Χαρδαλιάς: «Stop» στις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις – Ύστατη λύση το lockdown

Χαρδαλιάς: «Stop» στις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις – Ύστατη λύση το lockdown

22 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσθετα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Όπως ανέφερε ο σκοπός είναι να μην πάμε σε νέα μέτρα και ζήτησε «αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την φάση με επιτυχία. Και αυτό θα το πετύχουμε τηρώντας τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής και κάνοντας χρήση της μάσκας».

Κατά τον κ. Χαρδαλιά «όλα τα μέτρα είναι κλιμακωτά και υπάρχουν εργαλεία να φρενάρουμε τον ιό. Το lockdown είναι η τελευταία λύση. Τώρα όμως εφόσον τηρηθούν τα μέτρα θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Εφαρμόζοντας τα μέτρα θα βγούμε νικητές» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης για τοπικά lockdwon σε επίπεδο μιας μεγάλης περιφέρειας».

Στη συνέχεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός υπενθύμισε τα μέτρα τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 21/9 στα οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται:

40% τηλεργασία για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

υποχρέωση μόνο σε όποιες περιπτώσεις μπορεί η εργασία να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόπο ο εργοδότης πρέπει να προαναγγείλει το προσωπικό που θα εργαστεί εξ’ αποστάσεως

Σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜΟ κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Πέμπτη

Aναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, όχι όμως και η λειτουργία των θερινών σινεμά και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού θα μεταδίδονται μέσω  live streaming από την ΕΡΤ.

Δημιουργείται επίσης εφαρμογή για τα μέτρα που λαμβάνονται ανά περιοχή, καθώς και για την επικινδυνότητα ανά περιοχή. Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στις 25/9.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 5 εκατ. ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε καταστήματα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<