Η μείωση στη ζήτηση καυσίμων φέρνει σε αδιέξοδο τους πρατηριούχους- Τι ζητούν οι ίδιοι

Η μείωση στη ζήτηση καυσίμων φέρνει σε αδιέξοδο τους πρατηριούχους- Τι ζητούν οι ίδιοι

25 Μαρτίου 2020

Με την επιβολή της καραντίνας από την αρχή της εβδομάδας, η μείωση στη ζήτηση των καυσίμων είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και άλλες επιχειρήσεις και εταιρείες έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους ή λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, με συνέπεια η ζήτηση καυσίμων να είναι στα τάρταρα.

Αυτό είχε τονίσει με δηλώσεις του άλλωστε ο πρόεδρος Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο voucherergasia.gr είχε πει πως ειδικά τις απογευματινές ώρες, η μείωση στη ζήτηση ειναι κατακόρυφη, την ώρα που η τιμή των καυσίμων πέφτει συνεχώς.

Με διαμορφωμένη την άσχημη κατάσταση στην αγορά οι πρατηριούχοι που συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται από το σύνολο της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊού ζητούν τον περιορισμό της λειτουργίας των πρατηρίων σε τρεις ημέρες την εβδομάδα δεδομένου ότι η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 60% καθώς και την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά με νέα παρέμβαση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

«Τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους», αναφέρει η Ομοσπονδία. Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν ότι ειδικά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η διατήρηση του διευρυμένου ωραρίου 7 ημέρες την εβδομάδα δεν έχει νόημα.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα της ΠΟΠΕΚ είναι:

-Ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δηλ. αποζημίωση (μισθός) των εργαζομένων, επίδομα ενοικίου των πρατηρίων, αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κλπ,

– λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο και

-αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<