voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    εορταστικό ωράριο

    Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

  • Εκπαίδευση

    Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

    Στα μέσα Νοεμβρίου η έναρξη μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

    Χριστούγεννα 2026: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν ξανά

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

  • Θέσεις εργασίας
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

  • Οικονομία

    Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες στις λαϊκές αγορές

    Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις

    ΔΕΔΔΗΕ: Από σήμερα το χειμερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

    ΑΑΔΕ: Πώς θα εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου το τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.

  • Εργασιακά

    Ν. Κεραμέως: «Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan»

    Το τέλος των άνισων αμοιβών: Η μισθολογική διαφάνεια φέρνει νέους κανόνες από την 1η Νοεμβρίου

    Στις 14/11 έρχεται νέο JobReady by DYPA

    Η μισθολογική διαφάνεια φέρνει τέλος στις άνισε αμοιβές – Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Ν. Δένδιας: Το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών FDI και στην Ελλάδα προσδίδει νέες δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό: Εμβολιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας

από press room
28/12/2020
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, κατά την άφιξή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του, καθώς όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της διαδικασίας, συνομίλησε με συνδικαλιστές υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να νιώθει ανασφάλεια για τις πράξεις και τις παραλείψεις της», υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια «απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό».

ΣχετικάΆρθρα

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευάγγελος Αποστολάκης

28/11/2024
Ψηφοφορία από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο στα γραφεία του κόμματος στην Θέρμη, στην Θεσσαλονίκη, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024. 
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Σ. Φάμελλος με 49,41%

24/11/2024

«Το δηλώνω κατηγορηματικά. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό. Μακάρι να είναι δυνατόν να εμβολιαστούν γρήγορα το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και ιδίως, οι ευπαθείς ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με επικριτικό ύφος προς την κυβέρνηση: «Μέχρι στιγμής οι δόσεις δεν φτάνουν για να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα και ελπίζω κάτι τέτοιο να γίνει μέχρι το καλοκαίρι ή μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

«Συνεπώς, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, το εμβόλιο είναι όπλο, αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Έχοντας τους τελευταίους δέκα μήνες γνώση, δεν υπάρχει δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, να ρίξει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κάνει κινήσεις προκειμένουν να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να δώσει κίνητρα για μισθολογική αναβάθμιση, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση, να κάνει μαζικά τεστ», επεσήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε μάλιστα, την ανάγκη «να ενισχυθούν τα περιματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών», καθώς όπως είπε «το ζήτημα είναι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα οποία δεν δείχνει μια κυβέρνηση που στήνει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων», ενώ όπως είπε, «το σχέδιο απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά, δωρεάν τεστ».

«Αυτό το σχέδιο θα μας σώσει και όχι το να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στο εμβόλιο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγοντας: «Καλώ όλους και όλες που έχουν αμφιβολίες και είναι καχύποπτοι απέναντι στο εμβόλιο, να προσέλθουν και να εμβολιαστούν, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται η διαδικασία. Όλοι μας με το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας».

Μετά τον εμβολιασμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθούν οι εμβολιασμού του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ποιοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η σταδιακή παραλαβή των εμβολίων

Η Ελλάδα παρέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου, την πρώτη μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσεων.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

Το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού

Δεδομένου ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα γίνονται σταδιακά, κρίθηκε απαραίτητη η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Ως εκ τούτου, το σχέδιο «Ελευθερία» αρχικά θα εστιάσει στις ομάδες με την υψηλότερη προτεραιότητα, όπως έχει προταθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης.

Στη δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), με περαιτέρω προτεραιοποίηση: άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω. Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19.

Στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή, ή αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034). Από τον Ιανουάριο 2021 μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό.

Εφόσον είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνει αυτόματα ένα sms/email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του.

Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν και θα γίνεται στα οργανωμένα εμβολιαστικά κέντρα, όπου θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό του πολίτη και μετά τον εμβολιασμό θα παραμένει γύρω στα 15 λεπτά για πιθανές ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 χορηγείται σε δύο δόσεις με μεσοδιάστημα 21-28 ημέρες με σκοπό να είναι αποτελεσματικά.

Ετικέτες: syrizaΤσίπρας
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • εορταστικό ωράριοΤι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    1 Νοέ 2026

  • Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    31 Οκτ 2026

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    31 Οκτ 2026

  • Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

    30 Οκτ 2026

  • Δ.Μιχαηλίδου: Πάνω από 3.000 αιτήσεις μετεγκατάστασης σε 10 ημέρες – Σχεδόν 1.000 ευρώ η πρώτη ενίσχυση από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας πριν από τα Χριστούγεννα

    29 Οκτ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Έρχεται νέο Market Pass έως 1.000 ευρώ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Γεωργιάδης: Κάνουμε τους περισσότερους ελέγχους για αισχροκέρδεια που έχουν γίνει ποτέ

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.