προσκαλέσαμε όλες, όλους και όλα να μιλήσουν και να μην φοβηθούν.

Το ίδιο, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Όσο κι αν συντονισμενες οι κατ’ επίφαση διακριτές εξουσίες κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν τον χείμαρρο του metoo, τωρα που καταλαβαίνουν ότι χτυπάει τα δικά τους παιδιά, εμείς θα συνεχίσουμε να καλούμε σε συλλογικές διαδικασίες και επώνυμες καταγγελίες παραβιαστικών συμπεριφορών.

Η απελευθέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν ζούμε πια σε κράτος δικαίου. Είναι η απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών. Την ίδια ώρα που αφήνει τον Γιάννη Μιχαηλίδη να αργοπεθαίνει μετά από 52 ημέρες απεργίας πείνας για τους ίδιους ακριβώς εκδικητικούς λόγους, διαχωρίζοντας καταφανώς τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας.

Δεν θα μας φιμώσετε, δεν θα μας λυγίσετε, θα μας βρείτε εκεί που ήμασταν πάντα. Απέναντι στη σάπια εξουσία σας, μαζί με τα θύματα, μαζί με τους αδύναμους, μαζί με αυτό που ορίζει η πραγματική Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία!

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως στους στους Νίκο Σ., Α., Π., Σ., Β. και τους μάρτυρες στη δίκη, που έμπρακτα δε φοβήθηκαν και ΜΙΛΗΣΑΝ ΔΥΝΑΤΑ, όπως είπε και ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.

Γι’ αυτούς θα είμαστε στις 7 μμ στο Σύνταγμα!

Ετικέτες: Δημήτρης ΛιγνάδηςΚΘΒΕΣΕΗ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    22 Σεπ 2026

  • Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    21 Σεπ 2026

  • Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    21 Σεπ 2026

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    20 Σεπ 2026

  • Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    19 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Στεγαστικά δάνεια: Νέος «κουμπαράς» πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.