Και η Εκκλησία θέλει να πάρουν οι ιερείς το επίδομα των 800 ευρώ

Και η Εκκλησία θέλει να πάρουν οι ιερείς το επίδομα των 800 ευρώ

28 Μαρτίου 2020

Να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού ιερείς και άλλοι εργαζόμενοί της σε ναούς και μονές ζητάει από το υπουργείο Εργασίας η Εκκλησία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητάει την ένταξή της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της, ιερείς, ιεροψάλτες, νεωκόροι, προσωπικό καθαριότητας κ.α να αποζημιωθούν από το κράτος.

Η Εκκλησία παραδέχεται επομένως ότι είναι μια ακόμη επιχείρηση που πλήττεται από τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας της. Καλεί μάλιστα τον υπουργό να “αποδώσει την αρμόζουσα βαρύτητα στο δίκαιο αίτημά της και να ανταποκριθεί θετικά” σ’ αυτό.

Με εγκύκλιο σημείωμά της που απέστειλε την ίδια ημέρα, η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει τους εκκλησιαστικούς φορείς για την ενέργειά της αυτή ώστε να το επικοινωνήσουν με τους εργαζομένους τους.

Μέσα στους εργαζόμενούς της που θα δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα είναι και εκείνοι οι μητροπολίτες και ιερείς που ζητούν από τους πολίτες να αψηφήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία;

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<