voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    εορταστικό ωράριο

    Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

  • Εκπαίδευση

    Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Γκράβα – Επιστολή Χ. Δούκα στους διευθυντές

    Στα μέσα Νοεμβρίου η έναρξη μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

    Χριστούγεννα 2026: Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν ξανά

    ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο του ΠΔΕ Αττικής για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

  • Θέσεις εργασίας
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 1.000 θέσεις πτυχιούχων – Πού μπορείτε να τους βρείτε

    Προσλήψεις 30 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

  • Οικονομία

    Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες στις λαϊκές αγορές

    Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις

    ΔΕΔΔΗΕ: Από σήμερα το χειμερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

    ΑΑΔΕ: Πώς θα εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου το τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.

  • Εργασιακά

    Ν. Κεραμέως: «Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan»

    Το τέλος των άνισων αμοιβών: Η μισθολογική διαφάνεια φέρνει νέους κανόνες από την 1η Νοεμβρίου

    Στις 14/11 έρχεται νέο JobReady by DYPA

    Η μισθολογική διαφάνεια φέρνει τέλος στις άνισε αμοιβές – Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Κυρ. Μητσοτάκης: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας

    Χανιά: Θετικός ο Άδ. Γεωργιάδης στην επέκταση του Κέντρου Υγείας Βάμου – Επαναπροκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση

    Παύλος Μαρινάκης: «Θα προχωρήσει χωρίς καμία υποχώρηση» η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

    Ν. Δένδιας: Το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών FDI και στην Ελλάδα προσδίδει νέες δυνατότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Γεωργαντάς: Oμάδες παραγωγών και συνεργατικά σχήματα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής

από Σταύρος Καραΐνδρος
06/07/2022
σε Επικαιρότητα

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέσω των ομάδων παραγωγών και γενικά των συνεργατικών σχημάτων δίνεται μεγαλύτερη δυνατότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αύξησης του κόστους παραγωγής, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά την δεύτερη συνεδρίαση παρουσίασης των Εκθέσεων της Ernst & Young και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για το μέλλον και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την ένταξη των αγροτών σε ομάδες παραγωγών, σε συνεταιρισμούς και στη συμβολαιακή γεωργία, καθώς έτσι αντιμετωπίζεται σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα του μικρού κλήρου και της αύξησης του κόστους παραγωγής. Σημείωσε μάλιστα ότι στην Ελλάδα μέσω των συνεργατικών σχημάτων διακινείται το 18% των παραγομένων προϊόντων ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστά φθάνει το 65%. Ανέφερε δε, ότι η κυβέρνηση δίνει ουσιαστικά κίνητρα για ένταξη των αγροτών σε συνεργατικά σχήματα με μείωση του φόρου των μετεχόντων σε αυτά κατά 50%.

Η κλιματική και ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, επιβάλλουν την αναθεώρηση πολιτικών και δράσεων, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού στον πρωτογενή τομέα και την εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής, ώστε να διασφαλισθεί η επισιτιστική επάρκεια. Ζήτημα, άλλωστε, επισιτιστικής επάρκειας και ομαλής λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν υφίσταται για τη χώρα μας και την ΕΕ, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας, όμως, ότι η παράταση της κρίσης κανείς δεν γνωρίζει πώς θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, συνεπώς και την Ευρώπη.

Ο υπΑΑΤ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης, σημειώνοντας ότι από εθνικούς πόρους έχουν διατεθεί τους τελευταίους μήνες άνω των 220 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος Ιουλίου αναμένονται νέα στοχευμένα μέτρα, από ευρωπαϊκούς πόρους, περίπου 100 εκατ. ευρώ.

ΣχετικάΆρθρα

Γεωργαντάς: Ανοίγουμε τον δρόμο σε μια σύγχρονη αγροτική οικονομία

15/12/2022

Γεωργαντάς: Μέσω de minimis η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

07/12/2022

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, όπως αυτό των Νέων Αγροτών, ύψους 525 εκατ. ευρώ, και βιολογικής παραγωγής, ύψους 705 εκατ. ευρώ, που είναι τα μεγαλύτερα που έχουν προκηρυχθεί μέχρι σήμερα. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και σε αυτό, σημείωσε ότι στοχεύουν μια σειρά λειτουργικών αρδευτικών έργων που έχει προκηρύξει το ΥπΑΑΤ. Αναφέρθηκε στα προγράμματα ενίσχυσης της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών, καθώς και στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και να ενισχύσει τους Έλληνες αγρότες. Θέλουμε, είπε, η επιλογή του αγροτικού επαγγέλματος να είναι συνειδητή επαγγελματική επιλογή με επιχειρηματικές προοπτικές και όχι λύση ανάγκης.

«Το μοντέλο αγροτικής παραγωγής δεν επιτάσσει πλέον μεγιστοποίηση της παραγωγής, παρότι και αυτή τη χρειαζόμαστε βεβαίως, αλλά μεγιστοποίηση του περιθωρίου κέρδους», ανέφερε ο Σπύρος Κίντζιος, πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξήγησε: «Όταν μιλάμε για κέρδος δε μιλάμε μόνο οικονομικό, μιλάμε πρωτίστως για περιβαλλοντικό κέρδος. Δηλαδή, την ορθολογική διαχείριση όλων των εισροών και εκροών του συστήματος. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το σύγχρονο παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων και γεωργίας το γνωστό FAO, ως το 2050 η γεωργία θα πρέπει να παράγει τουλάχιστον 50% περισσότερα τρόφιμα και ζωοτροφές για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Τίθεται, λοιπόν, το μείζον πρόβλημα της βιώσιμης εντατικοποίησης». O κ. Κίντζιος αναφέρθηκε και στη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της γεωργίας. «Η ευφυής γεωργία αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των γεωργικών προϊόντων ανά μονάδα επιφάνειας εκμετάλλευσης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία με βιώσιμο τρόπο για να επιτύχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, ποσότητα και οικονομική απόδοση. Περιλαμβάνει διάφορους τύπους τεχνολογιών, όπως αισθητήρια όργανα, εφαρμογές λογισμικού, συστήματα επικοινωνιών, τηλεματική, τεχνολογίες εντοπισμού θέσης, συστήματα υλικού και λογισμικού και λύσεις ανάλυσης δεδομένων», ανέφερε ο κ. Κίντζιος και υπογράμμισε ότι σημαντική πτυχή για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας είναι η δυνατότητα εκτίμησης της περιβαλλοντικής επίδοσης των συστημάτων αγροτικής παραγωγής και διασφάλισης της αειφορίας, της παραγωγικής αλυσίδας. «Οι προκλήσεις της επόμενης εικοσαετίας αφορούν την αντιμετώπιση της βιώσιμης εντατικοποίησης, που απαιτεί η παραγωγή περισσότερων τροφίμων από την ίδια έκταση γης μειώνοντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις υπό επωφελής, όμως, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες», είπε επίσης ο κ. Κίντζιος και υπογράμμισε ότι για αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, απαιτείται να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ερευνητικά αποτελέσματα, τα οποία είναι πάρα πολλά και εγχώρια παραχθέντα. Να διασφαλιστεί επίσης, η ανταλλαγή και πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και να υποστηριχθεί η διάδοση των σύγχρονων τεχνολογιών έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η συμβολή της γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συνολικούς στόχους της και βέβαια στην Ελλάδα.

Ετικέτες: γιώργος γεωργαντάς
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • εορταστικό ωράριοΤι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό των φετινών Χριστουγέννων

    1 Νοέ 2026

  • Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

    31 Οκτ 2026

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

    31 Οκτ 2026

  • Υπόθεση «Χωριάτικο»: 430 εταιρείες, οφειλές 95,5 εκατ. ευρώ και κατασχέσεις χρημάτων και τιμαλφών

    30 Οκτ 2026

  • Δ.Μιχαηλίδου: Πάνω από 3.000 αιτήσεις μετεγκατάστασης σε 10 ημέρες – Σχεδόν 1.000 ευρώ η πρώτη ενίσχυση από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας πριν από τα Χριστούγεννα

    29 Οκτ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί: Νέα παράταση για 9.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ στο Δημόσιο: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    42 shares
    Share 17 Tweet 11
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.